İyi ki bazı şeyler öyle olmamış. Olsun diye direttiğim, olmayınca delirdiğim her şey iyi ki olmamış. Zaman geçtikçe aslında ne büyük hatalardan döndüğünü fark ediyorsun. İyi ki her şey tam da böyle olmuş diyorsun sonra...
Olsun diye direttiğimiz, sonrasında iyi ki olmamış dediğimiz şeylerin sizde düşündürdükleri?
Hayatta çok yanıldığımızı. Çoğu zaman insanların zannettiğini kaderin ise adaletli olduğunu düşündürdü. Kuran ayetinde de dediği gibi. Hayir bildiklerimizde şer şer bildiklerimizdede hayır olabileceği gerçeği ile yüzleşmiş oldum. Hayata biraz daha farklı pencereden bakmak gerektiği ve hemen karalar bağlanmaması gerektiğini düşündürdü
Hayır mı, şer mi? Bu iki farkındalığı yakalayabilse idik nefsimize bir mola verdirir, diretmeyi sonlandırırdık. Birçok kez yaşayıp dersimi aldım. Artık “olsun” değil “senin rızan ile olsun” diyorum.
Her şeyin bir oluru, oturmuş bir rayı var. Ama maalesef bizler farkında değiliz. Sabır nedir bilmiyoruz, zamana bırakamıyoruz.
“Hayırlısı olsun” sözü Allah’a teslim edildi demek. Sonucu ne olursa olsun, bizim için en doğrusu demek. Olmuyor ise “hayırlısı böyle imiş, Rabbim böyle istemiş” diyebilelim. Ne derse o.. Onun kuluyuz, onun dizdiği düzende ilerliyoruz. Takdirini gözeterek istemeliyiz bazı şeyleri..
Bazen elinizden geleni yaptıktan sonra çokta ısrarcı olmamak gerekli diye düşünüyorum. Dileği yaradana teslim etmek ve hakkımızda hayırlısını istemek lâzım. O yüzden hayırlısını istemek çok önemli...
gercekten verılmıs sadakamız varmış.. o kadar cok soyledımkı ben bunu.. her duam hep ''hayırlı ıse'' dıye baslar.. onun ıcın bırsey bıttıgınde olmadıgında ya da olmaması gerektıgı gıbı oldugunda derımkı bundada vardır bı hayr.. bazen bıze şer gorunen ama o an farkedemedıgımız seyler aslında hayrımızadır gercekten
Birşeyi hedeflediysem olsun diye sonuna kadar elimden geleni yapıyorum ona rağmen olmuyorsa hayırlı olan buymus diyorum ki gerçektende öyle oluyor bir zaman sonra oylr birşey oluyorki Allahım sen en güzelini verensin diyorum iyiki olmamış o işim..
Evet bir çok olay öncesinde keşke deyip sonrasında hayırlısı buymuş diye bildiğim. Ama olsun diye direttigim bir çok şeyin sonradan pişmanlığını da yaşadığım olmadı değil.
Biriyle cok evlenmek istemistim. Cok kisa zaman sonra vazgecip olmadigi icin cok sükr ettim. Halbuki basta cok emindim ama Allahtan is ilerlemeden kesip atmisim. Baslamadan bitti yani