Benim için en önemli olan şey "O" 🙈🤭

Bana göre dünyadaki daha doğrusu hayattaki en önemli şey vefadır. herşey vefayla ilgili olabilir insan hayatında. hayatta herşey kısıtlıdır. zaman kısıtlıdır, ömür çok uzun gibi gelse de kısıtlıdır, anne, baba, daha doğrusu en önemli insanlar kısıtlıdır. ya bir tane idirler ya da ömürleri kısıtlıdır. vefa ise sınırı limiti olmayan birşeydir. hani küçükken büyükler çocuklara farkında olmadan bazı etiketler yapıştırırlar ya, dedem bana vefa etkiletini yapıştırmıştı. iyi ki de mermeignacio sen çok vefalı bir kızsın demiş. ne zaman ki o öyle dedi ben de hep öyle olmaya çabaladım. hem vefa öyle sınırsız birşeydir ki hiç tanımadığın insanlara bile vefa gösterebilirsin. çünkü bedenler yok olsa bile ruhlar hep canlı kalır gibime geliyor benim. ne zaman biri yakınım olsa onun çok sevdiği, kaybettiği insan için dua ederim ben. çünkü düşünüyorum ki hayatta olan o çok yakın kişi, o hiç tanımdadığınız insanın size bir emanetidir. birini gerçekten seviyorsanız ve sevdiyseniz onun kaybettikleri için dua edin. ben hep öyle yapıyorum ve iyi yaptığımı düşünüyorum. vefa öylesine önemli birşey ki, vefa sayesinde bir ilişkiyi hep ayakta tutabilirsiniz. aramak sormak bunlar çok değerli şeylerdir. bunlar dünyadaki en eksik şeylerdir belki de. birini arayıp sormadığınızda, ilgilenmediğinizde ona neler olup bittiğini bilemezsiniz. hiçbirimiz rahibe theresa değiliz elbette ama bir müslümanın başka bir müslüman için ettiği dua öyle ya da böyle zamanla kabul kabul olur. biriyle konuşmuyorsanız onun için dua edin. ama konuşamayacak noktaya gelmeden önce de onunla ilgilenin. vefa denilen şey insan ilişkilerinde her kapıyı açar. açamayacağı kapı yoktur. emek vermediğiniz bir ilişkiden de birşeyler beklemek ayıp olur. şimdi iletişim çağı bıdı bıdı ya, telefonlar, mailler, sosyal paylaşım siteleri var. hadi bunların hepsi ruhsuz araçlar, ama kağıt kalem de mi yok. alırsın kağıdı eline ve yazarsın. yazarsın ne istiyorsan, o da limitsizdir çünkü. birini ömür boyu ve ömründen sonra da istiyorsan vefa gösterirsin. birini kaybetmek istiyorsan da vefasız olursun. bu işin kadını erkeği olmaz. eğer erkeklerin doğasında vefa yoktur diyorsanız da, e öyle olsaydı be güzel kardeşim bunca roman, bunca şiir kadınlar tarafından mı yazıldı derim. şunu da unutmadan söyleyeyim, dünyada insanın bilincine yer eden iki şey vardır unutulmadan, biri koku biri de ses. kaybettiklerimizin yüzünü unuturuz zamanla resimlere bakmıyorsak ama sesleri ve kokuları kaybolmaz. kokusuna ulaşamayabilirsiniz bazen yaşayan birinin ama sesine ulaşmak için bugün herşey var bu dünyada. vefasız olmak ta belki de en kolay şeydir. zor ve güzel olanı vefalı olabilmektir.
Sanırım en önemli olan şey aile bizi eğitiyor ve iyiliğimiz için elinden geleni yapıyorlar aile eğitimi olmadığı sürece o kişi sevginin ne olduğunu bilemez ve hep ona Özlem duyar ama iyi bir ailede büyüyen biri sevgiyi bildiği için onu daha kolay bulur sanıırm o yüzden aile çok ama çok önemli bence
Fotoğrafa düştüm 😂. Benim için en önemli olan şey ailem ve hayallerim. . Hayallerimi ailemle eş düzeye koyuyorum çünkü gelecek hayatım ona göre şekillenecek.
Cevap
13Cevap
Ailem ve ❤ O ❤
Benim için hayatta ki en önemlileri.
Kim ki o 🤭
Söylemem 😌
Öyle olsun 🤭
Herkes görmesin kıskanırım 😌
Hııı anladım 🤭
Çocukluk arkadaşım ve kardeşim benim için çok değerli
Benim için sevgi çok önemli. Kimi ne kadar sevdiğin ve kimin seni ne kadar sevdiği çiziyor hayat yolunu. Ya da sevmediği.
Ailem yanımda oldukça kimseye ihtiyaç duymam sanırım
Kızımdan önemli kimse yok
Sağlık ve huzur
Vicdan...Çünkü içinde her şeyi barındırır.
huzur ve sağlık daha büyük bir hazine yok
O kim la :d
Ben biliyoom🤭
Söylemem 🤭
Öğrenmeyen mi kaldı jdgd
Ailem..
Evet bir de sen 😂
Doğru diyosun telafisi olur illa 😂
İnan bana herşey çok güzel olacak 😂
Evet babamla hemde 😂😂
Yok misafirlikte balkonda içiyor 😂
Gençler özele geçseniz rica etsem?
@saaddov niye kıskanayım ki sürekli bildirim geliyo hem kıskanmadım sevgilim var dostum var bir sürü arkadaşım var..
@saaddov iyi günler kardeşim, düşüncen için de teşekkür ederim.
Benm için de O
?
Kim o 🤣
Anladım alckslg
sevdiğim insanların mutluluğu..
Ailem
Kargalarım ve ben 🤭
Huzur
Kendim
Canım kendim
Ailem
Bişe yok