... sizce de sağlıksız bir durum değil mi? Akıl sağlığından fedekarlık yapmışlar gibi hissediyorum öyle olanları görünce...
... düşünün; her şey, ama her şey dine göre...
... düşünün; her şey, ama her şey dine göre...
seninki şuna benziyor.. böyle ergenlik dönemlerimde müslüm gürses'i çok beğeniyorum radyolarda felan severek dinliyorum ki o zamanlar arabesk bu üç babadan ibaretti şimdiki gibi su katılmış da değil:) müslümcüyüm yani herkes ferdiyi seviyor ya da o. gencebay.. neyse işte abim askerden bir geldi. orda nasıl olmuş etmişse o da müslümcü olmuş.. normalde pop dinler, ki bu tarz daha popüler bir de. 30 küsür kasedini aldı bir anda.. sabah akşam gece gündüz abartısız söylüyorum müslüm dinliyor.. bir hafta sonra ben tiksinmiştim yeminle. değiştirdim ahmet kaya'yı hiç sevmiyordu ben de onu dinlemeye başladım:))
yani senin kardeşinle ilgili bir sorunun var:)
Din Allah'ın insanlara verdiği bir yol gösterici. Haşa hayatta olan her şeyi Allah bilmeyecek de biz çok zekiyiz ya biz bileceğiz... zaten birazcık o beynini kullanırsan islam dininin zaten mantık dini olduğunu anlarsın. Tam bilgin olmadığı konularda da artistlik yapmana luzüm yok
Robotlukla ne alakası var arkadaşım. sen zaten sana göre seçimlerini de aynı zamanda yaptığın için kader ve kaza denilen olay var. tabi bu terimi bile bildiğini düşünmüyorum şu an ama neyse.
Bak mesela bu da benim seçimim? kapasiten yetebildi mi anlamaya?
Allahımmm sabır... ben öyle bir şey mi dedim? neyse senin gibi cahil ile münakaşa ederek sinirlerimi bozmayacağım.
Dini yükümlülükleri yerine getiren bir insan değilim.
Her şeyi dine göre saf ve temiz haliyle yaşayabilen insan toplasan bir elin parmaklarını geçmez kanımca ama o insanların bunu yapmasının gayet geçerli sebepleri var. Zaten müslümanlıkla ilgili her konunun mantıklı bir açıklaması var. Yeterki araştırın...
Aslında yorumumun devamına bu konuda tartışmaya girmicem diye eklemeyi düşünmüştüm fakat sonra vazgeçtim. Din ve siyaset konusunda hiçbir şekilde konuşmam. Prensip meselesi...
Gerçi sizi de anlıyorum. Bu konularda ipi ne tarafa çekersen o tarafa uzar. Ayrıca etrafta bilgi kirliliği de çok fazla.
Saolun sizde...
Dindar olmak zaten aklını kiraya vermek gibi birşeydir. Her şeyi dine bağlamaları normaldir. Adam tuvalette zıçarken bile dine göre nasıl olurun hesabını yapıyor.
Cevap
14Cevap
Ben hep şunu söylerim. insanlar kendi yollarını kendisi belirler. bu yüzden baştan düşünmelidir. eğer pişman olacağı bir yola girmişse başlamadan geri dönmelidir. ama yok ben bu konuda karar verdim. kesin gideceğim bir yoldur bu, diyorsada geriye pişmanlık izleri bırakmaması gerekmektedir. ya bir yola girdiğinde o yoldan devam edersin. ya da o yola devam etmeden pişman olduğunu hissedersen vazgeçersin. benim için işin açlımı budur.
Eğer bir insan ölünce hesaba çekileceğini düşünüyorsa hayatında herşeyi dine göre yaşar. Bunun neresi anormal? Mantıken akla uyuşmaz bir tarafı yok.
Sen dinsizsen bu senin yorumun olmaktan öteye gidemez.
bence oldukça doğru dinimiz herşeyimiz bizim ama kımse umursamıyor nerdeyse bakıyom bu sitede mesela cinselık konsuna bu mubaek gunde neler konusuyorlar ayıp yani..
islamda eşitlik vadır o başka berşeydir öyle şeymi olur sen dinsizsiz ben senle konusmam :) ne dicem bılemıyorum
Öyle kızın birisine biri laf atıyor hemen nasıl müslüman bu bilmem ne demeye başlıyorlar.
Aslında insanlar muhabbet sırasında konuyu kendi ilgi alanlarına çekmeyi severler ancak o zaman konuşmada söz sahibi olup yorum yapabileceği için.
her şey dine bağlanıyır, yeterince dinci olursan her şey zaten dinle ilgili. aman canım öyle de yaşanmaz bence, ben sıkılırım :D
Sorma ya millet harbi kafayi yemiş herkes bir hoca ayaginda kafasina göre ahkam kesiyor yok şu şöyle bu böyle. .. dinle bozmuslar kafayı
Şey bu, geçmişten gelen bir alışkanlık. Eskiden insanlar hiç bir şeyi açıklayamaz ve yüce bir şeyler arardı. Günümüzde de pek değişen bir şey yok gibi...
Dini merkeze alip yasanmali. O zaman hayat cok daha tatli ve anlamli olacaktir. Unutmayin ki intihar edenlerin %98 in de dini yasanti da eksiklik bulunmakta...
Onlarin nefse gore yorumlanan din ile beyni yikanip. Terorizmi cihat gibi tanitip ve ustune de uyusturucu verilip kendini patlattigini bilmiyorsan az okumanı tavsiye ederim. Zira Hz. Muhammed (sav) 23 senelik peygamberliginin yalnizca 2 ayinda savasmistir. Okumadan demogoji yapmayin rica ederim.
Eminseniz ne diye böyle bir soru yöneltiyorsunuz bana, ben de olmadığına eminim?
... yoksa bana kumar mı oynatmak istiyorsunuz? Ya diğer dinlerin tanrıları gerçek ise...
Hiç...
Saçma bir savunma idi sizinkisi, kabul edin...
... çoğunluk doğrudur mantığından kurtulduğunuz vakit konuşalım... ;)
din benim düşüncelerime uyuyorsa sorun yok. inanıp inanmamakta kişiye kalmış.
Din hayattaki her şeyi kendisine bağlayan bir şey olduğu için, normal diyorum
Allah var gaflet yok :D Sanki hayata tek anlam yükleyebilen şey din :/
Aklıma SOMA ve KADER açıklaması geldi. o* çocukları önlem almıyor KADER deyip geçiştirme çabasında. Din tüccarları, şerefsizler.
şöyle anlatıyım bir yanda bilim vardır bir yanda din ikisi birleşir tümü oluştururlar arada insanlar vardır sürekli bunun yollarını ayırırlar ne yazıkki yanlışlık burada
bide müslümanın hatasını islama yaftalayan tipler var
boktan tipler yani
Dinle ilgilidir çünkü Hak Din = İslam, İslam = Allah'ın Dini, Allah=' Her şey'i yaratan :-)
Hayata bakış açısıdır. Herkesin bakış açısı farklı olabilir.
ne ıcın geldın bu hayata pekı? bır bılgın var mı
cok okumanı tavsıye derım onyargılı olmadan hayata gelıs amacını kur an dan ogrenebılırsın keske yapabılsek emredılenlerı ama ne yazık kı dunya hayatı ınsanogluyuz
herkes ozgur elbettekı oyle yapabılırsın ;) kımse sana karısmıyor cok sukur kı turkıye gıbı bı yerde yasadıgımız ıcın Ataturk sayesınde dınımızı rahatca ve guzel bır sekılde yasabılıyoruz herkes gunahını hesabını obur tarafta vercek lakın bıraz oku arastır tavsıyem
din yol gösterır yasadıklarından sen sorumlusun
Dinin amacı da bu zaten kontrolü ele almak.
Evet bazen bu çok oluyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar