O kadar güzellikleri, hakikatleri unutup neden küçük bir kötülüğü, hatayı nazara alıp diğer bütün koca gerçekleri heba eder, çöp eder. Neden? Koca bir inat mı? Aptallık mı? ?
"Kırk kez okşa, bir kez attığın taş kadar hatırlanmaz" İnsan, 40/1 değere sahip kötülüğe, hattaya neden sarılır?
O bir kez atılan taş 40 okşamayı gözden geçirmeye sebep olur. Acaba o okşamalar gerçek miydi yoksa olması gerektiği için mi yapıldı? İşte bu soruya verilen cevaptan sonrası yol ayrımına sebep olabilir.
insan oğlu nankör çünkü iyiliğin adı garip derler iyilik çok çabuk unutulur ama kötülük asla unutulmaz mesela bir de birini kırk gün sırtında taşı bi gün dinlenmek için taşımayı bırak hemen nankörleşir beni bıraktın der demez ki bu beni günlerce sırtında taşıdı öyle işte
İnsanın kemale ermesi adalet ile olur. Kendi aleyhine adil olabildiği kader. Kendisine karşı adil olan o 40 okşamayı da hatırlar ama o kemalata ermeyen, 'ben' der, önce onu dert eder.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > "Kırk kez okşa, bir kez attığın taş kadar hatırlanmaz" İnsan, 40/1 değere sahip kötülüğe, hattaya neden sarılır?