İletişim bilinenin aksine yazılı sözlü ve görsel olarak konuşmak ya da karşıdakine birşeyler aktarmak değildir. İletişim karşıdaki kişiye eğer seninle iletişim hâlinde olmak istiyorsa davranış değişikliği yaptırabilme becerisidir. Bu açıdan bakınca son zamanlarda yaşadıklarımdan dolayı iletişim konusunda beceriksiz olduğum kanısına vardım. Oysa iletişim ustalığı konusunda belgem bile vardı. Fakat bu bile işe yaramadı nedense.
Kapatıp giden ben değilim. Ve giden gitmeyi seçtiyse konuşmak istemiyor demektir. Konuşmak istemiyorsa benim bir tek ona açık olan mesaj kutumun açık kalmasının bi anlamı yoktur diye.
Anlaşılmasa daha iyiydi. Önceki anlaşılmalardan biliyorum ne kadar anlaşıldığını. Veya anlaşıldı demenin aslında tam aksine anlaşılmamış olduğunu. ya da anlaşılanın aslında benim anlatmak istediğim değilde anlayanın anlamak istediği gibi anlaşılmış olduğunu. Aslında bunun da anlaşılmayacak olduğunu.
Karşımdaki tanıdık-tanımadık kim olursa olsun, üslubumu bozmadan, ölçüyü kaçırmadan, saygıyı da elden düşürmeden iletişim kurmaya çalışırım. Bir de iletişim için adım atarken Hüsnü Zan üzere yaklaşırım. Devamında karşı dan aynı şekilde mukabele gelirse kaliteli iletişim için adım atılmış olur...
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Karşımdaki insan kaliteli bir iletişim düşüncesi ile gelmişse bunu yapabiliyorum. Giriş kalite ilerleme kalitesizlik yönünde ilerliyor ise köprüler çöküyor. Şimdiye kadar aramızdaki iletişim nedeniyle şikayet eden olmadı. Şikayet ederlerse bende o hatalarımı düzeltmeye çalışırım.
Empati yeteneğim kuvvetlidir ve kalbine bakarım insanların drekt samimi ve açık konuşurum lafı dolandırmadan kendimi rahatlıkla eleştiririm insanlar bu durumda kendilerini yükten kurtulmuş ve rahat hisseder mutlu olurlar yanımda
Ben kaliteli iletişim kurduğuma ve canayakın olduguma inaniyorum ama karsindaki insanlar nankör ve kalitesiz ve de olgun degilse yapcak teksey merhaba merhaba dostum... En iyi iletisimim kedi kopekle miyav miyav pisi pisi kuçu kuçu onlar cok anlayisli naif ve kaliteli vallahi
Görme engelli degilim yazdıkları burda bazen tatlı bi tartışma olur elimden geldiği kadar kırıcı olmamaya çalışıyorum ama sanırım farklı biseyleri adletme cabasinda
Ben kurabildiğimi düşünüyorum. Nasıl başarıyorum? Özgüven var, çok farklı konularda bilgi birikimim var yani sohbetin devamını sağlıyorum. Dinlemeyi biliyorum doğalım. Çok egolu olmadım inşallah dışardan.
Kaliteli insan sayısı çok az artık. Kaliteli insani bosverin insan olabilme erdemini taşıyan canlı bile çok az. Hepimiz hayvansal içgüdülerle hareket eden bir mekanizma haline geldik.
kaliteli ileteişim kaliteli insanlarla kurulur herkes aynı camdan bakar ama herkes aynı şeyi göremez maalesef zaten aynı şeyi görenler kendi aralarında iletişir
Anlaşılmaz biriyse mumkn değil iletişim kurmak ,, O konuşur bn dinlerim yorum dahi yapmam çünkü algı yok anlaşılmak yok dedgim dedik olduğu sürece iletişim 0