Kardeşim üstün zekalı, BİLSEM'de eğitim görüyor. Ders çalışırken aynı zamanda videolar izliyor, flüt çalıyor. Ödevlerini yaparken olumsuz etkileyeceğini düşünüyor ve azarlıyoruz ancak yaptığı tüm ödevler de doğru çıkıyor. Üstün zekalı birine nasıl yaklaşacağımız konusunda ailecek tecrübe eksikliğimiz var. Kişisel gelişimini doğru bir şekilde tamamlaması ve kendini daima geliştiren bir birey olması için nasıl davranmalıyız?
Cevabın nedir?
Merhaba,
Kardeşinizin üstün zekalı olması ona verilmiş bir hediye
Ama asıl maharet, bu üstün zekayı nasıl mutlu ve tatmin bir hayat için yaratmakta kullanacağını keşfetmesinde saklı. Birçok üstün zekalı ama mutsuz insan var. Hepsi son derece kıvrak bir zihin yapısına sahip, inanılmaz kavrayışta insanlar.
İş hayatında son derece başarılı olmuş, küçük birer servete sahipler. Ama mutlu oldukları söylenemez, çünkü yaşadıkları hayattan tatmin değiller ve ne başarırlarsa başarsınlar, ne kadar para kazanırlarsa kazansınlar tatmin olamayacaklarının da farkındalar, çünkü kontrol sadece akıldaysa o asla doymak bilmez.Kardeşinizin doğru yönlendirmeye ihtiyacı olabilir
Buradaki en büyük destek, onun manevi tarafını güçlendirmekte yatmaktadır. Ancak dengedeki insan dünya hayatında ruhunun tekamülüne olanak sağlar. Ne çok akıllı biri olmak, ne de çok maneviyatı güçlü biri olmak değil. İkisini dengede tutarak kalbiyle zihnini dengelemiş insanlar dünyadaki cennetin kapılarını aralayabilirler ancak.
Size tavsiyem kardeşinizin kendi içsel varlığını keşfetmesine yönlendirmeniz yönünde olabilir. Meditasyon, mindfulness ya da nefes gibi kişinin özüyle olan bağlantısını güçlendiren, kendisini tanımasına aracılık yapan teknikler kardeşinizin o süper aklını kendisinin ve dünyamızın refahı, kalkınması ve mutluluğu için kullanabilmesini, onun güçlü biri olduğu kadar şefkatli biri de olmasını sağlayacaktır.Akıl çok iyi bir uygulayıcıdır ama karar verici olmamalıdır
Kardeşiniz sezgilerini güçlendirerek farkındalıklı bir olarak büyürse, kalpten yükselen duygular vasıtasıyla ne yapması gerektiğini bilir ve o gelişmiş zekasıyla da bunu kolayca uygular. Kardeşinizde olduğu kadar tüm insanlıkta güçlendirilmesi gereken yön işte budur. İşte o zaman gerçekten de dünyaya gelme amacına uygun şekilde tatmin bir yaşamın temellerini atmış olacaktır.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle her zaman profilimdeki linklerden irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Engellemek yerine destekleyici geliştirici olunmalı çünkü ona yetmeyecektir. Buna uygun kitaplar var neler yapılabileceğine dair ne seviyede gözlemlemeden bir şey diyemem ama araştırmacı olabilirsiniz
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
11Cevap
- +1 yıl
olması gerektiği gibi, yani annen annelik yapacak. Ağzını ayırarak dizi izlemeye ayırdığı vaktin yarısını kardeşine ayıracak. Ona anne gibi yaklaşacak. ''Hadi oğluşum bak yemezsen arkandan ağlar'' saçmalığından bahsetmiyorum. Mesela ben bildiğim hiç bir ahlaki kuralı annemden öğrenmedim. Senin annen nasıl bu günün dizilerine bağımlıydıysa benim annem de zamanın brezilya dizilerine bağımlıydı. Ve bana hiç bir bokkk öğretmedi. Baban da maçlara ayırdığı vaktin bir kısmını kardeşine ayıracak. Ona iyiyi doğruyu ahlakı, ama en önemlisi bunların neden gerekli olduğunu anlatacak. Elbette seni kast etmiyorum ama sizin jenerasyonda evlilik aşkı öldürür hem ne gerek var zihniyeti mevcut. Aynı şeye annen ve baban da inansaydı bu gün sen ya da kardeşin olmayabilirdi. Kısacası zaten bildiğimiz ama göz ardı ettiğimiz tüm ahlaki ve toplumsal kuramları kardeşine gerçek bir aile gibi aşılamanız lazım. Sırf cebine harçlık koyup okula gönderirseniz çocuk internetten ve çevresinden ne görürse o yönde ilerler. Ehhh şansınıza ola ki çocuğun satanist arkadaşları olursa bir gün bir bakmışsın anasını şeytan için kesiyor. Sonra dersiniz aaahh aahhh biz nerde hata yaptık. Sen neyi kast ettiğimi anladın. Eğer bu zemini oluşturabilirseniz diğer detaylar kendiliğinden hallolur. Ultra mega süper okullara göndermeseniz bile çocuk ihtiyacı olan bilgiyi söke söke alır. Bunu da ıq su 142 olan biri olarak söylüyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
Bak senin soru ''Sagopa mı yoksa ceza mı'' saçmalığındann daha önemli olduğu için bir miktar daha başını ağrıtacağım. Sabırla okursan ne demek istediğimi anlayacaksın. Benim bazı keşkelerim var. MEsela keşke babam adam olsaydı da kadın kumar ve içki için servetini dağıtıp her gün annemi dövüp boşanmaya neden olmasaydı. O zaman başımda bir babam olurdu ve bana nasıl traş olacağımı anlatırdı. Basit bir konu gibi görünse de önemli. Çünkü traş olmayı kendi kendime öğrendim. Jileti tersten vurmamam gerektiğini nereden bilebilirdim! Sırf bunun yüzünden yüzümün yarısındaki sakallar tersine, yani yukarı doğru kıvrılarak büyüyor. Sakallı halim gerçekten tam bir facia. Tabi bu sadece bir örnek. Bunun gibi bir çok temel şeyi deneme yanılma, ama daha çok yanılmayla öğrendim. Elbette ailesi boşanmadığı halde anne babasından hiç bir şey öğrenemeyen çocuklar da var. Çocuk 14 yaşına gelmiş daha taharet almayı bilmiyor. Tuvalet kağıdıyla büyük abdestini siliyor ve temiz olduğunu sanıyor. Her kağıt darbesinde pisliğin bir kısmının hala makatında kaldığından haberi yok. Çünkü ana başka alemde baba başka alemde yaşıyor. Çocuk okuluna gidiyor mu gidiyor. Akşam eve geliyor mu geliyor. E yemeğini yiyor mu yiyiyor. Tamaaam o zaman sıkıntı yok deyip çocukları kendi hallerine bırakıyorlar.
- +1 yıl
ondan sonra o çocuklar KS ye gelip süper özürlü sorular paylaşıyorlar. Al sana bir örnek. Kız diyor ki ''Arkadaşlar erkek arkadaşım beni evine davet etti. Kola falan içtik. Sonra birden ayağa kalktı pantolonunu indirip aletini zorla ağzıma verdi sizce amacı ne olabilir?''. Al buyur buradan yak. GEri zekkalı daha taciz edildiğinin bile farkında değil. Eğer kardeşinin bu denli olmasını istemiyorsanız önce kişiliğini sağlam bir şekilde oluşturmasında yardımcı olacaksınız. İlim bilim vs sonra nasıl olsa hallolur. Bak ben tam da şu anda midemden kaynaklanan bir rahatsızlık yüzünden acı çekiyorum. Demin çayı ısıtmak için ocağı açtım. İnsanlık hali ya, unutmuşum. Annem fark etti. Kadın demediğini bırakmadı. Derdi ne biliyor musun? Çaydanlık 80 tl imiş ben nasıl bu kadar düşüncesiz olabilir mişim. Şu paranın yokluğunda nerden çaydanlık bulacakmışız. İşte benim bütün hayatım böyle geçti.
- +1 yıl
hayatım boyunca bir şeyler benden hep daha değerli oldu. Hep birilerinin oğluyla kıyaslandım ve ciddi bir sorunum olduğunda dağ gibi güvenebileceğim bir ailem olmadı. Düşüncelerimi paylaşabileceğim tek bir aile üyem yok. Şu yazdığım yazıları kendi aileme okusam ve sonra da ''Ne demek istemişim ben'' diye sorsam ne cevap verirler biliyor musun? Derler ki ''Hööööö!'' tek bir satırını bile anlamaktan aciz düşük yaşam formları. İşte siz böyle olmayın.
- +1 yıl
bir çocuğu (üstün zekalı olsun ya da olmasın farketmez) azarlayamazsınız. bakmayı bilmiyorsanız almayın aranıza bir birey. çocuk üstün zekalı olsun ya da olmasın bir çocuk çocuktur ve nasıl bakılması gerektiğini bilmelisiniz. her çocukta kişisel bir gelişme olmalı. onu nasıl geliştireceğinizi pedagogdan rahatça öğrenirsiniz. ama azalarmak ne ya. bir empati yapın bakabilir miyim bir çocuğa diye. bir çocuğun önünü kapatmayın. diğer olayları da artık zahmet olur doktordan pedagogtan öğrenin.
00 Yorumla - +1 yıl
Ailecek gidip bilsem deki pdr öğretmeni ile görüşsenize.
00 Yorumla milli eğitim müdürünün kapısını çal o sana hem net bilgi verir hemde kardeşinle ilgilenir
00 YorumlaBir uzmana başvurun bence. Çünkü en etkili yöntemi size o söyleyip bilgilendirme yapacaktır.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Nerden biliyorum üstün zekalı olduğunu öyle insanlari üniversiteden başlatıyorlar kardeşinde Öyle mi?
00 Yorumla - +1 yıl
Bilmediğiniz birşeyi duzeltemezsiniz keza sizde neyin fogru olduğunu bilmiyorsunuz. Araştırın uzman görüşü alin. onları da yapamiyorsaniz kısıtlamayi bırakın bari.
00 Yorumla - +1 yıl
benim yerime ykseye girebilirmi hem soularımı çözer hem saksafon çalar
31 Yorumla- +1 yıl
Ya görmek istediğim yorum buydu aynı fikirdeyim 😂
- +1 yıl
Üstün zeka ne ya yaşan hepsi çalıştıktan sonra başarıyı elde edersin
00 Yorumla Normal davranın şımarmasın
00 YorumlaKendi haline bırakın su akar yolunu bulur
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Kardeşin kaç yaşında ona göre yardım edebilirim
10 Yorumla - +1 yıl
Hayda :)
00 Yorumla - +1 yıl
İnsan gibi
00 Yorumla Onu desteklemeye çalışın.
00 YorumlaKaç yaşında
00 Yorumla- +1 yıl
MaşaAllah... Önünü açın...
00 Yorumla ilgili davran
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kardeşim üstün zekalı, kişisel gelişimini düzgün bir şekilde tamamlanması için nasıl davranmalıyız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar😊
Üstün zekalı çocuklarda duygusal alanda ve ilgi alanlarında mükemmeliyetçi bir yapıya sahiplerdir
Başarı oranları yüksek olduğu için çevresel olarak (arkadaşları) bazen tepki alabilirler. Onları kimsenin alamayacağını düşündükleri durumlar olabilir ve geri çekilebilme ve gerginlik durumları olur. Bu da konuşmak istediği bir durumda karşı tarafın kendisini anlamayacağını düşündüğü için veya benzeri durum real'de gerçekleştiği zaman kendini kapatır.
Sosyal duyarlılıkları da yüksek olan bu çocuklar zaman zaman sosyal hayattan da kopabiliyorlar. Kendini ifade edemediği zaman ciddi depresyon belirtileri çıkabilmektedir. Yakınındaki insanlara önemli sorumluluklar düşmektedir. Kendini ifade etmesini destekleyerek ve günlük tutma tutmasını sağlayarak olumlu gelişimleri görmüş olacaksınız. Gelişiminde onun için en önemli olan faktör destekleyici insanlardır. Paylaşımının dışarıya dönük olması yani içine kapanmaması gerginliğini azaltacaktır. Bu noktada onu anlamak ve dinlemekten geçiyor.
Sevgiyle kalın.
Instagram👉🏻 demet. kolkılıc