11 yaşında bir kız kardeşim var. Evin küçüğü olduğu için hep çok şımartıldı, hiçbir şekilde bana saygı duymuyor. Beni sinirlendirip, karşılığı tepkiyi görünce anneme abartarak anlatıyor ve aramızı bozuyor. Sorun şu ki ailem; kardeşimi çocuk ve asla yalan söylemeyen biri olarak gördüklerinden hep benim üzerime geliyorlar. Bana kızıp, kavga çıkarıyorlar. Gerçekten bıktım, 25 yaşındayım ve KPSS'ye hazırlanıyorum bu stresli süreçte ailemin bu kadar üzerime gelmesi ve kız kardeşimin manipülasyonları canımı çok sıkıyor. Ne yapacağım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ergen olan sadece kardeşin değilmiş belli ki ebeveynlerin de öyle :) Aksi taktirde doğruyu yanlışı ayırtedebilirlerdi, yetişkin insansın, sana tavsiyem uygun bir zamanda al aileni karşına bir güzel konuşun, kardeşin olmasın fakat bu esnada, kardeşinin bir şikayeti sonrasında da değil, hiçbir olay yokken yap bunu, böylelikle herhangi bir konu hakkında savunmaya geçtiğini değil genel bir eleştiri olduğunu görebilirler. Hala anlamazlarsa ailene karşı sabırlı değil kırıcı ol, madem her şekilde suçlanıyorsun, suçlandığına değsin o halde kötülük nasıl olurmuş görsünler :)
01 Yorumla- +1 yıl
Ben öyle yapıyorum mesela, beni yanlış anlayıp üzenlere şeytani tarafımı misliyle gösteriyorum :) İyiliğimin ve sabrımın değerini bilmediklerini ancak o zaman farkediyorlar, anladıklarında çok geç oluyor tabi fakat bu kendilerinin hatası benim değil, dolayısıyla pişmanlıkları umurumda değil.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
8Cevap
Bu süreçte bencil olacaksin biraz. Çünkü hiç kimse hicbir şey sana iyi gelmemek için uğraşacak. Her şey üzerine gelecek. Bunların olması çok ama çok normal. Kimsenin derdine düşme seni ailen de olsa işlerinin görülmesini isteyecekler taviz vereceğin kadarını yap. Sonra kapa kulağını. Hayallerini dusun. Sıralamada olduğunun rahatlığı sana her şeyi unutturacak. Atanabileceğin puanı aldığını düşün. Işe başladığını hiçbiri aklına gelmeyecek. Sen sabir de yoluna devam et. Çalışmazsan bir sonraki sınavla atanmak için 1.5 yıl daha aynı şeyleri yaşayacaksın. Kaybettiğin senelerde üzülen tek sen olacaksin. Başkası ya da ailen gene işinin görüldüğüne bakacak. Ya da laf söylemek kavga çıkartmak için uğraşacak onlar değişmeyecek. Sen degistirmezsen bulunduğun konumu. Allah kolaylık versin kardeşim. Kpsscinin derdinden anca kpssci anlar.
10 Yorumla- +1 yıl
Bend1 19 yasindayim ve tipki dedigin gibi olan 12 yasinda kiz kardese sahibim. anneme yalnizken kardesimin huyunu anlattim o da gorunce eskisi gibi islemiyor artik cadidim oyunlari.
Daha bekle manipule etmeyi birakip it gibi havlamaya da baslayacak.00 Yorumla Ailen küçük olduğu için üzerine daha çok düşüyolar bu her ailede böyledir ama kafana takıp büyütürsen onlardan nefret edersin onlar senin anne ve baban diğeri de kanından canından kardeşin kin beslememelisin takmayacaksın derslerine odaklanacaksın
00 Yorumla- +1 yıl
Ablacım bizde 2erkek kardeşiz 2 yaş fark olmasına rağmen saygı gösteriyor göstermek zorunda evet bılaştığı oluyor ama ben mesela 3 defa sabır çekiyorum dahamı ısrar ediyor çok güzel dayağı çekiyorum annemgil gelince olayı anlatıyorum hak veriyorlar bana sende denemelisin şiddet bazen gerçekten problemleri çözüyor
10 Yorumla Evin büyüğü olacağına yolun köpeği ol demişler. Bizde de durumlar aynı ki biz üç kardeşiz.
00 YorumlaKardeşini anlayışla karsila zaman akıyor pişman olma ileride ben oldum onu öyle kabul et severek konusarak orta yolu bul
00 Yorumla- +1 yıl
Ailenizde de sorun var maalesef. Konuşun onunla, dikkatli olun daima manipülasyonlara karşı.
00 Yorumla - +1 yıl
Bende de aynı sorun var, al karşına konuş kardeşini. Olmadı annenle konuş bence, ben öyle yaptım
00 Yorumla - +1 yıl
Yapacak bir şey yok kardeş bu
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Kıyıda köşede vur kafasına kafasına😂
20 Yorumla Bazen rest cekmek gerekir
00 YorumlaDöv ağacım
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Ergen kardeşimle anlaşamadığım için ailemle aramız bozuldu, ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Kardeşler arasındaki ilişkileri belirleyen en önemli özellikler şu şekildedir:
Ancak bu ilişkilerin nasıl şekilleneceğini etkileyen en önemli faktörün aile tutumu olduğu söylenebilir. Her yaş grubunun ihtiyaçları ve ebeveynlerinden beklentileri farklı olabilmektedir. Ergen ve kardeşi arasındaki cinsiyet farkı aralarındaki ilişkiyi büyük ölçüde etkilemektedir. Ergenliğin ilerleyen kısımlarında evdeki diğer kardeşlerin ergenin özel hayatına müdahale etmesi aile içi çatışmayı arttırabilmektedir. Ayrıca yaş farkının fazla olduğu zamanlar kardeşlerinin birbirini anlaması da zorlaşacaktır.
Tartışmaların bir diğer sebebi ise küçük kardeş olduktan sonra ebeveynlerin: “Sen abi/ abla oldun artık, büyüdün.” gibi ifadeler kullanıp büyük çocuğun isteklerini ikinci plana atıp küçük çocuğun üzerinde yoğunlaşmaları olmaktadır.
Kardeşinizle çatışma yaşadığınız zamanlar için küçük öneriler vermek gerekirse;
Sağlıcakla kalın.
Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi Horzum
Baya bir Mantıklı Cevap