Ne istediğini bilmiyor (kafası karışık)
Ben de öyleyim maalesef
İşine gelmiyor (bahane)
Iy uzak olsun öylesi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İnsanlar kendilerini doğru ifade edemiyorsa bunun birkaç sebebi olabilir.
1. Düşüncelerini olduğu gibi ifade ettiklerinde, yargılanacaklarından, eleştirileceklerinden korkuyor olabilirler. Bu yüzden düşüncelerini daha yumuşak şekilde sunmak isterler.
2. Kendilerini yeterince değerli hissetmiyorlarsa, fikirlerinin önemsenmeyecine inanabilirler. Bu durumda susmayı veya baskın olmak uğruna bağırmayı - hakaret etmeyi seçebilirler.
3. Hayal dünyaları ile kişisel donanımları arasında büyük farklılıklar olabilir. Kullandıkları dile hakim değillerse, kelime dağarcıkları yetersiz kalabilir. Bu durum ciddi ifade sorunları doğuru.
4. Konuşmak istedikleri konuya hakim olmayabilirler.
Bu birazda Yapı meselesi benim babam öyle biri mesela. Bu yüzden 3 nişan atmış kızlar konuşmuyor bu adam hiç diye atmışlar nişanı. Anneme dedin sen niye aldın o zaman ben onun içindeki sessiz kalbi gördüm çünkü dedi. şu an her işi babam yapar evde. Pazara babam gider, annem Yokken bize yemek yapar evi temizler evde çamaşır makinesi bozulur tamir eder. Disardan beni gören herkes de Baban Melek gibi Adam der kıymetini bilin bu adamın der. Sabah cami hocasını bile babam kaldırır kalk nanaz vakti diye Caminin anahtarını babama teslim etmişler birde 😇 şimdi böyle bir eş sırf kendini ifade edemiyor diye sevilmez mi ya Canım Babam Allah başımızdan eksik etmesin 🙏
Valla biz alıştık babama Kendi ni dili ile değil hareketleriyle yaptıkları ile sevgisi ile ifade ediyor. Bunları görünce dedim herşey demek ki ağızda bitmiyor muş
Yani orası öyle ikisinden biri mutlaka olmalı.
Cevap
8Cevap
yaşadığı şeylerden kaynaklaniyor olabilir bazı zor şeyler insanı öyle bir hâle sokar ki kendini ifade etmeyi bırak doğru cümle bile kullanamazsın
Biraz daha buna çalışmalı yanlış ifade yerinde saymaya ve insanların yargılarına maruz bırakır.
Karşımdaki beyinsizin tekiyse bende ifade etmem uğraşamam misal
Ya kelime dagarcigi kisitli, ya da biraz saf bisey diye dusunurum.
İnsanız... Bizim de ifade edemediğimiz zamanlar olmuyor değil :(
Kafası karışıktır melo ne olsun... Sorunları vardır.
Ufaciciksa nasıl ifade etsin. Benim gibi ifade etsin olsun bitsin
Birçok sebebi olabilir bunun
ne istediğini dediğini bilmiyodur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?