Açıksözlü, net, dobra olmak ile patavatsız, densiz, küstah, kaba olmak arasında ince bir çizgi vardır.
Açık sözlü olmanın neresi yanlış!”düşüncesiyle konuşan “dobra” insanlar; “Lafımı esirgemem, çekinmem, güzele güzel, çirkine çirkin derim; darılmaca, gücenmece yok!” deyip ağızlarından çıkan lafın karşı taraftaki kişinin kalbini kırabileceğini, gururunu incitebileceğini akıllarına bile getirmezler.
Eğer “dobra dobracılık” diye tabir edilen husus haddinden fazla olursa hiç de masumane bir doğruculuk, açık sözlülük olmuş olmaz. Kırıcılık boyutuna ulaştığı vakit, şeklini değiştirir ve ‘’patavatsızlık’’, yani düşünmeden konuşma şeklini alır.Dobrayım ayağına insanların kalbini kıran insanlara karşı nasıl davranırsınız?
Dobrayım ayağına insanların kalbini kıran insanlara karşı nasıl davranırsınız?
Senin de yazdığın gibi açık sözlü olmak ile patavatsız olmak arasında çok ince bir çizgi vardır. Maalesef kimisi bunun farkında olmadan bu hataya düşüyor kimisi de bile bile karşısındaki kişiyi aptal yerine koyarak yapıyor. Böyle bir durumda ilk ihtimali göz önünde bulundurarak alır karşıma yaptığının yanlış olduğunu daha dikkatli davranması gerektiğini söylerim. Bir de Ikinci ihtimal var elbet. Eğer durum Ikinci ihtimaldeki ise bende aynı şeyi ona yaparım ve sonra konuşurum kendisiyle. Haa sonra da onunla ilişiğim kalmaz.
Saygı çerçevesinde söylenmiş şeyleri patavatsızlık olarak görmüyorum. Benim için asıl sorun saygısızlık ve üslubun bozulmasıdır. Bunu yapan insanlara da hak ettikleri karşılığı veririm, gerekirse bu defa da patavatsızlığı ben yaparım.
Dobra olmak ile seviyesiz olmak arasında ince bir çizgi var. Bu çizgiyi ayarlayamayan insan, benim gözümde gereksiz bir varlık. Hiç bir şekilde sağlam bir çevreye sahip değildir.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Dobra olmayı insanlık dışı anlayış zanneden kişilere misliyle dobra oluyorum. Ya dobralık çokta güzel değilmiş deyip derslerini alıyorlar. Kalp kıran kişiyi aynı anda kırarım. Körü bir huyum var.