Kendimi çok kötü hissediyorum. İntihara teşebbüste bulundum iki kez. Bu boktan hayattan kurtulmak istiyorum ama üzülüyorum. Tanrıya soruyorum neden bu kadar üzüp parçalayacaktıysan ne için yarattın. Bu dünyada her şeyi yaşadım. Artık dayanma gücüm yok. Sürekli ağlıyordum ama o da artık durdu. Kendimi çıkmaz sokakta hissediyorum. Duygusuz olmak isterdim keşke bende öyle yaratılsaydım. Bu dünyaya gelmiş bir hiçliğim ama. Psikoloğa gidin diyecekseniz yorum yapmasanız da olur. Okusanız da okumasanız da sağ olun. İçimdekileri anlatacak kimsem yok. Hepinize mutluluklar diliyorum bana hiç uğramıyor ama belki size uğrar..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Merhabalar, sizi hayli üzgün gördük bu da bizi bir nebze üzdü, hayat bazen istediğimiz şekilde gitmez istediklerimiz olmaz güçlüklere karşılaşırız lakin aşılmaz değildir bunlar, sizi bu duruma getiren nedir bilmiyorum ama içerisinde bulunduğunuz durumdan siz isterseniz çıkabilirsiniz, istemediğiniz ve bu şekilde odaklanmaya devam ettiğiniz sürece dışarıdan alacağınız yardımında faydası olacağını sanmıyorum. Herşeyi yaşadım demişsiniz eğer geçmişinize çakılı kalırsanız geleceğe yön veremezsiniz, olaylara bu açıdan bakın derim bir de.
16 Yorumla- +1 yıl
Merhaba... Allah razı olsun... Ama dediklerinizi denedim olmıyor... Geçmiş değil bir tek şu anda bile her şey çok kötü... bazen değil gerçekten hep öyle anlatayım derdim ama o kadar uzun ki aklıma gelince bile kendimi bıçak elimde buluyorum... artık tutunacak gücüm kalmadı. Boğazında hep yutkunamadığın bir düğüm var gib
- +1 yıl
Teşekkür ederim destek için... Hiç bir şey...
- +1 yıl
Çok geniş olduğu için söyledim... İyi geceler diliyorum...
En İyi Cevaplar
+1 yılŞimdi senin böyle hissetmeni gerektirecek bir şeyler yaşamış olmalısın. Durduk yere bu hâle gelmezsin, her tür sorun olabilir ama bir sıkıntı olduğu kesin.
Her şey çözülebilir desem? Yani intiharı deneyip kurtulmaktansa çözüp yaşama tutunmak? Zor ama bunu başarmak esas mesele.
Ölmek kolay, çeker gidersin fakat pes etmemelisin.17 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten çözülecek bir şey değil... Denedim çözmeyi inan ki olmuyor hayat çok yorucu. Tanrıya çok kızgınım adaletsiz..
- +1 yıl
Adaletsizliği doğru şartlar eşit değil, herkesin hayatı çok farklı.
Ölüm hariç her şeye bir çözüm bulunur ama. - +1 yıl
Zamanı geri ala bilir miyiz peki? Yaraları kapata bilir miyiz? Söyleyemeyeceğimiz şeyleri söyleye bilecek miyiz? Hayatımı mahv edenler gelip özür dileyecekler mi? Hayır en büyük çare sonsuz uyku. Teşekkür ederim destek için..
- +1 yıl
Evet geçmişi değiştiremeyiz, olanlar oldu maalesef.
Geleceğe şekil vermeliyiz, şu geçmişi unutup da.
- +1 yıl
Peki şu anda bile durumum bok gibiyse... Batıyorsam...
Teşekkür ederim konuşma için.. - +1 yıl
Bu kadar kötü ne olabilir ki ya? Her şey mi kötü, hiç mi umut yok? Kimler neler yaşattı vallahi üzücü.
Çaresizliği tatmayan bilmez çok kötüdür.
Ben de hâlen yaşarım bu durumları, bakma milleti yaşamaya teşvik ettiğime.
Kendimi yaşama tutundurmak da zorlanıyorum ama insanlar ben gibi olmasın yaşasın istiyorum. - +1 yıl
Özür diliyorum o kadar sorunlarınız varken düşüncesizce yaralarınızı açtım... Mutluluklar dilerim hayata tutunmaya devam edin çok iyi birisiniz. Teşekkür ediyorum her şey için...
+1 yılPsikolog değilim. Ama anlatmanı isterim bana.
18 Yorumla- +1 yıl
İnsanlardan yoruldum... Dinlenilmemekten yoruldum... Sürekli özür dilemekten yoruldum... Mahv olmanın eşiğinde olan bir şey için çabalamaktan yoruldum... Susmaktan yoruldum, beynimdeki kendi sesimi duymaktan yoruldum.. Eskiden yaşadığım şeyleri unutamayıp affedememekten yoruldum... Bunları kimseye anlatamamaktan yoruldum... Baba ben iyi değilim diye bilmediğim için kızgınım... Beni kıran insanlara gülümseyip üzülmemeleri için kırıldığımı belli etmemekten yoruldum. Tacize uğrayıp sessiz kalmaktan yoruldum.. Uyumak istiyorum sonsuza kadar. Söyleyecek çok şeyim var ama anlatamıyorum. Kalbimi açıp baksalar paramparça yara... Kendimden iğreniyorum tanrıdan tek dileğim ruhumu kabul etmesi.
- +1 yıl
Ben daha çok gencim sana birsey demek için. Benim sinif arkadaşım lisede hep dislandi. Herkese iyi davraniyordu, sesini cikartmiyordu eve gidince agliyormus annesi duymus kapidan. Cidden bunu duyduktan sonra başkalarını düşünmenin ne kadar zor olduğunu anladım. En yakin arkadasi ben olurum dedim ama benden uzak durdu. Ben de yakinlasmadim ama hep destek oldum uzaktan. Şimdi nasıl yüzü guluyor inanamazsin. Gorunce mutlu oluyorum. Yine o liseye basladigi zamanki gibi olsaydi kim bilir nasil hissederdi. Bunu yazarken bile duygulaniyorum. Ben senin nasil biri oldugunu ve bunlari haketmedigini anladim. Karsina belki seni anlayan 1 kisi ciksaydi tum dusuncelerin degisirdi. Ama hala geç değil. Sakın canını yakma. Sen bunu haketmiyorsun. Nolur vazgeçme ben buradayım abla senin için herseyi yaparım
- +1 yıl
Duygulandım ağlıyorum... Teşekkür ederim canım... mutlu oldum arkadaşın kurtulduğu için... Hep mutlu olun dilerim...
Can yakmaya gelince kendimi yaralarken ruhumun acısının yanında bir zerre kadar olmadığı için endişelenme canımı yakmıyor.. Uyumak istiyorum ama yine de.. Mutlu ol hep... - +1 yıl
Keşke sen bu kadar üzülmeden önce tanısaydım
- +1 yıl
❤️
- +1 yıl
Sana kötü örnek oldum benden küçüksün.. Özür diliyorum herkese sorun çıkarıyorum. Dediklerime aldırma ve iyi bir yaşam sür olur mu? Mutlu ol lütfen
- +1 yıl
Benim basima gelen geldi zaten. Kötü örnek sen değilsin. Sil baştan başlayamayacak kadar affedilmeyecek seyler yasaman bizim suçumuz. Sen ne kadar benim mutlu olmamı istiyorsan ben de o kadar senin mutlu olmanı istiyorum.
- +1 yıl
2 gündür sana ne demeliyim diye düşünüyorum. senin yanında olmadıkça hiçbir şey diyemiyorum. ben de üzmek istemiyorum kimseyi. bir şey yazsam kırılacağından korkuyorum senin. şu an da ne yaptığından ne düşündüğünden bihaberim. dediklerime yalan deyip üzüleceğinden korkuyorum. cidden ne yapsam aklımdasın. dua ediyorum hayata yeniden tutun diye. mutlu ol boşver sakın deme bana. hepimize. eğer bu durumdan kurtuluş yoksa herkes katil demek. o zaman herkes birbirini üzsün, değerini bilmesin ve öldürsün. nolur pes etme. ben seni, kimseyi diğerleri yüzünden kaybetmek istemiyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle merhaba size yardımcı olabilirim istediğiniz her konuda ekldim sizi müsait olduğunuzda geri takip edebilirsiniz konuşuruz tamam mı
21 Yorumla- +1 yıl
Merhaba dikkatiniz için teşekkür ediyorum. Psikolog musunuz?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
11Cevap
psikolog değilim ama dediğin keşke leri hayatım boyunca devamlı söyledim kim bilir nasıl acılar çekmişsin dir seni anlıyorum ama emin ol o konuda yanlız değilsin sen yine benim givii korkak değikmişsin intihar konusunda aslında keşke sende öyle olsaydın bişey de diyemiyorum bu acılar dinwr mi bilmiyorum ama sen diren ben diteniyotum bizden daha kötü leri direniyo sende bırakma şunu da unutma ki sen bazı kişiler için herşeyden değerlisin onlara senin acılarının 100 katını yaşatma...
17 Yorumla- +1 yıl
Hayır ben herkes için yüküm sorunun... Doğmasam bile ailem için bile en iyisi olacaktı.. Evet canım yanıyor her gün aynı acıylayım. Ölemiyoruz bile ne kadar kötü bir dünya... Bir tek uyumak istiyorum sonsuza kadar. Kısa hayatında her şeyi bir insan nasıl yaşar? Kusura bakma sende yaralısın böyle konuşup yaralarını açtım..
- +1 yıl
bir ay önce Canım dan can gitti her zamandan daha beter yıldım bu hikayenin sonu masallar givi iyi değil biliyorum seni çok iyi anlıyorum sen kimseye yük olmuyosun kalbin Saf olduğu için böyle düşünüyosun ama değil uyumak ve uyanmamak keşke olabilse ama bırak olacağında kalsın birgün acılar geçer de diyemiyorum geçmiyo çünkü sadece nolursa olsun intiharı ve birilerine yük oldupunu aklından çıkar napalım üzülmeye gelmiş iz bu hayata
- +1 yıl
Çok üzgünüm... Allah rahmet eylesin keşke tanrı onun yerine beni alsaydı... Hayatında mutluluklar dilerim çok iyi birisin. Gerçekten konu aklından çıkaralıacak bir şey değil... bir Allah bilir bir ben...
- +1 yıl
Evet aslında öyle öldürülürüz hep... Üzüldüm senin için... Aklımda tutacağım eğer ölmezsem.. Teşekkür ederim her şey için..
- +1 yıl
Teşekkür ederim her şey için...
Hiçbir psikologun para almadan yardımcı olduğunu duymadım görmedim de. Umarım toparlarsin
12 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısınız... Teşekkür ederim...
Abla derdini paylaş bizimle ki sana yardım edelim tıkır paylaşalım hayat süper değil hiç birimiz için ama intihar cidden çözüm değil konuşmak istersen yazabilirsin burdaki insanlar seni anlicaktir yardım etmek isterler ama saçma düşüncelerden kurtul
11 Yorumla- +1 yıl
İnsanlardan yoruldum... Dinlenilmemekten yoruldum... Sürekli özür dilemekten yoruldum... Mahv olmanın eşiğinde olan bir şey için çabalamaktan yoruldum... Susmaktan yoruldum, beynimdeki kendi sesimi duymaktan yoruldum.. Eskiden yaşadığım şeyleri unutamayıp affedememekten yoruldum... Bunları kimseye anlatamamaktan yoruldum... Baba ben iyi değilim diye bilmediğim için kızgınım... Beni kıran insanlara gülümseyip üzülmemeleri için kırıldığımı belli etmemekten yoruldum. Tacize uğrayıp sessiz kalmaktan yoruldum.. Uyumak istiyorum sonsuza kadar. Söyleyecek çok şeyim var ama anlatamıyorum. Kalbimi açıp baksalar paramparça yara... Kendimden iğreniyorum tanrıdan tek dileğim ruhumu kabul etmesi. bu mesajı tekrar yazamayacak kadar yorgunum...
+1 yılKimin ne yasadığını bilemeyiz ama intihar ederek kurtulmak istediğin şeylerden kurtulamazsın intihar etmeyi aklına en son bile getirmeyeceğın bir şeydir mucadale et hayata tutun
11 Yorumla- +1 yıl
Hmm aklıma en son geldi bir kere denedim... Başarısız oldum... Sonra yine denedim yine başarısız oldum... Her ağladığımda elimde bıçakla buluyorum kendimi.. Keşke bitse bu eziyet... Teşekkür ederim desteğiniz için.
- Kişilik & Karakter konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılbir şekilde imtihan olucaz akışına bırak iyilere değil senden daha kötülere bak
28 Yorumla- +1 yıl
Kimseye bakmak istemiyorum sadece sonsuz bir uyku istiyorum... Ve teşekkür ederim destek için..
- +1 yıl
Tam olarak senin sıkıntın nedir
- +1 yıl
Ölmek istiyorum
- +1 yıl
Peki seni engelleyen ne
- +1 yıl
Pişmanlık... Suçluluk duyuyorum..
- +1 yıl
Bunu hissetmeni gerektirecek olay ne bunu paylasmalisin
- +1 yıl
Duyduğum iki pişmanlık var.. Birincisi velilerim eğer üzülür mü? Bana lanet okurlar mı nefret edip... İkincisi de eğer bir tanrı varsa ruhumu kabul etmezse...
- +1 yıl
Beni takip edersen sana özelden mesaj atabilirim
+1 yılNeden peki senden daha önemli olan ne var şu hayatta
06 Yorumla- +1 yıl
Herkes.. Değersi bir tek benim yok olmak istiyorum
- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun sen daha önemlisin
- +1 yıl
Çok iyisin...
- +1 yıl
Dertleşmek konuşmak istersen dinlerim seni
- +1 yıl
Ama aklından böyle kötü şeyleri çıkar
- +1 yıl
Teşekkür ederim destek için...
+1 yılSorun ne anlat yardımcı olurum
18 Yorumla- +1 yıl
Ölmek istiyorum iğrenç biriyim
- +1 yıl
Özelde konuşalım
- +1 yıl
Aşk meselesi mi
- +1 yıl
O kadar uzun ki konuşsam bile çözüleceğini sanmıyorum. Aşk, taciz, öksüzlük? Hepsi varken bir insanın hayatında...
- +1 yıl
Olsun anlatmaya başla
- +1 yıl
Çok iyi dinlerim
- +1 yıl
Teşekkür ederim destek için... Düşüneceğim..
- +1 yıl
İstersen arkadaş olur konuşuruz takip et mesajlaşırız
Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı. Nedir seni bu duruma getiren. Çalışıyor musun
11 Yorumla- +1 yıl
Bilmem hayat getirdi bu duruma. Çalışmıyorum.
+1 yılNe yaşadın da hayatta n küstün
18 Yorumla- +1 yıl
Ne yaşamadım da acaba..
- +1 yıl
Öyle deme işte hayat devam ediyor hep mutsuz olunacak diye birşey yok
- +1 yıl
Ben doğduğumdan buyana beni ziyaret etmedi mutluluk... Umarım mutlu olursun sen teşekkür ederim konuşma için...
- +1 yıl
Bende mutlu değilim ne zaman olduysam daha çok üzüldüm ama hayat bitmiyor be kimse için kendini üzmek deymiyor
- +1 yıl
Üzüldüm senin için de... Kusura bakma yaralarını açtıysam...
- +1 yıl
Ne olcak ben acıya alışkın oldum ne yaşadın bilmiyorum bilmek isterim anlatmak istermisin iyi dinlerim
- +1 yıl
Teşekkür ederim... Kendimde güç toplarsam anlatacağım...
- +1 yıl
Özelden konuşalım isterseb yazdım ordan
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSonuçta paylaşman lazım. İntihar çözüm değil.
011 Yorumla- +1 yıl
Yorumlarda yazdım güncelleme için uzunmuş...
- +1 yıl
İnsanlara yaklaşmaman lazım fazla
- +1 yıl
Çoktan bıraktım... Teşekkür ederim destek için...
- +1 yıl
Kendi projelerini geliştir bence
- +1 yıl
Ne projesi
- +1 yıl
geleceğinle ilgili filan.
- +1 yıl
Gelecek düşünmüyorum artık üniversiteyi de bıraktım
- +1 yıl
Konuşman lazım sevdiğin bölüm değil mi?
- +1 yıl
Sevdiğim bölümdü... Yaşamak bile zor geldi bıraktım... Gelecekte kendimi düşünmüyorum
- +1 yıl
Bence ilaç kullanman gerekli bir süre.
- +1 yıl
Param yok olmaya...
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeni bu duruma iten sorunlar nelerdir?
024 Yorumla- +1 yıl
Hiç bir şey boş ver...
Cevap sahibi+1 yılBoşvermek bile senin ne kadar hayattan insanlardan sıkıldığını gösteriyor. Boşvermek çözüm olsaydı herkes susmayı tercih ederdi
- +1 yıl
Herkes öyle tercih etmiyor mu... Ben hep susuyorum yıllardır... Evet sıkıldım yoruldum kırgınım kızgınım dargınım...
Cevap sahibi+1 yılSusmak çare değil veya intihar etmekte çare değil. Susmak yerine haykırmayı seçmelisin. Yorgunluğunu atmak istiyorsan kimseye boyun eğmeyeceksin. Kırgınlığını geçirmek istiyorsan üzüldüğün kadar üzeceksin. kızgınlığının geçmesini istiyorsan içine hiçbir şey atmayacaksın. Bunları yapmaya gücün yetmiyorsa gücünün yettiği yerden hayata tutunup ayağa kalkacaksın ben kimsenin kölesi değilim diyeceksin
- +1 yıl
Ama o insanları üzersem? Bınları yapmamam teşekkür ederim yine de... Yine de değil çok teşekkür ederim.. Düşüneceğim
Cevap sahibi+1 yılO insanları üzmeyibileceksin teşekkür ederim deyip kaçma. Deneyeceğim demek yapmayacaksın demektir. Kendimden biliyorum senden farklı bir yanım yok benim neler yaşadığını nasıl acı çektiğini anlıyorum
- +1 yıl
Üzemem ben kimseyi istemiyorum sonra ağlarım üzdüğüm için... Evet kaçıyorum... Özür diliyorum anlatıp sizin de yaralarınızı deldim..
Cevap sahibi+1 yılYaralarımı deldigin felan yok hepsi orda duruyor zaten. Üzmek yerine kendine değer vermeyi bil o zaman herşeyden kaçmak yerine olduğun yerde dur ve yüzleş herşeyle
- +1 yıl
Teşekkür ederim... Umarım..
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Cevap sahibi+1 yılNapiyorsun şimdi neredesin?
- +1 yıl
Nasıl?
Cevap sahibi+1 yılAnlaşılmayacak birşey yok nerdesin ne yapıyorsun diye sordum? Hep böyle kaçarak nereye kadar gideceksin. Seni kendine getirecek bir arkadaş lazım
- +1 yıl
Nerede miyim lavaboda yerde uzanıyorum... Arkadaş mı o ne demek? İnsanlar onları üzdüğümü söylüyor... Bu yüzden uzak durmalıymışım...
Cevap sahibi+1 yılMerhaba günaydın uyuya kalmışım özür dilerim
Cevap sahibi+1 yılLavabo da yerde ne işin var? Arkadaş değil onlar boşver sen onların ne dediğini
- +1 yıl
Merhaba günaydın. Hiç sorun değil endişelenmeyin. Haklısınız.
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılSorun olan senin içine kapanık olman seni bu durumda bırakmaları sorun. Yazmamak için kaçacak yer arama öyle hemen pes eden biri değilim seni bu durumda bırakacakta değilim.
Cevap sahibi+1 yılNapiyorsun nerdesin şimdi?
- +1 yıl
İçe kapanık olsam ne olur dışarı kapanık olsam ne olur... Hiç birini düşünmüyorum. İnsanlarla iletişim kurmak da istemiyorum bilakis me sabrım var, ne gayem, ne enerjim, ne de gücüm. Teşekkü ediyorum ilginiz için. Ama ben boş verdim siz de boş verin. Sorduğum soruyu da unutun. Öğrendiğim tek şey demek iyi insanlar da varmış. Mutluluklar diliyorum.
Cevap sahibi+1 yılMesaj atamıyorum sana? Ben boşveremem seni bu durumda bırakamam asla. Kendin ol biraz bırak bu karamsarlık durumunu kaçmak için yer arama hemen
- +1 yıl
Gizlisin ekleyemiyorum...
Cevap sahibi+1 yılÇıktım gizliden
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı