arkadaşlar ben lise birinci sınıfta isteyerek kapandım. dedemin ölümünden sonra bir garip oldum yani rüyalar falan gördüm sonunda da kapandım. şimdi lise 4. sınıf öğrencisiyim ve açılmak istiyorum ama babam böyle bişeye asla izin vermez. o izin vermediği için de bazen açığım bazen kapalıyım. yani bildiğiniz iki yüzlü, karaktersizin teki oldum. bazı zamanlar savunmak istemediğim lanet olası şeyi savunmak zorunda kalıyorum sırf kapalılara laf gitmesin diye. ama ben bunu yapamam kaldıramıyorum. ne yapıcam başına böyle bişey gelen var mı. yardım edebilecek birileri var mı?
Cevabın nedir?
asla öyle düşünme :( lisede arkadaşım vardı senin gibi, kapanmak istedi ve babası aynen şunu söyledi "bir daha açılacaksan asla kapanma" kız kapandı, lise boyunca kapalıydı ama üniversitesi, bölümü muhafazakar görüntüyü kaldıracak yapıda değildi, açıldı. dedesi bilmiyor, o da senin gibi, dışarda açık ama aile dostlarının filan onu açık görmesini istemiyor, tedirginlik içinde vs. vs. ikiyüzlülük değil bu. kendini bulamama, arayış içinde olma durumu sadece. sadece bir tane hayatın var, elalemin ağzı torba değil ki büzesin. açılsan da laf gelir kapansan da, iç huzurunu yakala ve kendin için yaşa.
81 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim. anlayan tek kişisin sanırım
En İyi Cevaplar
Düşüncelerinin oturmadihi bir yasta kapanmissin ama. dediklerine gore o yasta kapanmadan bile baban senin kapanmabi iateyecekmis.. Yapabileceğini tek şey babanla konuşup ikna etmek. Herkeste acikca biliyor ki dinde zorlama olmaz.
31 Yorumla
Soran+1 yılöyle kolay değil
+1 yılkarar senin
kapanmana karşı çıkmayan hiç kimse açılmanada karşı çıkmamalı
sen babandan korktuğunu söylüyorsun ama neden?
baban zamanında kapanman için baskı yaptımı?
anladığım kadarıyla hayır
çok çok madem açılacaktın neden kapandın der
sende bu mantıklı soruya mantıklı bir cevap vereceksin o kadar22 Yorumla
Soran+1 yılöyle basit bişey değil. babamı tanımıyorsun
- +1 yıl
tamam işte onu en iyi sen tanıyorsun
nasıl muhattap alman gerektiğinide sen biliyorsun ;)
+1 yılAileni karsina al ve bu durumu konus gayet net olarak yani
02 Yorumla
Soran+1 yılöyle kolay değil yapamam
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
15Cevap
+1 yılBende şu an 8. Sınıfa gıdıyorum bbamın zoruyla 6 eylulde kapanıdm senı en ıyı ben anlarım şu an açılmak ıstıyorum babanneme dedim tamam kızım ama şimdi yapma hemen ben sna yardımcı olucam dedi balkona falan açık çıkıyorum abbamı alıştırmak için yavaşça evde açıkken aldığım kısa hırkalarımı lazaklarımı falan giyiyorum bişey demiyor bazen hatta unutuyor benım kpalı olduğumu ama gerçekten kaoanmaya izin verılıyorsa açıklığada verilmeli şaun kapalıyım ama benı yansıtmıyo kapalı gıyımım ben normlade bıraz egolu çılgın eğlenmeyi seven bi kzım 13 yaşındayım ama 16 gıbı gosterıyorum babm da sırf arkadaşları kzın açık dmesin dıye kapttı benı yavaşca boyle açılacağım eğer olmazsa muğlada bi amcam var benı çok sever ona anlatıcam o kesın halleder anne tarıfım dayılarım hariç böyleler kız kpalı olur dıyorlar özellikle teyzem seni çok iyi anlıyorum bunu paylaşabişeciğin kımseye yoksa bi polistwn veya okuldan bı rehber hocanla falan konuş beni ilk 6. Sınıfta kapattı bbam gerı açıldım brnde babma cafede oturuken kapanmak ıstemıyorum demiştim uzerıme yurüdü sende bundan korkuyosun benım gıbı şiddete başvurursa bende başvurursa susman polise derim yavaş yavaş açıl önce balkona açık çıkmıyosan oraya açık çık yakın bı markete açık gıt tunıkden dha kısa şeyler giy alışırlar umaırm çok kötü bişey bu allah bunu yaşayan herkese yardım etsin
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı. Durumuna üzüldüm. Aile baskısıyla bunu yapıyorsan onlar utanmalı bu durumdan. Ne zaman iyi bir meslek sahibi olupta ekonomik özgürlüğünü eline aldığında istediğin tarzda yaşayabilirsin. Evleneceğin erkek konusunda da seçici olmalısın. Zira kapalı çevrelerde yetişen erkeklerin çoğu eşlerini kapatma eğiliminde oluyorlar.
46 Yorumla
Soran+1 yılçevrem böyle insanlarla dolu ne yazıkki. babam çok garip bir insan oof of
Soran+1 yılİzmir
- +1 yıl
İzmir kızlar için bir cennet ama.. Sanırım kötü bir semtinde yaşıyorsun. Tarzına , hobilerine uygun bir sürü sosyal ortamlar var girebileceğin. Umutsuzluğa kapılma lütfen.. Haa bu arada İzmirde bir sevgilim var senden güzel olmasın arada görüşüyoruz.. Ondan da biliyorum İzmiri biraz..:)
Soran+1 yılyeşilyurtta oturuyorum semtimiz fikirleri de aileme uymuyor zaten. açılsam kimse kötü gözle bakmaz tek sorun babam
- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılKızım ben ne zorluklarka kapandım yapma bu kötülüğü kendine bak rabbim nasip etmiş seni kendine biraz daha yakınlaştırmış sende şeytanlardan uzak durmaya çalış, namaz bunu aşmana yardımcı olacaktır. Rabbim seni doğru yoldan ayırmasın. Açılmamak için ikna etmelerine uğraş bu düşünceni kapalı insanlarla paylaşarak.
91 Yorumla
Soran+1 yılben beş vakit namazında bir insanım elhamdülillah. yalnız benim söylediğim şeu şu. sevap işleme nasıl hakkımızsa günah işlemek de öyle değil mi? ben şu an açılsam belki doğruyu görüp tekrar kapanıcam. beni anlamanız çok zor çok
+1 yılBence açılma şeytan seni kandırıyor sana vesvese veriyor olabilir ama nefis daha güçlüdür şeytandan nefsini yenmek zorundasın Allah rızası için kapanmalısın açılma bence sen bilirsin tabiki ben sadece söylüyorum ama dinde zorlama yoktur baban zorluyorsa doğru yapmıyor
42 Yorumla
Soran+1 yılöncelikle o sözü açıklayayım bir arkadaş da yazmış da. biraz yanlış anlamışsınız siz o sözü. dini seçmekte zorlama yoktur. yani ister müslüman ister hristiyan ister ateist vs. olabilirim ama eğer ki bir dini seçtiysen onun kurallarına da uyarsın. uymazsan cezaları vardır. babama gelince de bu başörtüsü olayını çok fazla büyütüyor. tamam küçük bir olay diyemem ama psikolojim bozuldu artık. anlayamaz beni
- +1 yıl
Tabiki dinde zorlama yoktur ister açıl ister kapan ben sadece fikrimi söyledim kapanmak güzel bişey bide isteyerek kapandıysan diye hani :)
8 ayBen 36 yasundayim kapandim kendi isteğimle ama yapamiyorum sen genc ben orta yas olmayinca olmuyor gercekten kendimi iyi bir musluman olarak bile gormemeye basladim yani piskolojim bozuldu sonra neden kapandimki diye kendime kizdim. esim kapanma kapanirsan acilamazsin demisti oda yani cok baskiliyim Şu an mutsuzum bende siz ne yaptiniz acildinizmi acaba bana kalirsa insan istedigi gibi deneye yanila bu hayati yaşamalı ama oyle bir etiket koyuyorlarki iste seni seytan kandirmaya calisiyor. sen nefsine yenildin baska sebebi yok suçlu hep ben ve duygularim. abi nerden kapandim lanet olsun dedim en son ya
00 Yorumlaherkesin kendi tercihi. böyle radikal tercihlerde millete karşı sağır olacaksın. hayat senin hayatın. kapanmak da açılmak da gayet radikal. umarım bunu yapabilirsin. yaparsan verdiğin diğer kararlarda da mutlu olursun diye düşünüyorum
10 Yorumlaseni çok iyi anlıyorum bende aynı durumdayım ben isteyerek kapanmadım ama o ayrı konuşmaya ihtiyacım var aynı durumdayız biz anlarız birbirimizi başka kim anlayabilir ki?
22 Yorumla- +1 yıl
istemeyerek kapanmıştım lise 1 de lise 4 e geçtiğim yaz açıldım aldım babamı karşıma oturdum anlattım herşeyi kabul etti. dar ve açık giyinmemem şartıyla bende öyleyim zaten dar ve açık giyinmeyi sevmiyorum. bazı akrabalar bilmiyor bakalım neler olucak daha çok kişi sorucak niye açıldın diye biliyorum
- +1 yıl
babamda 15 yaşımda söyleyip durdu kapanma zamanın geldi diye 17 yaşıma kadar dayandım tişört felan giymiceksin dedi artık kapan dedi bende kabul ettim ama istemiyordum 3 ay kapalıyım artık bunaldım aileme söylemek istedim bu arada çarşıya felan gittiğimde açılıyorum eve geldiğimde kapanıyorum aileme söylemek istedim açılmak istiyorum diye annem şaka yapıyor olmalısın felan dedi izin vermediler 1 ay daha geçti kendimi toplamaya çalışıyorum aileme nasıl bir açıklama yaparsam kabul edebilir? yardımcı olur musunuz kimse bilmeden hemen açılmak istiyorum
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİsteyerek kapanabiliyorsun da isteyerek neden açılamıyorsun?
36 Yorumla
Soran+1 yılbunu cevabını ben de bilemiyorum
- +1 yıl
Gayet iyi biliyorsun cevabı bence ama dillendirmek zoruna gidiyor.
Soran+1 yıltek bildiğim şey babamın böyle bişeye asla izin vermeyeceği
- +1 yıl
"Mahalle baskısı" deniyor işte buna.
Hani şu Türkiyede olmayan şey.
Soran+1 yılmahalle değil BABA baskısı benimkisi
- +1 yıl
Bir farkı var mı?
Ben de açılmak istiyorum 2 senelik kapalıyım akrabalarım 19 20 yaşlarında kazandılar ama bn 12-13 yaşında kapandım babam izin vermiyor ben kendi isteğimle hiç düşünmeden kapandım ama şimdi açılmak istiyorum açıldınmı açildiysan babanı nasıl ikna ettin?
11 YorumlaÇevrenin onun, bunun kapalılara böyle bakması, tüm kapalılara o gözle bakmaları yanlış ki eğer bakıyorlarsa. Tabiki insan iğrenir. Ama sen kendin ol, senin kararın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmürted ilan edilirsin ölüm cezasına çarptırılırsın ona göre https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0rtidad onlar açılmayı dinden dönmek olarak görürler
00 Yorumlaben şu an açılsam belki doğruyu görüp tekrar kapanıcam. beni anlamanız çok zor çok yazmissin alta oyuncak mi bu
013 Yorumla
Soran+1 yılumarım benim yaşadıklarımın aynısını yaşarsın. asla kimseye böyle birşey söylemezdim ama hakettin kardeşim. inşallah yaşarsın da anlarsın beni
Soran+1 yılanlamak için kafa gerek bişey söylemiyorum artık sana
Soran+1 yılistediğini düşünebilirsin bunu dillendirebilirsin de fakat ben haklıyım. açılmanın doğruluğu yahut yanlışlığı değil mesele. ben bunu istiyorum bu benim tercihim. çıkın artık bazı kalıplardan at gözlüğüyle bakmayın etrafa
Soran+1 yıloyuncak olmadığını ben de biliyorum tatlım ama fikirlerimin bu derece değişeceğini nereden bileyim? bunun da açıklamasını yapabilecek misin bana. ben yardımcı olmanızı bekliyorum sen oyuncak mı diyorsun. mesele kısacık etek giymek değil. at gözlüğünden bunu çıkarman çok garip
Soran+1 yılyani anlatmak istediğim, eğer açılmak yanlış birşeyse de bunu kendim yaşamalı, görmeliyim. bu benim en büyük hakkım. lise 1 deki kapanmamı ben kapanmaktan saymıyorum. kişiliğim henüz yeni yeni oturuyor. anlatabiliyor muyum? ilgilendiğin için teşekkür ederim
- 1 yıl
Aynı senin durumundayım 😭
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin gibiler yyzunden kapalilara laf ediyor iste millet. Allah bikir dar pantolon ustune basortu takanlardansindir. Boyle kapali olacagina hic olma daha iyi.
113 Yorumla
Soran+1 yıldar paça bir tane bile pantolonum yok! merak etme kimsenin başörtüsüne laf ettirmem. saçma sapan şeyler yazacağına susmasını bil. işte yobaz tam da senin gibilere deniyor. sizin gibiler yüzünden bütün dindarlara yobaz denildi. ettiğinizi bulursunuz umarım
Cevap sahibi+1 yılPardon da bende kapalıyım ama kalkıp da burada kapandım ama şimdi vazgeçtim açılmak istiyorum diye sorular açmıyorum. Senin gibi bir kapanıp bir açılanlar yüzünden herkes kapalılara laf ediyor.
Soran+1 yılhadi canım hadi
Cevap sahibi+1 yılİşinize gelmeyen laflara da nedense tahammül edemiyorsunuz. İlla evet haklısın açılman lazım bu daha iyi demek lazım size.
Soran+1 yılbak canım. kimsin necisin bilmem. kimseden destek almak gibi bir niyetim yok. yalnızca ne yapmam gerektiğini sordum terbiyemle. sense terbiyeli sayılamayacak bir cevap yazmışsın bana. ben haklı da olsam haksız da olsam bu yaptığın doğru değil. bu şekilde çıkışmamalısın kimseye ki bunu en iyi senin gibilerin bilmesi gerekir. hoşgörülü olman gerektiğini en iyi sizin gibilerin bilmesi gerekir. ayrıca hoşgörüyü geçtim ön yargılısın da. sen bana bir çıkış yolu göstermeyeceksen ne diye cevap yazıyorsun? sen bunu yazdın da ben seni dinledim mi? her zaman mantığı kullanmak gerekir. yorma beni
Cevap sahibi+1 yılAlgılayabileceğine inansam emin ol neler söylerdim sana bununla alakalı ama gerek yok bence. Neysek kal sağlıcakla.
Soran+1 yılyine önyargılısın. kaçmak kolaydır hoşçakal :)
Cevap sahibi+1 yılKaçmıyorum. Boşu boşuna tartışıp gerilmek istemiyorum. Sitedekilerin her birine laf anlatmaya kalksam ohooo. Kimseyle uğraşamam o yüzden. Yorumumu yapar geçerim gerisi beni ilgilendirmez.
Soran+1 yılburada tartışılacak birşey yok. en başında saçmalamayıp fikrini söyleseydin bunların hiçbiri olmayacaktı. ayrıca en ufak şeyde de gerilme bu yalnızca sana zarar verir
Cevap sahibi+1 yılFarkındaysan konuşmayı uzatmamak için gidiyorum diyorum sen hala uzatıyorsun. İlk yorumumda zaten fikrimi belirttim ancak işine gelmedi bu kadar basit. Ufak şeylere gerilmiyorum boş şeylere ve boş konuşup kendini haklı sananlara geriliyorum. Neyse uzatmaya gerek yok.
Soran+1 yıluzatmak istemiyorsan yazmazsın bu kadar basit. daha fazla saygısızlığın da lüzumu yok. bir dahaki sefere yobazlığını bir köşeye bırakıp da yaz ya da yazma
Cevap sahibi+1 yılEvet şekerim ben yobaz ve önyargılıyım. Yobazlığımı da kenara bırakmıyorum hiçbir zaman kusura bakma artık. Uğraşamam senin gibilerle.
Şu anda ha kapanmışsın ha kapanmamışsın farketmez Allah yoluna kapanmadıktan sonra bir anlamı yok açıl saçıl teşhirin dibine vur sende.
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen Allah için yapmadıktan sonra
Kesinlikle ikiyüzlü vs değilsin.. Kendine hakaret etme.. başını kapattığın gibi başını açabilirsin kimse birşey demeye hakkı yoktur..
06 Yorumla
Soran+1 yılçok ağır geliyo artık çok fazla
Soran+1 yılsöylediğim gibi bazen açıyorum bazen kapatıyorum ve bu çok iğrenç, aşağılayıcı bir duygu
Soran+1 yılciddi misin ben de başka birşey sormuştum değil mi. olmuyo kardeşim olmuyo neyse teşekkür ederim
içinden geleni yap. takman gerekirken tak, çıkarman istediğinde çıkar. kime ne? çevremde de var dışarda kapalı, çalışırken açılan falan. kimseyide takmıyo. kimsede bişey demiyo zaten. sıkıntı yok
22 Yorumla
Soran+1 yılçalışırken mecburen açılıyorlar benim öyle birşey değil
kapanmak zordur açılmak kolay zoru başarmışın daha ne istiyon
01 Yorumla
Soran+1 yılnolursun böyle şeyler yazacağınıza hiç yazmayın. sinirlerim zaten hopladı lütfen yeter
Üniversiteyi bekle o zaman istemiyorsan kapanmak zorunda değilsin bence
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı. napacak öldürecek mi seni açıldın diye? eğer öyleyse o baba baba değildir zaten
00 Yorumla
+1 yılLise döneminde bütün kızlar kapanıp lise sonu açılsa hayat çok güzel olurdu.
00 Yorumla
+1 yılbence diledigin gibi davran. yoksa daha otu sonuclara yol acabilir. kendini sıkma canım.
01 Yorumla
Soran+1 yıluğraşıcam teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe yaptığını öğrenebilir miyim ben de aynı durumdayım :(((
00 Yorumla
8 ayAçıl o zaman zorla bişey olmaz
00 Yorumla
+1 yılAçıl bacım, git babana direkt anlat yani
00 YorumlaSavunmak zorunda kaldigin sey ne kanka?
09 Yorumla
Soran+1 yılbaşörtüsü
Soran+1 yılşu an çok başka bir boyuttasın aynı şey değil. benim örtümün ecri kalmadı. cehennem beni bekliyor
Soran+1 yılneyin çeki düzenini vereyim? bu söylediğin şey benim aklıma gelmedi mi sanıyorsun. madem verecek bir aklın yok yazma
Soran+1 yıltek düşündüğünüz şey bu işte. kaşarmışım. istesem kaşalığın alasını yaparım ama yapmıycam hiçbir zaman senin gibileri sevindirmiycem
Soran+1 yılben başörtülü değilim. başörtüsünü hakederek kullananlara laf gidiyor hakka giriyorsun
Soran+1 yıl*
Soran+1 yılof neyse küfür etmek istememiştim. hakkını helal et seviye çok düştü. ilgilendiğin için sağol
neden acılmak ıstıyorsun _?
02 Yorumla
Soran+1 yılyapamıyorum kaldıramıyorum. çevremdeki kapalıların yaptıklarını gördükçe midem bulanıyor. ben bu değilim benim kişiliğim bu değil
- +1 yıl
Ben sana şunu söyleyım birinci olarak bizim halkımız daha neden kapandıgını bilmiyor adetten kapanan vb. şeylerden kapananlar var dedıgın gibi iğrenç seyler yapanlar var aslında kapanmak kötü birşey değil ama halk dini yozlaştırmış o yüzden böyle bir sorun var babanla konus dşyecegım izin vermez dıyorsun bence bir şansını dene derım
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenince dilersen açarsın başını.
03 Yorumla
Soran+1 yılevleneceğim insan benim gerçek yüzümü nereden bilecek peki? büyük bir yalanla birlikte evlenmiş olacak. evlenemem ben kimseyle kendi çevremle. diğer çevre de kapalı birini kabul etmez zaten. yani anlayacağın boşluktayım
Cevap sahibi+1 yılKonuşursun, kapalı ve açık takıntısı olmayan biri ile evlenirsin sorun olmaz inşallah.
Moralini bozma şimdilik.
Allah büyük.
Kendi tercihin hicbisey diyemem.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. zor bir durym açılmasan iyi olur
00 YorumlaBen de aynı durumdayım konuşalım mıı
00 Yorumla
+1 yılNiye dengesiz misin?
06 Yorumla
Soran+1 yılsaçmalayacağına yazma !
- +1 yıl
Yoo dengesizlik meselesi zaten bu gizli kullanıcı.
Soran+1 yılsenin gibiler beni asla anlayamaz. soruma soruyla karşılık verip de beni daha fazla üzme. ne durum da olduğumu bir ben bilirim
- +1 yıl
Ya kapanmak istiyorsan kapan açılmak istiyorsan açıl. Yıllarca mahalle baskısı dediniz millet ne der dediniz. Yine bunları topluma sormayı seçiyorsunuz. Nasıl istiyorsan onu yap bu seninle Allah arasındaki bir şey.
Soran+1 yılsöylemesi bu kadar kolay işte. bunu yaparsam eğitim hayatım sonlanır anlayabiliyo musun? toplum baskısıymış. çok zekisin gerçekten
- +1 yıl
Buna uygun çok güzel bir özlü söz var ama söylemeyeceğim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçıldın mı?
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği