Ben yıllardır kapalıyım lakin düşünmeden ve bilmeden kapandım. Taklit bir imanım vardı annem ve babamdan gelen. Kendim biraz düşündükten sonra kendimi kapalı olarak görmek artık bana kötü hissettiriyor. Sanırım müslüman olmak da istemiyorum artık. Açılacağım ama etrafımdakilerin tepkisinden korkuyorum. Sizce tepkiler beni korkutmalı mı yoksa kimseyi umursamamalı mıyım? Bana karşı davranışları değişir mi insanların?
Cevabın nedir?
+1 yılBana eski sınıf arkadaşımı hatırlattın. O aile değil de dedesinin baskısıyla kapanmıştı. Uzun bir süre kapalı kaldı ama içinden gelmiyordu biliyordum. Başka bir şehire 4 günlük bir tatile gitmiştik orda ailesinden habersiz mayo giydi dönüşe kadar hiç eleştirmedim. Döneceğimiz zaman başını kapatmaya yeltendi örtüyü tuttum içinden gelmiyorsa yapmayacaksın bunu dedim. Açık döndü eve. Önce kıyametler koptu tabi ama arkadaşım ben sizin tapulu malınız değilim beni böyle kabullenmiyorsanız ben gidiyorum demiş. Ardından bir tek baskı dahi yapamadılar. Etraftakiler de bir konuştu iki konuştu üçüncüye unuttu. Korkma. İnsanlar konuşur konuşur susar ama bilinçsiz kapanman o başörtüsüne ihanettir. Ya hakkını ver kapan ya da çıkar koy bir kenara bir cesaret çık öyle çarşıya.
12 Yorumla
Soran+1 yılİlk açılmam o şekilde oldu. Bilinçsiz kapandığımdan dolayı açıldım. Baktım sınırları aşıyorum, kendimi dine bağlamak için kapandım ama o açılmamda bile çok üzerime gelinmişti. Tekrar cesaret edebilecek miyim bilmiyorum.. Annem pek takan birisi değildir. Denize gitsek aman ne olacak gir der, şimdi açılsam kendi kararın da der ama babam öyle değil. Dilinde yine her şey kendi kararım ama psikolojik bir baskısı var. İlahiyat okumamda diretiyor mesela.
- +1 yıl
Kesinlikle açılman gerekiyor. Açılmasan dahi mutlaka okul konusunda diret. Ayrı bir birey olduğunu kabullendirmezsen bir süre sonra insan yerine koyulmuycaksın.
En İyi Cevaplar
+1 yılannen baban baski yapmayacaksa geri kalan kimseyi takma. kimseyi tam tatmin edemezsin yaptiklarinla. hayat senin hayatin.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman olmama konusunu çok iyi düşün.
Diğer inançlar hükmünü kaybetti..! islam dini ve hz. muhammed'den başkada din ve peygamber gelmedi..! sırasıyla gelen din ve peygamberlere iman edildi ve sonuncusuda islam dini ve hz. muhammed oldu.
Başka dine geçmek veya dinlere inanmayıp sadece Allah'a inanmanın bedelini sonsuz cehenneme girmek ile ödemeyi göze almak çok cahilce ve şeytani bir mantık olur..!
Hayat ve kararlar ile bedelleri sana ayit..! kuranda yazılanlar geçmiş ve gelecekte olanları diyor ve hepsi doğru çıkıyor..!
Müslüman olanlar hızla artarken, sen aksi yönde ilerlemek istiyorsun yazık..!
Karar senin. iyi araştır ve düşün, hayat geçici ve kısa ona göre..01 Yorumla- +1 yıl
Dinimizde zorlama yok, kapanmak her insan nefsinin kaldiracağı kolay bir Allah emride değil..
Lakin imtihan dünyası ve kısa bir hayatımız var, inanki ömrün olurda 30 ve üzeri yaşlara gelince anlar ve dersinki dünya boş ve geçici, bir cok konuda gencligimde verdigim emek ve insanlarla uğraslarim gibi.
Sonrasi boş insan ve uğraşlardan sıyrılıp sağlığın, varsa eşin ve evladin? birde olmazsa olmazın ve ebedi hayatın için gençliğinde yapmadığın ibadet üzeri borçlarını halledip huzuru bulup ölümden korkmadan yaşamına devam edersin. ~@^_^@~ .
Dr Laurance BROWN. Ateyisken kızının hastalığına çare bulamayinca ( şüpeci dua ) ederek kızının ileşmesi durumunda Allah sana inanacağım diyor :) dua bitip yoğun bakima gittiginde kızının iğleştiğini görünce Allaha inanıp Sonrada yahudilik, hristiyanlık dinlerini detaylı araştırıyor Ancak cevabını bulamadiğı seylerin din gorevlisincede iza edilmemesi sonucu İslam dinini arastiriyor ve cevaplari tatmin ediyor vede Müslüman Oluyor :).
+1 yılHerşeyden önce bırak tepkileri ALLAhtan kork ALLAHın tepkisinden ve azabından kork. Neysen o ol. Peygamberlerin hepsinin söylediği bir söz vardır ''Utanmıyorsan dilediğini yap''
21 Yorumla
Soran+1 yılTamam arkadaşım
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
17Cevap
+1 yılTabiki bu senin hayatın ve senin kararların, istersen Müslüman olursun istersen Ateist veya başka birşey. Sonuçta LAİK bir ülkede yaşıyoruz değilmi? ( Şimdilik ) Kimseyide tabikide takma onlar bugün var, yarın yoklar. Dinense şunu söyleyebilirim, açık olmanında hiçbir şekilde günahı münahı yoktur bunlar saçma sapan hurafeler ve bu salak yobaz dincilerin uydurmalarıdır. Önemli olan senin samimi bir inanan olman, iyi bir insan olmandır bu işlerde kılık kıyafetin önemli falan yoktur uzun uzunda tartışırım.
Çok gördük bu ülkede başı kapalı olupta ters yoldan ilişkiye girenleri, cüppeli olupta sapıklık yapan, badem bıyık bırakıpta Vakıflarda küçücük çocukları bademleyen yavşakları.00 Yorumla
+1 yılSakın sakın sakın yapma!!! Tahkiki iman istiyorsan Nur 31. Ayet ve ahzap 59. Ayetlere bir daha bak. Tesettür Allah'ın emri sana verilen değeri kaybetme kendini kötü bakışlara sergileme :((( lütfen iyi düşün bu müslüman kadının kalesi hicap onun dayanağıdır. Sen değerlisin unutma!!!
10 Yorumlaİnsanların tepkileri ya da ne diyeceklerine göre yaşanmıyor hayat. Nasıl rahatsanız ve nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yaşamalısınız. Açılmak istiyorsanız ve inanmıyorsanız zorla öyle olacaksınız diye bir şey yok.
30 Yorumla
+1 yılBaşına kapattın. Diyelim düşüncelerin açık olduktan sonra. İstediğin gibi yaşa hayatını günahıda senin. Sevabıda senin. Kimseyide sallama burda din dersi verenler. Gerçek hayatta nasıl acaba
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet, bu çelişkide kalmak istemiyorum. Buradakilerin dedikleri pek umrumda değil bana dokunan bir tarafları olamaz. Ama çevremdekilerin zarar vermesinden korkuyorum, manevi olarak.
- +1 yıl
Sözde kapanacağına kapanmaman daha iyi. Allahı kandıramassın ki kendini kandırırsın. Gerçekten kapana bildiğini düşündüğün zaman tekrar dene. Ne laf gelecek. Milletin lafıyla mı yaşıyoruz.
komşu 15 dk konuşur geçer gider hayatı sen yaşayacaksın elalem ne der diye düşünme.
30 Yorumla
+1 yılİslam hakkında ne biliyorsun? Önce bunu sormam gerek. Kapanmak namaz kılmak bunlar cevre baskısıyla olurda sen bir birey olarak vazgececegin din hakkında ne biliyorsun mesela okudugun kitaplardan örnek verebilirmisin kimleri okursun okuyorsan tabi
00 Yorumla
+1 yılAçılırsan sana kimse birşey demez merak etme. Çok normal bu. Çok tanıdığım var kapalıyken başını açan. Kuzenlerim var mesela. ama müslümanlar hala. Sen Islamı terkedebilirsni tabi zorla değil.. kınanmaktan korkuyorsan inancını saklayabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılSen tek başına bir bireysin ve bu senin hayatın. İyice düşünüp kararının doğru olduğunu düşünüyorsan zaten buna kimse engel olamaz. Herkesin sevabı da günahı da kendine. Annene babana değil yani..
10 Yorumlakapanırken onlara sormadın sonuçta? hayat senin..
inanarak da kapanmıyosan kapalı olmanın bir manası yok20 Yorumla
+1 yılİçinden gelmiyorsa anlamı yok açil bu senin kararın özgürsün
00 Yorumlahayır umursama kimseyi çünkü bu kadar gereksiz bir toplumu umursamaya başlarsan hayatını bitirirsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın, yoksa yakında beni taşlayıp, taşın içindeki minerallerin vücuduma işlemesinin faydalı olduğunu söyleyecekler.
+1 yıleğer başka bir çevreye yani üniye falan gideceksen açıl yoksa işin zor.
016 Yorumla
Soran+1 yılÜniversiteye gideceğim. Feraceliyim, lakin düşüncelerim çok farklı. Uymuyor içim dışım.
- +1 yıl
üniye gittiğinde orada açık olursun memelekete döndüğünde kapalı olursuın nereye gitmeyi düşünüyorsun peki ?
Soran+1 yılBen istanbuldayım, İstanbul dışında okumayacağım. Ve açık-kapalı bir çelişkide olmak da istemiyorum. Babam ilahiyat oku diye tutturan bir insan. Kendisi daha geçen sene okudu kuranı, kılavuzunu benim zorumla, o başka. Herkes kendisiyle çelişiyor.
- +1 yıl
bence yanlış yaparsın böyle bir düşüncen varsa İstanbul'da okumakla.
Soran+1 yılMaddi olarak başka yerde okuma gibi bir şansım yok.
- +1 yıl
peki ne diyim o zaman işlin zor zaten ona uygun hayat yaşamayacaksan ki ailenin yanında yaşayamazsın açılmanın da bir anlamı yok
Soran+1 yılkapalı olmak da saçma değil mi sence? Kafamda din kavramı yokken, tesettürlü dolaşmak..
- +1 yıl
saçma ya da değil bazı şeyler ortama uygun olmak zorunda ve insan bazen bazı şeylere mecbur kalır maalesef zaten insanları ateist yapan da hep bu tarz şeyler Allah bile kismeye dini zorlamazken kraldan çok kralcılar sırf kendi örümcek beyiğnleri yüzünden zorla baskıyla insanlara hayatı zehir edip dinden uzaklaştırıyorlar.
Soran+1 yılEvet ilk uzaklaşmam zaten onlar yüzünden olmuştu. Sonra mükemmel olan kul değildir felsefesi üzerinden yürüdüm, yine olmadı. Görüşlerin ve yargısız, yardımcı olmaya yönelik cümlelerin için teşekkür ederim.
- +1 yıl
ama sırf bu yüzden sitede sapık olrak görülüyorum sırf doğru bildiklerimi söylediğim için.
Soran+1 yılSapıklıkla ne alakası var yahu
- +1 yıl
cinsel konularda da kadın özgürlüğünü savunuyorum çünkü.
Soran+1 yılCinsellik ne yahu? Kadınlar en fazla öpüşerek üremeli saçmalama.
- +1 yıl
ha ha ha haklısın :D espri anlayışın süper hatta nefes bile almamalılar değil mi :D
Soran+1 yılNefes alsınlar, bir de hizmetçi aranmasın şimdi
- +1 yıl
hayırlısı be gülüm zenginler ve ünlüler için sorun yok da alt tabakada yaşayan kadınların işi çok zor bu ülkede.
Gizli Üye(30-35)+1 yılInsanlarin dusuncelerine onem verdiginiz kadar kapanmayi emredenin emirlerini de dusunseydiniz keske
13 Yorumla
Soran+1 yılİnsanların düşüncelerine önem verdiğim yok, bana karşı zarar vermelerini istemiyorum sadece. Kapanmayı emredenin emirlerini de düşündüm kendisini de. Artık ona ibadet etmek istemediğimi anladım. Bu konuda yorum yapmanızı da istemiyorum, bana yardımcı olmayacak burada gereksizce tartışacaksanız baştan söylüyorum, buna kalkışmayın. Varsa başka işlerinizle uğraşın.
Cevap sahibi+1 yılBu soruyu aciyorsaniz bunuda belirttiysen tabikide yorum yapacagim bunu goze alarak sormaliydin sorunu ayrica kendine bile itiraf edemiyorsun ama insanlarin dusuncelerine onem veriyorsun. Ve sirf seninle ayni goruste degilim diye tepkiye gerek yok
Soran+1 yılBen bu soruyu beni eleştirenler doluşsun diye açmadım. Bana sadece fikir versinler, biraz cesaretsinler diye açtım. Yukarıda ben müslüman olup olmamak arasında kaldım yardımcı olun desem tamam. O şekilde bir şey yok. Ve laf sokucu iğneleyici bir görüş atıp tepkisiz cevap almayı ummak da çok akıllıcaymış tebrik ederim. Bana bir yararınız yok.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=A-zjMeAntPEBir kaç dakikanı ayırıp bunu izler misin?
010 Yorumla
Soran+1 yılSözler Köşkü'dür, Çay House'dir.. Bunlar bana hitap etmiyor. Fazlasıyla izledim tatmin etmiyorlar ve saçmalıyorlar.
Cevap sahibi+1 yılŞu videoyu kendini vererek izledin ve hitap etmedi mi gerçekten?
Soran+1 yılBunların hiçbiri hitap etmiyor evet.
Cevap sahibi+1 yılAşağıda yorumlarını okudumda sen şu an bildiğin münafıksın bunu söyleyeyim öncelikle. Allah'a inanıyorsun varlığını biliyorsun ama bazı şeyler işine gelmemiş belli, seni yaradan sana bu aklı, fikri ve düşünce özgürlüğünü veren Rabbine karşı o kadar yanlış şeyler düşünüyorsun ki birileri aklını fena halde kurcalamış gayet ortada. Allahım sana tekrardan iman nasip eder inşallah. Bu durumdayken tesettürlü olmanın bir mantığı yok, iman olmadan amel olmaz
Soran+1 yılBen ona iman etmiyorum zaten, sadece bana çevremdekilerin zarar vereceklerini düşündüğüm için cesaret edemiyorum. Al sana özgürlük. Münafık olsam bu şekilde devam eder insanları kandırırdım, aklımda böyle bir sorunla mücadele etmezdim. Allaha inanmıyorum, varlığını bilmiyorum sevgili vatandaş. Bunu da tekrar söyleyeyim.
Cevap sahibi+1 yılSen zaten başına taktığın örtüyle seni gören herkesi kandırmış oluyorsun ki. Ailen ve çevrendekilerde seni müslüman sanıyor. Açık ama kalbinde öyle iman dolu kimseler var ki dış görünüşün önemsiz olduğunu bir kez daha öğrendim. Ne zarar verebilir sana çevrendekiler? Allahtan korkmayan herkesten korkuyor işte..
Soran+1 yılAynen
Cevap sahibi+1 yılAçılırsan ne yaparlar sana demiştim?
Soran+1 yılHiçbir şey yapmazlar aferin yavrum der başımı okşarlar, bu yüzden bu soruyu sordum.
- +1 yıl
''Ne zarar verebilir sana çevrendekiler? Allahtan korkmayan herkesten korkuyor işte..'' cok guzel bir cumle kurmussun bravo sana gizli :) sana gelicek olursak basi ortlu imansiz arkadas Allah islah etsin seni.. ailene acidimm.. umariim bu kafayla baskalarinin aklinida celmezsin...
+1 yılGel bizim kabileye yazıl
Yeni bir din buldum11 Yorumla
Soran+1 yılYok pastafaryan olacağım ben
Gizli Üye(30-35)+1 yılElbet değişir ama hayatını istediğin gibi geçiremedikten sonra ne anlamı kaldı bu işin?
02 Yorumla
Soran+1 yılokulumu bitirdikten sonra belki kendi hayatım olur.
Cevap sahibi+1 yılO zaman istediğin gibi yaşarsın sadece az sabret. Benim çevremde kimse kapalı değil o yüzden fazla bir şey söyliyemiyorum.
Bu soruyu soran kişi bende açılmayı düşünüyorum ama sınıf arkadaşlarımdan ters tepki ya da olumsuz şeyler alırmıyım 11. sınıfım ya da özelden konuşabiliriz lütfen yardım edin
00 Yorumlasenin kararından etrafındakilere ne istediğin gibi yaşa.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBence asıl soru açılıp açılmaman değil neden müslüman olmak istemiyorsum. Papaza kızıp oruç mu bozuyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır, düşündüm ve karar verdim bu kadar. Kullar yüzünden değil.
Soran+1 yıl@Betülllla Senin, yanında bir tercüman dolaştırman gerekiyor.
+1 yılAcıl ya yaz geldi at söle iki memeli foto havamızı bulak
00 YorumlaKimse seni zorlayamaz. bu senin kararin
22 Yorumla
Soran+1 yılDaha önce de açıldım ama baktım sınırı aşıyorum kapandım tekrar kendimi buraya bağlamak için. Ama dediğin gibi kimse kimseyi zorlayamaz. Ben bile zorlayamadım kendimi. Baskı var çevremde biraz, onu nasıl aşacağımı bu işe tekrar nasıl cesaret edeceğimi bilemiyorum. Açıldığımda karşıma geçip ''tiksinç gözüküyorsun, böyle daha güzel olduğunu falan mı sanıyorsun'' tarzında ifadeler kullanan insanlar olmuştu.
Bu hayatı onlar değil sen yaşıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSebep ne peki? Seni soğutan ne?
020 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar insanla oyun oynayan egoist bir tanrıya ibadet etmeyeceğim.
Cevap sahibi+1 yılEgoist olan sen olmayasın?
Soran+1 yılYalnızca kendime ibadet etsin diye yarattığım robot misali melekler yaratmadım ben. O kadar insanla yaptığım bir anlaşmayı unutturup bana inanmalarını beklemedim. Şimdi seninle bunu tartışmayacağım. Bu benim fikrim, senin dediklerin beni bağlamıyor.
Cevap sahibi+1 yılSen de sadece kendi iştahını tatmin etmek için bir sürü hayvanı öldürüp yemiyor musun? Bir sürü bitkiye zarar vermiyor musun? Senin yediğin çikolatanın ham maddesini toplayan çocuklar ömürleri boyunca çikolatayı tatmayan insanlar.
Kendinde var olan bir şeyi başkasına yüklemiyor musun?
Soran+1 yılSaçmalama, bencil olan ben değilim, sistem. Ben elimden geldiğince zarar vermemeye çalışıyorum, ki bencil olsam bile bu onun verdiği bir şey değil mi? Şeytanla, yarattığı ile tutuştuğu iddia sonucu insanlarla oynayan bir tanrı. Bebek rızkıyla gelir derler, açlıktan ölen binlerce çocuğun rızkını vermeyi unuttu mu? Hı doğru ya, bu onların imtihanı. İnsan şüphesiz kusursuz bir şekilde yaratıldı dimi? Haklısın eli ayağı olmayanlarınkisi de imtihan. Bana sakın düşüncelerini benimsetmeye çalışma. Ben imam hatip lisesi öğrencisiydim. Senin dediklerinin kat kat fazlasını zırvaladılar bana. Bu tartışmaya devam etmek istemiyorum. Her zaman haksız çıkarım.
Cevap sahibi+1 yılİmamatip mezunlarının bir halta yaradığı yok. Şekil D de de belli olduğu gibi. Sen ilk örneği değilsin yani.
Birincisi Allah şeytanla iddiaya girmedi. Şeytan Allah'a baş kaldırdı ve Allah ona özür dilemesi için fırsat verdiği halde o, bana müddet ver ben de senin kullarını saptırayım dedi.
Fakat Allah bizim içimizdeki saf sevgiyi ve kendi affediciliğini bildiği için ona izin verdi ve iradesine karışmadı.
Allah herkesi iradeyle yaratmıştır. Bu yüzden sen şu anda burada car car atıp tutabiliyorsun. Yoksa çok tan kül olmuştun.
Diğer bir mesele ise imtihan meselesi. Seni Allah yarattı. İsteseydi seni elsiz de yaratabilirdi ayaksız da. Hatta beynini de kullanamayabilirdin. Gerçi şu anda da pek kullandığın söylenemez :D
Bu Allah'ın iradesinde olan bir şey. Sen buna itiraz edemezsin. Sen gözünün, ağzının, burnunun ellerinin vs... organlarının karşılığında Allah'a ne verebilirsin ki bu şekilde atıp tutabiliyorsun?
Allah sana içecek bir lokma su da vermeyebilirdi. Vermek zorunda mı?
Cevap sahibi+1 yılSen şu ana kadar kaç aç doyurdun?
Ama burada gelmiş vır vır isyan etmesini biliyorsun.
Git ve Allah'ın aç bırakdıklarını sen doyur o zaman. Allah'ın nimetleriyle gül gibi yaşayıp gelip burda konuşması kolay.
Soran+1 yılAh canım haklısın, evrenin yaratıcısı doyurmadıysa ben doyurmalıyım. Yazma minnoş bir anlam ifade etmiyor benim için yazdıkların, bir beynim var, allah razı olsun god. Şu ana kadar sayısız tartışmaya girdim dedikleriniz değişmiyor, tatmin edici tek bir cümleniz yok. Bu yüzden gereksiz. Hadi canım hadi.
Cevap sahibi+1 yılSenin elindekilerinin de gitmesi bir depreme bakar. Bu sözlerini unutma ;)
Soran+1 yılevet deprem olduğunda ahh allahim ben ne yaptim diyip namaza başlayacağım, 99 depreminde olduğu gibi. Uçagım düşerken besmele çekeceğim, yakinim hastanedeyken yasin okuyacağım ve gizli kullanıcı aklıma gelecek ve göz kırpışları..
- +1 yıl
Yasin suresi 47. ayet Onlara, “Allah’ın sizi rızıklandırdığı şeylerden Allah yolunda harcayın” denildiği zaman, inkâr edenler iman edenlere, “Allah’ın, dilemiş olsa kendilerini doyurabileceği kimselere mi yedireceğiz? Siz ancak apaçık bir sapıklık içindesiniz” derler.
Soran+1 yıl@Iwillwishfordying Aynen gülüm
- +1 yıl
Ben senin gülün değilim sadece canım ayet paylaşmak istedi ayet paylaştım hepsi bu.
Cevap sahibi+1 yılSoran daha okuduğunu anlamaktan aciz. Hala senin onu savunduğunu sanıyor. @Iwillwishfordying
- +1 yıl
Önemli değil neyi savunmak istiyorsa onu savunsun. Onun geçtiği yollardan bende geçtim.2 senemi diğer dinlerden insanlarla munazara yaparak geçirdim ben. Ve tabikide ateist deist dediğimiz kimseler ile. O kararını vermiş onun yolu belli .
Cevap sahibi+1 yılBen de geçtim ve şu an Müslümanım Elhamdülillah. @Iwillwishfordying
- +1 yıl
Buna sevindim MAeŞALLAH.
Soran+1 yılHepiniz haklısınız, artık gidebilirsiniz
- +1 yıl
Kalmaya niyetimiz yok zaten.
Soran+1 yıl@Iwillwishfordying Müthiş 👏👋
+1 yılaçılma dine imane gel şeytan kaçmış içine
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. İçinden geldiği gibi yaşa
00 Yorumla
+1 yılseninle konuşmak istiyorum
00 YorumlaAçıl susam açıl XDDD
00 YorumlaSıcak mı bastı
03 Yorumla
Soran+1 yılOkumadın sanırım
Soran+1 yılBu teşbihin alakasını anlayamadım. Kim neyi sergiliyor?
Olmaz
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026