Vicdan,kişiyi kendi davranışlarıyla ilgili olarak bir yargıda bulunmaya yönelten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerinde dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan, kişiye doğruyu ve iyiyi yapma yükümünü de yükleyen içsel güç. Sözlük anlamı bu. Herkes ama herkes benim vicdanım rahat diyor. Ama şöyle bir bakınca ağlayan gözler, kırılan kalpler o kadar çok ki. Eee madem vicdanınız rahat bunca insanı kim yıktı, döktü?...Vicdanın ne kadar rahat KScan?
Dün bu soru baya açık kaldı ama cevap vermedim.. sorgulamak istedim kendimi.. ve şu kanıya ulaştım Vicdanım rahat değil kalbim kırıldığı için belki istemeyerek olsa bile acı halinde iken kalp kırmış incitmiş olabilirim.. İnsanım doğam da bu var maalesef
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
İşte sorun da bu herkes oturup da kendini sorgulamıyor. Herkes bir sütten çıkmış ak kaşık rolünde ki anlam veremiyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Bu kadar kalbi biz kırmıyoruz o kalpler zaten çatlaktı. O da beni kırdı. İnsanız hepimiz hata yapıyoruz vs
İşte bunlar vicdansız olmanın belirtisi olan birkaç cümle. Tanıdığınız insanların geçmişleri ile ilgili cümleleri kendilerini ele verir. Çevrenizde olan kişileri bu cümlelerden bile tanımanız mümkün.
3
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
İlk paragrafta bir şaşırdım 😅 ama devamı ferahlattı.
Aslında vicdanları rahat değil sadece kendilerini kandırıyorlar. Çünkü gücü kuvveti yerindeyken herkes firavun. Elden ayaktan düşünce de mazlum. Öyle veya böyle o vicdan zihinlerini kemirecek..
Insan olmanin en temel Ozelligi Iki tumceyi Hic eksik etmemektir Yasantidan Biri tesekkur ederim Digeri özür dilerim Ben 42. yillik yasantimda hep kullaniyorum Cunku insanim beşerim Şaşarım Hata yapma ihtimalim var Bu platformda da ozel hayatimin aile is hayatimin tamaminda da bu böyledir Bu iki cumleyi kullanin bakin hic bir sey kaybetmezsiniz
Bu şey gibi oldu herkes dürüstlukten yalandan nefret ediyir dem vuruyor ama nerde bu yalancılar sahtekarlar. yapılan eylemler kisiye göre dogru olabiliyor bana dogru olan sanaa bir baskasına yanlıs oluyor sebep bundan galiba
Kelimeler kimi zaman gönül aynasıdır ama çoğunlukla maske dir. Bknz. sosyal medya. Baksak herkes alim ve bilge ama hepsi wksikliklerini maskelemekte. Sanallaştık gerçel hayatta da.