Holaa🎈 Aklımda kendimle ilgili negatif düşünceler var! Aklımda kendimle ilgili pozitif düşünceler olsa yıkılmaz mıyım acaba?Yani uzun lafın kısası; bir insanın olumsuz düşünceye sahip olması onu daha da kötü etkiler mi? Söylesenize hele hele...🎈
Kesinlikle insanların bu kadar yıkık ve depresif olması kendi içlerindeki negatif düşünceler ve kendilerine duydukları güvensizlik. İnsan önce kendisi sevmeli kendini, önce kendisi yaptığının arkasında olmalı, önce kendisi en iyiyi düşünmeli ki kafasındakileri karşısındakilere yansıtabilsin. Bu yizden her zaman elimden geldiğince neşeli ve pozitif biri olmaya çalışıyorum. Çünkü bu benim etrafımda olan kötü olaylara karşı daha sağlam durmamı sağlıyor.
Negatif düşünceler sadece psikolojik olarak değil aynı zaman da beynimizin yapısını da değiştiriyor ne kadar negatif düşüncemiz olursa beyin bunları döngü haline getirip çoğaltmaya de meyilli, zaten bir insanı en fazla yıkacak kişi yine kendisidir hayatımızın bazı safhalarında zorluklarımız oluyor ama kendimizi her zaman sağlığımız için olumlu bakmaya farklı açılardan görmeye alıştırmak gerekiyor mutluluk ve sağlık bizim elimizde
Evet, insan her şeyi kendi başına kendi sarıyor. Hayatta olumsuzluklar var, işin aslı; olmaya da devam edecekler. Ama ne olursa olsun o olumsuzluklar bizi anca bizim izin verdiğimiz kadar yıkar.
İnsanı düşünceleri değil içinde bulunduğu şartlar etkiler. Düşünce yapısı sadece bu şartları yorumlama kısmında fark yaratabilir. Ayrıca kimse sandığı kadar zeki değil. Yani ortalama bir insanın negatif düşünceleri dünya üzerinde kapladığı yerden daha önemli değildir.
Bu her zaman oluyorsa bir hastalıktır mesela bende kaygi bozuklugu durumu elimden gelmiyor birakmak ben olsam iyi dusunurdum diyen arkadaslar kimse bilerek ve isteyerek kotu dusuncelere sahip olmak istemez zaten tedavi edilmesi gereken hastalik bu yani