Neden oldu bilmiyorum ama virüsten sonra özellikle hiçbir şey yapmak istemiyor canım kimseyi görmek istemiyorum eskiden çok umursamadigim şeylere fazla tepki göstermeye başladım içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor bir şeyler yapsam bile mutlu olmuyorum eskiden çok kolay mutlu olan biriydim ve çok fazla yemek yemeye başladım 2 yılda 20 kilo aldım😔 şu an fiziğimi de beğenmiyorum hayatımda memnun olduğum hiçbir şey yok galiba
Şimdi insanlar aç evsiz senin dert ettiğin şeye bak diyenler olacaktır ama lütfen demeyin bende biliyorum çoğu insandan daha rahat bir yaşamım olduğunu sorun hayatım değil hissettiklerim
Şimdi insanlar aç evsiz senin dert ettiğin şeye bak diyenler olacaktır ama lütfen demeyin bende biliyorum çoğu insandan daha rahat bir yaşamım olduğunu sorun hayatım değil hissettiklerim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
https://www.youtube.com/embed/QURjGeYTsiE“Sorun hayatım değil hissettiklerim” tespiti ile konunun gerçek sebebini keşfetmiş olmanız çok değerli.
Çoğu insan yaşadığı hayatın sorumluluğunu dışarıda olup bitenlere atma eğiliminde olabiliyor ve başka insanların davranış şeklini ya da dünyanın işleyişini yargılayarak onları değiştirmeye odaklanabiliyor. Tabii bunların hepsi nafile çaba olduğu için sonuç hüsran oluyor ve kişi olumsuz duyguları daha da güçlenerek deneyimlemeye devam ediyor.
Oysa gerçekten yaşam kalitemizi değiştirmek istiyorsak dış dünyayı değil kendi içsel süreçlerimizi değiştirmeye çaba sarf etmemiz gerekiyor. Dönüşüm ancak böyle mümkün olabilir. Sizin yaşadıklarınızda da pandemi sadece bir tetikleyici görevi görmüş durumda.
Konunun asıl kaynağı çok daha eskilere, muhtemelen çocukluk döneminize dayanıyor. O dönemdeki kalıplar, bastırılmış duygular ya da yaşanmış travmalar düzgün bir şekilde çözümlenmemiş oldukları için bugün benzer her konuyla karşılaştığınızda gün yüzüne çıkarak size kendilerini hatırlatıyorlar.
Geleneksel tıp insanları (psikolog ya da psikiyatrist) olduğu gibi nefes terapisi, mindfulness gibi yeni çağ teknikleri de sizin yeniden hayata karşı olumlu bir bakış açısı elde etmenize yardımcı olabilirler.
Size kendi yapabileceklerinizle ilgili basit bir tavsiye vermem gerekirse kendinizi siz istemeden kendiliğinden oluşmuş olumsuz düşünce süreçlerine teslim etmeyim. Bilinçli olun ve bu olumsuz duygular kendiliğinden oluştuğunda farkına vararak kontrolü ele alın, gözlerinizi kapatın ve dikkatinizi dış dünyadan iç dünyanıza yöneltin. Nefesinize odaklanırsanız düşünceler kısa süre sonra yok olacaktır. Unutmayın hiçbir duygu kalıcı, dolayısıyla gerçek değildir. Ve duyguları düşünceler yaratır, dolayısıyla düşünceleri durdurursanız duygular da oluşamazlar.
Diğer bir tavsiyem ise mindfulness ile ilgili, aşağıdaki videomda detaylıca anlatmaya çalıştım, umarım işinize yarar.
Sevgilerimle