Aslında detaycı bir kişiliğim var fakat küçük detaylarda boğulmam. Eşyalar önemsizdir benim için asla takılmam. Sadece kişilerin davranışlarına bakarım özellikle ona davrandığım düşünceli şekli göremediğimde takılırım veya hayatımdan çıkarırım.
Genellikle bir bütün olarak ele aldığımı düşünüyorum. İnce dokunuşlar, detayları şekillendirmek ile detaylarda boğulmak çok farklı şeylerdir. İnsan ilişkilerinde ise detaya, ayrıntılara takılmak çok yıpratıcı ve karşındaki insanı sizden uzaklaştıracak davranışlardır. O nedenle pek detaya takılmam.
Detaylar dikkatimi her zaman çeker fakat bütünsel olarak düşünürüm çoğu zaman. Detaylarda fazla boğulan insan yaptığı, yaşadığı hiçbir şeyden keyif alamaz.
Detay olmazsa olmaz! Bütüne bakıldığında baktığın şeyi şekil ve özet olarak görürsün ve bu çoğu kez yanıltır o nedenle ayrıntıları göz ardı etmemek lazım..
Burda ne demek istiyor biliyo musunuz? detaylar çok önemlidir. İnsan için her ayrıntısı ile düşündürmeye iter mesela mutlu iken ayrıntıları umursamayız ama mutsuzken her şeyi sorgulama içerisinde oluruz zaten mutluluğun değerini mutsuz olduğumuzda mutluluk istemez miyiz detay odaklı olunmalı her yerde.
Detaylara o kadar çok odaklanırım ki bütünden uzaklaşırım tamamen.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aslında yeri geldi mi değişim gösteriyor. Şu şekilde yazarsam bir ortama girince ilk yüzeysel bakarım ama o ortam da zaman geçirdikçe detaylandırırım. Çünkü sürekli detaycı olmak hastalık belirtisi olarak başlamıştı bende ama bunu bu şekilde aştım. Ve oldukça memnunum :)
Karşılaştığım veya sohbet ettigim insanlarin yüz şekillerine bakarak detaylı bir şekilde inceler. Karakter Analizi yaparım. Yani bu kadar detayciyim. :)
Hayatım askeri eğitimler ve disiplin olarak geçti.Çok ağır eğitimlere maruz kaldım bununda yan etkisi detaycı olmam. Ar-Ge konusunda tek geçerim kendimi.