Bir yere kadar dinlerim. Bir yerden sonra hal hatır sormadan hep kendi dertlerini anlatıp, benimkini geçen insanlara dönüşülüyor. Bu yüzden karşılıklı olmalı. Eşin, dostun fark etmez. O beni dinliyorsa dinlerim. Onun dışında sadece kötü zamanında yanında olmamı istiyor ve sadece o zamanda destek çıkmamı, dinlememi istiyorsa işim olmaz. Gün geliyor saatlerce dinlediğin o şahıs, bir 'nasılsın' ı çok görüyor..
Her derdi dinleyecek sabıra sahip değilim. Örneğin; aşk acısı çeken insanları dinlemekte zorlanırım. Daha doğrusu dinlerim ama saatlerce bu konunun üzerine dil dökemem. Çünkü sen ne söylersen söyle anlattıkların ve dinlediklerin çöp oluyor. Yine en başa dönüyorsun, ilerleyemiyorsun. Aşırı depresip insanların derdi çekilmez...
Bazı insanlar dertlerini öyle güzel anlatır ki sıkılmadan dinlersin, ama bazıları mızmızdır ruhunu daraltır insanın o tip birine denk gelince espiriye vurup konuyu hemen başka yerlere çekiyorum ama genel manası ile insanlara iyi geldiğim doğrudur. Canı sıkkınken sinirden delirmiş birini bile 1 saate pamuk gibi yaparım. Ya da istersem pamuk gibi birini de sinirden deli edebilirim 😂😂
Gerek arkadaşlarım gerek bu siteden olsun birçok kişinin derdini dinleyip çözüm bulmuşluğum var. Ama bu kendimi geliştirmem ile alakalıdır. Hayatım boyunca o kadar çok şey gördüm ve yaşadım ki tecrübelerim çok herkesin derdini dinlerim çünkü dinlemeyi severim. Ve unutmayın dinlemesini bilirseniz, hiç ummadığınız bir insandan bile çok şey öğrenirsiniz.
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Tabi ki Aşk konusu hariç her konuyu dinlerim yardımcı olurum arkadaşıma her zaman. ama aşk konusuysa 1 dk tahamül edemem. sen seviyorsun ben mi uğraşıcam :D
Kişiye ve konuya göre değişiyor ya. Sıkılınca, sıkıldım ay yeter içim şişti falan diyebiliyorum. Bazıları da aynı şeyleri sürekli sürekli anlatıyor. Onlara dahada sinir oluyorum. evet biliyorum anlatmıştın diyip lafı ağzına tıkıyorum onlarında. Sabrım yok hiçkimseye
Eskiden sabrım vardı dinlerdim ama ben derdimi anlatınca karşı taraf dinlemiyordu ya da kısa kesiyordu bende artık dinlemekten vazgeçtim. Çöp kovası mıyım ben içinde ne kadar çöp varsa atsın bana yok öyle yağma.
Değilim, insanların dert dediği şeyleri dert olarak göremediğim için sanırım. Beş dakikadan sonra karşımdaki insan fersah fersah öteden anlatıyor da duyamıyorum gibi oluyor.
Evet hemde çok. Çünkü hayatımda hep çektiğim için, başkasının derdini dinlemek benim için çok daha basit geliyor. Ve tecürbelerimi anlatmak, fikir vererek yardımcı olmak hoşuma gider.
Gerçekten çaresiz olduğuna inanıyorsam dinlerim ve Çare olmaya çalışırım. Başına gelen her olumsuzluğu dünyanın sonuymus gibi anlatan ınsanları dinliyormuş gibi yaparım.
İçini dökmek, derdini anlatmak, her insan için bir ihtiyaç gibidir. Ben dert dinlerim, yardımcı da olmaya çalışırım. Sabırlı sayılırım, özellikle sevdiklerime karşı daha da hassas davranırım...
Başkalarının sorunlarını dinleyip çözüm üretmekte iyi olduğum söylenir, mantık çerçevesinde olayı ele alırım çünkü. Fakat iş kendime geldiğinde tersi oluyor. Terzi kendi söküğünü dikemez hesabı kendi derdime derman bulamıyorum.
hepinizin derdini dinlerim arkadaş ama kimsenin derdine derman olamam su nokta da anlasalim çünkü insanları yara bandı sanan insanlar var ki zamanında bende öyleydim ordan biliyorum snfnsjdjsd