Sosyal olmak ve gençliğimin tadını çıkarmak için ne yapmalıyım?

Şimdi sorun ne utangaç olman ya da böyle olduğunu düşünmen ben 21 yaşındayım lisede bir kitabın sayfasını dolduracak kadar bile konuşmamışımdır keza üniversitede öyle bir köşede kitap okurdum insanlarla ilişli kurmazdım tercihen belki yanlıştı ama böyle oldu yani bir piramit olarak düşün utangaçlığını piramitin diğer 3 direği ne olabilir ucu utangaçlıksa birincisi özgüven eksikliği ikincisi çocukluğunu kendi başına sakince geçirmen üçüncüsü içinde bir yerlerde utangaç olmanın verdiği duvarlar sayesinde çevreden olabildiğince uzak kalman bu direkleri yıkarsan utangaç olmazsın bu direklerinde direkleri var hepsini yık her şeyden önce özgüvenli ol teşekkürler
Sen benim nerelerden, nerelere geldiğimi görsen şaşkınlıktan aklın almaz. Bende senin gibiydim utangaç,çekingen, insanlardan uzaktım. Şimdi sayılarca hobim olan çevremde beni arayıp soran arkadaşlarım var. Genel kültürümü ve kendimi çok eğittim ve geliştirdim. Bunun için çok kitap okudum,çok işyerinde girip çalışıp çıktım,çok hobiler edindim şimdi inanılmaz bir seviyedeyim kendimce. Şimdi gençliğin tadını çıkarmak istiyorsan önce kendine değer verip geliştireceksin. Okuyacaksın, gezeceksin, hobi edineceksin bunu birisiyle yap demiyorum kendin yap ki,önce bir kendine güvenin artmaya başlasın.Önce can sonra canan. Başka insanları 2. plana koy kendine güven.
@bhhhhhhhh mesela ben bilgisayar kursuna gittim birirdim, Pc operatörlük belgesi aldim. Izci liderliği yaptim kücük çocuklarla etkinlikten etkinliğe götürdük, bir çok ruhsal ve psikolojik egitimlere katildik belgeler aldik dekanlardan, emniyet müdürlügünden ileri sürüş belgesi aldim, Telsizcilik kursuna girdim sonra kiyi emniyet müdürlüğüne bağlandim gibi gibi. Senin icin aşcilik kursu ile başlamani öneririm hem ortam güzel hemde yapmasi eğlenceli bende güzel yemek yaparim 😃
öncelikle canım. insanları kafanda fazla büyütmeyeceksin onlar da senin gibi insan. onları değerli kendini değersiz görürsen beğenilmeyeceğini düşünür olduğun gibi davranamazsın. kendin ol. rahat ol kimse senden üstün ve ayrıcalıklı değil. ayrıca youtubeden bu konuda videolar izleyip kendini geliştirebilirsin.
Cevap
24Cevap
Önce çok dikkatli olmalısın sonuçta burası Türkiye ve dünyanın bin bir türlü hali var sonra öz güvenli, saygılı, anlayışlı, empati düzeyi yüksek olmalısın. Daha sonra sosyalliğini arttıracak sosyal medya sitelerine başvurabilirsin. Arkadaşların içinse diyorsan çekinme, kabul et eğlenceli olabilir. Hayat risk almadan yaşanmaz.
güzellik salonuna git bir makyaj felan yaptır saçlarını yaptır güzel bir renkli elbise giy ve sokağa çık herşey kendiliğinden gelişir bil ki karşındaki insanların senden ne fazlası nede eksiği var unutma
Biliyormusun o bendede var ama eskisi gibi değilim hele 12. Sınıfta heyecandan bir Ortamda bile çok saçma cümleler kullanıyordum sonra bunu belli etmemeye başladım çevrem genişlemeye başladı ve zamanla utangaçlığımı azda olsa giderdim ama utangaçlığımın hepsinde gitmesini istemiyorum bence sende utangaçlığını sevv
bir zamanlar bende öyleydim , yapım öyleydi , sonra bu yapıyı değiştirme kararı aldım , çünki bir süre sonra arkadaş ortamı bazen insana ihtiyaç gibi geliyo , o yüzden yeni insanlarla tanışmalısın , tanımadığın bir insana günaydın diyebilirsin sonra ufak ufak başlayarak daha sosyal bir insan olmayı başarabilirsin
Utangaçlığın özgüvensizlikle eş değer olduğunu düşünüyorum.
İnsanın dış görünüşü ne kadar iyi olursa kendinden emin olursa bunu daha çabuk aşıyor. Kendini sev kendinle ilgilen.
bir gün kırmızı giyin. Veya çok ilgi çekici başka bir şey/ renk. Topuklu ayakkabı. Dışarı çık. İstersense karşına çıkan bir kişiye hal hatır sor. Veya onda beğendiğin birşeyi söyle, iltifat et.
Bir kere cesaretini topla marjinal şeyler yap gerisi gelir, ip söküğü gibi.
İşe gir çalıs ya da hobiler edin spor vsgibi kurslara
selam öncelikle beni tkp ederek başlayabilirsin..:)
Önce dm olarak sağ solla konuş gevşe rahatla. Sonra alışınca sosyal hayatta da yaparsın
Gördüğün insanlarıda kendin gibi utangaç san ise yarıyor ben bir erkek olarak yolda yürürken 3.5 bayan görsem diğer sokaktan dolaşırdım utanırdım sendeki duygu bir tek sende yok anlayacağın rahat ol 😏
Bu zamanların tadını çıkarmazsan sen kaybedersin, tadını çıkarırsan sen kazanırsın bu kadar basit bu senin seçimin. Ama 1. Yi secersen büyüyünce içinde hep cocukluk ozlemi kalır. O yüzden 2. Yi bir an once seç bence...
Önce kitap oku sonra da diksiyonunu düzelt sana her kapıyı açacak
eğlenmek ve gençliğinin tadını çıkarmak için başkalarına ihtiyacın yok...
Sosyal olmak ve gençliğimin tadını çıkarmak istiyorsan, bilimsel bir merakın olsun, sana her kapı açılıyor !
Bence sadece kendin olmalısın, başkalarının hakkında ki düşünceleri vs bunlardan ziyade kendi istediklerini yap zaten bı şekilde açılırsın
Kızlara devamlı çıkma teklifi et, ilk baslarda olmicak ama sonra illaki olur, yılma. Utangaclik falan kalmicak
Erkeklere olsun 😂😂😂 seni erkek sandım sorry
Kendine güvenmeni sağlayacak seni geliştirecek kitaplar oku. İşe yaramazsa terapiye gidebilirsin bununla alakalı.
Yapmaya çekindiğin şeylerden kaçmaktan vazgeç tam olarak üzerine git ve onları kır 💪🏻
Delicesine mutlu ol kafana bişe takma hayatı akışına bırak
Akrabalar ile birlikte dışarda takıl onların arkadaşlarıyla muhabbet etmeye çalış
Bende senin gibiyim 22 yasindayim hem
@Borlu niye hayirdir kardesim
@borlu ne hakkinda ona gore soyle yaziyim
@Mrtatl7 yardimci olabilicegimse yazarim ne ugrascam sevgli isinden be sacmaladiniz iyice bilmeden on yargi ego bas yuru git isine
@Borlu tamam yaziyim simdi ama anlamam ki
@Mrtatl7 bana dedin sandim ne biliyim k. bkma tekrar
@Mrtatl7 dogru kardesim yasinda zaten
@Mrtatl7 anladim
Utanmak iyidir. Gencin imanını gösterir.
bol bol sevgili bul gez toz
sosyal olmazsan böyle gider korktugun ne var ki?
yardımcı olmaya çalışırım konuşmak istersen?
Ayni so run be ndede var sırf bu yüzden lise mezuniyet törenime katilmadim lise yillarimda biliyorum kızlar bana bakinca yüzüm kizarirdi utanirim nedendir bilemem ama ş an 24 yaş I'm da olma ma karşın kızlarlar konuşamam öyle rahat kızlarla arkadaşlik kuramam site limo bir kafede çok içiyoruz ve yanima arkadaşim ve kiz arkadaşı geldi bir şeyi bahane edip oradan ayrilirim muhtemelen bir kızınyüzünebakamam bu benim için çok zor olur hâlâ böyleyim bana da yardimci olur mu sunuz konusmak isterim bu durumu atmak istiyorum a sosyal biriyim
Sanal dan rahat rahat herseyi yao
Kulağının çekilmesi gerek
Utanmak iyidir boş ver oyle kal sen😉
Bendede var özele gel konuşalım
Korkma kendi sınırlarını aş gerisi güzelleşir
Konuşamak ister misin?
o tarz insanlardan (utangaç) anladığını düşünmüyorum
bende öyleyim ama senin anladığını sanmıyorum
utangaç olduğum için zaten ve bunu söylemeyi sevmiyorum kimseye neyse boşver
boşa kızın kalbinide kırma anladığın bir şey değil.
kendine güvem
Ah bende öyle
Aynı ben 🤣😋😍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Gençlik çağı insanın sosyal yönden yeni arkadaşlar edindiği ve sosyal beceriler kazandığı bir çağdır. Bu çağda arkadaş topluklukları, sosyal ortamlar çok önemlidir.
Bu toplulukların içinde olmayan gençler dışında kalmakta ve yalnızlık çekmektedir. Bu yalnızlık giderek artmakta ve bir süre sonra yaşam şekli haline dönüşmektedir çünkü gençler kendi aralarına girmeyen diğer gençleri dışlamaya başlamakta ve sonradan kendi girmek istese de onu aralarına almamaktadırlar. Bu durumda sosyal yönden biraz çekingen gençlerin yalnız ve arkadaşsız kalmasına yol açmaktadır.
İlk başlarda çabalasalar bile bir süre sonra çabalarının işe yaramadığını düşünerek uzaklaşmakta ve kendi içlerine kapanmaktadırlar. Bu durumda cesaretleri kırılmakta ve giderek kendi başlarına bir yaşamı seçmektedirler.
Bunu kırabilmenin yegane yolu hiç vazgeçmeden sosyal olmaya çalışmaktır.
Bu yüzden kendimize güvenimizi kaybetmemeli ve yaptım yapamadım demeden sosyal ortamlara girmeliyiz.