Yaratıcılık var olan durum veya sorunla ilgili olarak ortaya yeni bir bakış açısı sunmak ya da herhangi bir durumla ilgili olarak daha önce var olmayan bir şeyler ortaya koymaktır.Yaratıcılık söz konusu olduğunda olağanın dışına çıkılarak var olanların yeniden tanımlanmasına yönelik bir düşünsel süreç söz konusudur. Bu bilgilere göre yaratıcılığın sonradan öğrenilen değil, insanda doğuştan olan bir yetenek olduğunu düşünüyorum.
Öğrenilebilir biraz iddalı, ama kesinlikle geliştirilebilir. Farklı bakış açılarına sürekli maruz kalmak bir yerden sonra kendi özgün bakış açınızı yaratmanızı sağlayabilir.
Bir görüşe göre sanat bile taklittir. Sanatçılar taklitçidir. Sadece neyi ne kadar taklit etmeleri gerektiğini çok iyi bilirler
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Uzun zamandan sonra seni görmek güzel:) Umarım derslerle iyi geçiniyorsun, aksi halde üzülürüm😕
Bu hesapta tanışmadık ama tanışıyoruz👀 Ayrıca derslerinle değil, güzel arkadaşlığınla aklımdasın. Umarım şu sınavları güzel bir şekilde verirsin de bir güzel mutlu olursun:)
Yaratıcılık öğrenilmez geliştirilir diye düşünüyorum. Bu yüzden doğuştan değil sonradan elde edilen bir özellik bence. Kendini geliştirdikçe beynin gelişir, beynin geliştikçe yaratıcı düşüncen artar olaylara farklı boyutlardan bakma özelliğini kazanırsın.
Yaratıcılık bazı insanların resmen doğasında var. Bugün bir "yaratıcılık kursu" alamıyorsunuz. Sonradan öğrenildiğini/kazanıldığını sanmıyorum. Doğuştan olması muhtemel.
Bence yaratıcılık öğrenilebilir geliştirebilir, bir çok makalede genetikten geldiğini söyleyenler olduğu gibi aksini savunanlarda var. Yaratıcılığı düşünce ve fikir gerektirir bu da zamanla olur.