Bağlanma problemim var. Bir insanı tanıdıktan sonra çok çabuk sıkılıyorum. Arkadaşlık ilişkilerimde de aşkta da böyleyim. Bir adım atmak istemiyorum atmışsam da kaçıyorum. Bunun bir çözümü var mı?
Çözümü var bunun aslında az ve öz kuramı. Ne kadar azsa o kadar az nitelik taşırsın. Ne kadar çoksa o kadar fazla yaklaşırsın insanlara. Samimiyet boyutu kendini gizleme ile alakalı olarak bağlanma problemine dönüşebilir. Bazısı yaşadığı şeylerden böyle kararlara yol açsa da takıntılı bir kişilik olduğunu düşünüyorum. Sana bir insan zarar verdi, her insanın verebileceğinden şüphelenmek olayın başka bir boyutu.
Zamanında senden çok sıkılan olmuştur büyük ihtimalle ve bu bilinç altında yer edinmiş. Ciddiye almadan sıradan arkadaşlar ediniyorsun, baştan belli sürekliliği olmayacak oluşu çünkü. Bağlanma değil sorun, değer vermiyorsun yeterince ve hayatında yer kaplamıyorlar. Yalnızlığa alışılmışlıkta var, etrafında kimseye ihtiyacın olmuyor. Sorun çıkartmalarından da çekiniyorsun o kişilerin. Hatasız, aklını meşgul eden birini istemiyorsun, bazı şeyler tahammül seviyeni düşürmüş. Sadece bağlanma konusu anlayacağın, kolay çözülecek bir şey değil, çok sağlam aşk lazım.
Bu problemin altında yatan sebep genelde her insanın gidici olduğunu düşünmekte yatıyor ki bu doğru da bir düşünce. Hiçbir insan senin hayatında kalıcı değildir ya da sen bir insanın hayatında sonsuza kadar kalamazsın. Bir şekilde yollar ayrılıyor, yokuşların farklı oluyor ya da emellerin hiçbiri olmazsa ölüm ayırıyor. Önünde sonunda bir yerde bitiyoruz. Her insan ayrı bir gezegendir ve sen bu dünyadaki bir küçük prenssin. Her gezegenin insanını tanıdıkça kendini de, hayallerini de ve gerçekten kim olduğunu da tanıyorsun. Kendini ne kadar tanırsan kaybetmekten o kadar az korkuyorsun. Kaybetmekten korkmuyorsan zaten bağlanmaktan da korkmuyorsun. Her şeyi birbirine görünmez bir iple bağlı. Düğüm sende bitiyor.
Korkularınızın sizi zapdedip, kalbinize hükmetmesine izin vermemelisiniz. Ne istediğini bilmeli, boşluk hissi yaşıyorsanız kimseye yüreğinizi açmamalısınız. Yani hayatına dahil etmemelisiniz. Aramaktan değil, bulmaktan vazgeçmelisiniz.
Hayır yaşamam çünkü herkesle samimi olmam birine hissetmedigim hiçbir sözü bile söylemem gerçekten birini tanımak istiyorsan onda mutlaka güzel olan birşey görmüşumdur ve hergün biraz daha tanımak isterim
Evet var öncelıkle sevgı nesnesının kontrol edılmesı lazım yanı aıle arası ılıskılerde bılınçaltının kaydettığı kodlar çok önemlıdır. Ayrıca bu tur davranışlar çok seyrekte olsa metafızık kökenlı olabılıyor.
Bunun altında yatan önceden olan ilişki travmaların olabilir, ya da egonun karşı cinsle olan dengesi "ihanete uğrama korkusuyla" şaşmış olabilir, bunun için kendini dinle ve cevabı öğren..