Özgürlük diye bir terim yok. Her şeyin bir limiti vardır. Bunu kabul etmek gerek öncelikle. Gerçek hayatta kurallar vardır. O yüzden asıl özgürlük istemediğin bir şeyi yapmamaktır sadece. Her istediğini yapamazsın.
İkisi de bence, kimseye zarar vermeden istediğini yapabilmek ve istemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda olmamak tam istediğim şey Kim bilir kaç tane gerçekten özgür insan var şu dünyada ben değilim bunu kesinlikle söyleyebilirim gerçekten özgür olanlara çok imreniyorum
Özgürlük her istediğini ve her şeyi yapabilmektir. Yaptığın şeyler kötü ise ceza olursa özgürlük sayılmaz. O yüzden özgürlük ne kadar çok olursa kötülük patlaması yaşanabilir.
Saçma olmuş olabilir özgürlük bence belli şartlar altında olursa en iyisi olur.
Anın ve istediklerinin tadını çıkarabiliyorsan özgürsün demektir. Özgürlük göklerde uçmak ya da sonsuz denizlere dalmak değil, şimdinin değerini bilerek hareket etmektir. Eğer şimdi istediğin herşeyi yapabiliyorsan özgürsün demektir :)
İnsan istediği her şeyi yapamaz, yapmamalı da ama istemediğin hiçbir şeyi yapmamak da özgürlük değildir bence. Özgürlük benim için sınır tanımamaktır, zaten o yüzden hiçbir zaman tam olarak özgür olamayız, öyle hissederiz sadece.
Özgürlük istediğinde istediğin şeyi yapmak, istemediğinde istemediğin şeyi yapmamaktır. Yani sadece kendi isteklerin doğrultusunda hareket edebilmektedir.