Bu kadar şifreyle, parolayla ve rakamlarla siz nasıl başediyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar, günümüz de hepinizin bildigi gibi kredi kartları, hesap kartları, mailler, sosyal paylaşım agları, çeşitli forumlar, çeşitli alışveriş siteleri derken onlarca şifremiz oluyor.Bu da yetmezmiş gibi bu tür üyelliklerde bazen farklı mail adresleri farklı parolalar vb kullanıyoruz, onlar da yetmezmiş gibi internet bankacılıgı vb işlemler için müşteri numaramız, parolalarımız ve ekstra güvenlik işlemlerimiz oluyor. Sizler bu kadar rakamı ve güvenlik işlemini napıyorsunuz?

Çoğunun şifresi/parolası, üyelik maili aynı, ugrasmıyorum pek
Bilgisayarımda/telefonumda şifreli bir klasore yazıyor saklıyorum
Güvenli parola ve şifre yönetim programları kullanıyorum
Bir kagıda/deftere/ajandaya yazıyorum ve herkesin bilmediği biryerde saklıyorum
Diğer?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar akılda tutmak biraz da kumar olmuyor mu, uzun süre kullanmadıgınız, giriş yapmadıgınız şeyleri unuttugunuz da bazısının şifresini yenilemek zor olabiliyor. örnegin kredi kartı şifresini unutunca banka şifreyi gondermiyor yada hemen yenisini vermiyorlar. yeni kart yollanıyor sonra ona bastan şifre alıyorsunuz. yada o an onemli olan bir siteyi bir anlıgına unuttugunuz da giriş yapamadıgınız olmadı mı hiç. benim belki 50 ye yakın farklı şifre kullanıcı adı parola müşteri numarası vb var.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben bu tür şifrelerimi ezberim de tutuyorum, bakma ihtiyacım pek olmuyor ancak kagıda yazılı olarak evimde gizli bir bölmede saklıyorum.
Bu kadar şifreyle, parolayla ve rakamlarla siz nasıl başediyorsunuz?