Şahsen ben kullandırmam.😃

Kendilerini başkalarına seve seve kullandıran insanlar var. Saygım sonsuz, herkes istediğini yapabilir. Mutsuz olmayı hak etmek demeyelim ama bazen kendi iplerini kendileri çekiyorlar.
Kendini başkasına kullandirtip mutlu olan insanlar da var, hepsi mutsuz değil yani. Fakat kendi dusuncem insan aklını kullanmasi gereken bir varlıktır. Başkası size göre "üst model" insan degil. Kendinizi ve kiymetinizi bilin.
Siz kendinizi başkalarının kullanimina açarsanız bir süre sonra öz saygınızı da kaybedersiniz.
Şöyle bir durum var bende. Ben birine bir iyilik yapmışsam Allah rızasını gözettiğim için yapıyorum. Karşımdaki enayi diye düşünüyor veya beni kullandığını sanıyor.Öyle hissedersem zaten usul usul uzaklaşıyorum bir daha yardım etmiyorum. Ama kendimi kötüde hissetmiyorum çünkü niyetim halis.
Saf gibi onun yardımına koşmayanların yardımına koşuyorsa günün sonunda elbette mutsuz olur. İyilik karşılıksız yapılır fakat sırf öyle diye de kötü günümde ortalıktan kaybolan, sadece kendi işi düştüğünde arayıp soran nankörlerin de yanında olamam kusura bakmasınlar.
Cevap
3Cevap
Eskiden bu soruya kesinlikle hak ediyorlar derdim...26 yasina bastigim su gunlerde ise belli olmaz diyorum... hayat oyle kagit uzerinde bize ogretilen masallardan cok farkli... dogru yanlislarla ic ice... senin pencerenden kendini kullandiran insan saf ozguvensiz gelebilir ama dikkatli bakinca olay daha karmasik... sevgiye bagladigi anlam sevdigi kisinin kölesi olmaktir boyle sevilecegini dusunuyordur sevgisini gosteriyordur ve bunun gibi bir milyon farkli sey...
Kendilerini bilerek ve isteyerek başkalarına kullandıran insanlar mutsuz olmayı hak ediyor. Ancak sadece başkaları tarafından kullanıldıklarının farkında olmayan insanlar mutlu olmayı hak eder.
Mutsuz olmayi niye haketsin? Asil onu kullanan insan mutsuzlugu hak eder.
İnsanlara esya muamelesi yapmam kendime de yaptirmam.
Kullandırmam desem yalan olur. Sevdiğim insan için uğraşırım. Ama bir sınırı vardır ve sonunda patlarım.
Kimse için kendimi gülünç durumuna düşürmek dursun ona o hakkı vermem kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur o şekilde davranmaya hakkı yok
Hak etme değil de, ezilmeye mahkumlar
abaza erkekleri kullanıp atmayı bir borç bilirim.
Kullandırmam.
Kesinlikle
Evet
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?