Hayatımın çoğu noktasında kararsızlık, güvensizlik ve takıntı mevcut. Sınav sonuçları açıklandı ve yakında tercih yapıp ardından ikinci kez bir üniversiteye gireceğim. Peşinde koştuğum bölüm talihsiz bir şekilde yaşadığım şehirde kontenjan açmadı bu sene ilk defa. Bu da bütün planlarımı bozdu. 3 sene İstanbul'da okumuştum zaten ve en iyi alternatif olarak tekrar İstanbul tercih etmek durumunda kalıyorum. Oradan ayrılmamın sebebi biraz da yakın arkadaşlarımın üniversiteden gidişi ve benim yalnızlaşmam yüzünden oldu. Bir müddet sonra okula gitmekten korkmaya başladım. Çok stres yapıyorum kendimi kapanda hissediyorum. Yarını yokmuş gibi geliyor günlerin bana ben o ruh halindeyken. Ötesini göremiyorum. Bu yüzden hiç düşünmeyince, hiç çabalamayınca, tamamen doğaçlama yaşayınca rahat hissedebiliyorum anca. Gerçekten yardıma ihtiyacım var. Geleceğim için tekrar İstanbul'a gitmek zorundayım. Ama tekrar aynı ruh haline girmekten korkuyorum. Ne öneriyorsunuz, nasıl hem rahat hem de sorumluluk sahibi hissederim?
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
0Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar
Biraz geç cevap verebiliyorum ama güzel soru.
Öncelikle yaşamda planlar, programlar pek sökmez. Çünkü en basit şeyin meydana gelmesi için bile bir çok farklı denklemin bir araya gelmesi lazımdır. Marketten şampuan alman için bile yüzlerce ihtimal arasından doğru ihtimallerin bir araya gelmesi lazımdır.
Öncelikle rahatlayın
Bu oyunda senaryo ve yönetmenlik bizde değil. Biz sadece önümüze gelen rolleri en iyi şekilde oynamakla yükümlüyüz. Rollerimizi iyi oynadıkça daha iyi ve kapsamlı roller gelecektir.
İkinci olarak her tür sıkıntı "düşünce" dediğimiz zihinde oluşur
Burada çektiğiniz filmlerin türü sizi sıkıntıya sokar. Eğer sıkıntılı filmler çekiyorsanız sıkıntı çekerseniz.
Örneğin iş yerinde sistemler çöktüğü için o gün yüzün üstünde hepsi de aynı soruyu soran telefon cevaplamanız gerektiyse "lanet olsun böyle işe, köle gibi çalışıyorum herkes gezerken benim yaptığım işe bak konulu" üzüntülü filmler çekerseniz bunalır ve cehennemde yaşıyorum zannedersiniz.
Ancak aynı durumu "bu tür kriz dönemleri gerçekten lider karakterli insanları gösterir. Bugün krizi çok iyi idare ediyorum. Hem insanların sorunlarını çözüyorum hem de nasıl bir insan olduğumu ispat ediyorum. Çok iyi bir fırsat oldu bu zor durum." diyerek zihninizde ilham verici bir başarı filmi çekerseniz hem kendinizi iyi hissedersiniz hem de gerçekten kendinizi gösterir iş yerinizde dikkatleri çekersiniz.
Size tavsiyem önünüze gelen her durumun iyi ve olumlu yanlarına odaklanın
Kafanızdaki harita içinde bulunduğunuz ormana uymuyorsa haritayı sıkı sıkı tutmak yerine ormanın içinde yolunuzu bulmaya hem de ormanın keyfini çıkarmaya bakın.
Eğer zihninize hakim olabiliriniz hem rahat olursunuz hem de her tür sorumluluğu keyif içinde yerine getirirsiniz. Bu zihin yapısı başarıyı beraberinde getirir ve başarılı insanların sırrı diye bir şey varsa budur.
Sevgilerimle.