Çok çabuk fikir değiştiriyorum, çok takıntı yapıyorum. Nasıl rahatlayabilirim?

Hayatımın çoğu noktasında kararsızlık, güvensizlik ve takıntı mevcut. Sınav sonuçları açıklandı ve yakında tercih yapıp ardından ikinci kez bir üniversiteye gireceğim. Peşinde koştuğum bölüm talihsiz bir şekilde yaşadığım şehirde kontenjan açmadı bu sene ilk defa. Bu da bütün planlarımı bozdu. 3 sene İstanbul'da okumuştum zaten ve en iyi alternatif olarak tekrar İstanbul tercih etmek durumunda kalıyorum. Oradan ayrılmamın sebebi biraz da yakın arkadaşlarımın üniversiteden gidişi ve benim yalnızlaşmam yüzünden oldu. Bir müddet sonra okula gitmekten korkmaya başladım. Çok stres yapıyorum kendimi kapanda hissediyorum. Yarını yokmuş gibi geliyor günlerin bana ben o ruh halindeyken. Ötesini göremiyorum. Bu yüzden hiç düşünmeyince, hiç çabalamayınca, tamamen doğaçlama yaşayınca rahat hissedebiliyorum anca. Gerçekten yardıma ihtiyacım var. Geleceğim için tekrar İstanbul'a gitmek zorundayım. Ama tekrar aynı ruh haline girmekten korkuyorum. Ne öneriyorsunuz, nasıl hem rahat hem de sorumluluk sahibi hissederim?
Çok çabuk fikir değiştiriyorum, çok takıntı yapıyorum. Nasıl rahatlayabilirim?