Varlığını sürdürebilmesi bir çok savaş gerektiren, sürekli taciz, tahrik çeşitli sahiplenmelerle ket vurulmaya çalışılan, engellenen, sadece kendine ait olduğu kabullenilmeyen, kendilerine benzetmeye çalışanlarla etrafı çevrilen zavallı bir ruh aslında. bu kadar savaş bu kadar değiştirilme çabası altında kalan bir ruh ne kadar özgür kalabiliyorsa o kadar özgür olan ruh. sürekli terk edilme korkusuyla yaşayan, aslında tüm iplerin kendi elinde olmasını isteyen ve güçlülük oyunlarını seven ve de tek bir bedene sığmayan yaşam biçimini ele almış ruh modelidir. hayatı boyunca kendi iradesinin dışında, paranoyak duygularla hareket etmesini sağlayan, mutluluğu kendinden ötesinde anlık olarak arayan, özgür iradesini yapısı dışında kullanan bir güruh da denilebilir kendisi için. çünkü birden fazla bir çoğudur kendisi.
bir çok şeyi kendisi adına düşünür. düşünenleri kendi içinden cevaplar. sade ve özgün bir hayatı da kendi için seçen modeldir. yalnızlığı toplum içerisinden bir kalabalık olarak görür. her gün ayna da farklı biri olmayı becerebilen, etik bir süs veren, mutluluğun rollerini bedeniyle paylaşan ruhtur.
Özgür ruhlu olmak dediğiniz gibi sorumlulukların kaçmak değil, ruhen kendini bir olgunluğa eriştirmiş, psikolojisini sürekli olumluya odaklanan, insanlarla savaşı olmayan insanların bir yaşam felsefesidir. Sadece kendini bir şeye bağımlı hissetmez, affedicidir ve içsel olarakta engin bir hoşgörüye sahip olmaktır. Konulara, acılara, söylemlere odaklanmaz. An'ı yaşar ve mutludur.
Kimsenin senin hakkında düşündükleri, ne dedikleri umurunda olmaması.. Mesela ben P sektörüne girdim kendi videolarımı çekiyorum yüklüyorum açık ve net yüzüm görünüyor çok tehdit edildim vesaire ama onların tehditleri umurumda değil çünkü onların hayatından banane, benim hayatımdan onlara ne...
Öncelikle özgür ruhlu insan depresif gotik ergenler gibi olmaz. Onu önce bir anlayalım. Özgür ruhlu insan saygılıdır, herkesi dinler kimseyi takmaz. Elâlem ne der diye yaşamaz. İnsanları sevmez ama kalpte kırmaz. Dışarıdan soğuk biridir ama içinde öyle fırtınalar kopar ki ondan eğlencesini bulamazsın. Bir tanıyan bir daha uzaklasamaz. Kafasına estiği gibi yaşar ama topluma da adapte olur. Kendisini mutlu eder. Kendisi mutlu olduğu için etrafındaki herkes de ister istemez mutlu olur. Öyle bir aurası vardır.
Öncelikle resime bayıldım özgür ruhlu insan hayatını kendi yönetir başkalarına göre yaşamaz kendini kabul ettirmek için sürü psikolojisine girip olmadığı biri gibi davranmaya çalışmaz neyse odur, yaşam tarzına müdaheleye izin vermez. Kendi kararlarıyla yaşar ki bence en güzeli.
bir insan özellikle de bir kadın kendi sorumluluklarını bir erkeğin belirlemesine izin vermiyorsa kendi sorumluluklarını kendisi belirliyor sa bir erkeğe itaat etmiyorsa kendi geleceğine kendi başarısına ve kendi mutluluğuna çalışıyorsa o insan özgürdür ona özgür ruhlu Deniz aksini iddia edenlerin işine gelmiyor genelde aksini iddia edenler de erkek zaten yorumlara baktımda anlayacaksın Çünkü kadınların dünyaya onlara hizmet etmek için gönderildiğini zannediyorlar
Özgür kadın evli bile olsa kız arkadaşla gezi yapar veya akşam müziği dinlemeye gider Özgür kadın evli bile olsa istediği işi uğraşır para kazanır Özgür kadın herşey kendı yapmaz bütün yükü taşımaz kendine yüklemez Özgür kadın rahat olur alıngan olmaz, önyargılı olmaz
toplumun insanalara empoze etmek istediği belli kalıplar kurallardan kısıtlamalardan kaçınırlar, başkasın değil kendı yaptığı ile ilgilenir, özgürlük boşverişmişlik değildir özgürlük insanın kendi hürriyeti ıçinde hayattan keyif aldığı mutluluk duyduğu her şeyi kimseye bağlı kalmadan var olabilmesidir
Özgür ruha sahip insan, başkalarını memnun etmek için kendinden ödün vermeyen insandır. Kendi düşüncelerinin, duygularının, hayallerinin, hedeflerinin peşinden korkmadan, etki altında kalmadan gidendir. Özgür bir ruh, kendi kararlarına sahip çıkmayı, başkalarının da kararlarına saygı duymayı gerektirir, bu yüzden sorumluluktan kaçmak değildir, tersine kendi sorumluluğunu alabilmek, herkesin de bunu yapması gerektiğine inanmaktır.
Özgür ruh, plan veya programa bağlı kalmaktansa, içinden geldiği gibi özgürce davranmayı tercih eder. Bu şekilde anlık yaşadığı için belirsiz durumlar karşısında bocalamaz. Akışa ayak uydurmayı iyi becermesi sayesinde değişiklik gerektiren plansız durumlarla baş edebilir.
Her türlü olabilir sonuç da hepsi özgür ruhlu... Tek ortak noktaları sanırım kendi kararlarını kendi almaları. Yalnız burada da dikkat çeken bir nokta, harekete geçerken ben özgürüm diyen bir insan eyleminin yanlış olduğunu fark ettiğinde, ben yaptım demek yerine sorumluluğu ve suçu etrafında arayabiliyor ) Bunu da bir dip not olarak geçmek istedim.
Dört bir yanına duvarlar örüp yaşama dünyaya kapanarak da yaşayabilirsin kollarını iki yana kocaman açıp yağmurun altında ıslanan özgür bir ruh gibi yaşama kapılarını da açabilirsin Sonuçta süreni öyle ya da böyle dolduracaksın Nasıl dolduracağın sana kalmış
Bence özgür olmak kişinin belli kurallara bağlı olmaması, istediği anda istediği şeyi yapabilmesi, kararlarını alırken kimseye hesap vermek zorunda olmamasıdır.
Özgür insanın kendisine özgü düşünceleri vardır ve bunları dile getirirken çekinmez. O yüzden "Özgürlük mapusta değil, ruhun prangalarında kısıtlanır.".
özgür olmak, genel ahlak kuralları haricindeki toplum tabularını ve insanların ne söyleyeceklerini umursamadan mutlu olacağın tüm aktiviteleri korkusuzca yapmaktır.
Gelenekçi tabuları olan bir ailede doğsa bile o kafanın dikine ruhunun arzu ettiği ufuklara açılır hep sosyal çevresi geniş farklı kültürlere, dine dile açık ve girişken olan insandır
Özgür iradeye inanmam. Özgür ruhlu tabirini kınıyorum o yüzden çünkü hiç gerçekçi değil. Bütün her şey fiziksel ve kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşuyor.
genelde marketler bulursun kafana sürüyorsun 10 dk bekletiyosun sonra duşa girip şapmupan döküyosun üstüne sonra kaynamış suyu kafa dök, ardından soğuk buz uygula ardından durulan ve 40 derece güneşte 3 saat bekle özgür ruhlu oluyosun
Saçmalık onlar özgür ruhlu değil bencil soğuk insanları basite alan tipler kimse onlarla anlaşamaz değişiklik olsun diye gezerler çünkü karşısındakine 1gr değer vermez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Sadece kendi seçim ve doğrularına hareketin eden insandır