Bir kaçış cümlesidir. Aslında bunu bir çok konu için söyleyebiliriz. Birine karşı hissiz olduğunu söylerken bile niyetim seni kırmak değildi deriz ve hakikaten değildir ve fakat karşımızdaki insan kırılır. Ökfe problemi yaşayan insanların dilinin kemiğinin olmaması gibi. Niyet o değilldir ama insan kırılır. Neticede insanlar kırılır. Bazen bir şeyleri göstermek için insanları kırmak ta gerekir ne yazık ki.
Ama dost gibi görünüyordu ya da beni kıskanıyordu.. bunun için böyle bir cümle kurdu söylemesi gerekeni söylemesi için bir kılıfa ihtiyaç duymuştu.. söylerken kırılacağımdan emindi ama bunu pek umursayacağı yoktu...
amacı iyi gibi görünen sivri dilli bir insandı o yanlış anlayacağımı kırılacağımı da umursamadı o cümle ile kendini akladı zehrini akıttı gitti..
Dost görünen düşmandan yakın görünen ama kıskanç insandan uzak durmanın en güzel yolu söyledikleri ile yaptıklarını kıyaslayıp bir hüküm vermek..
Bunu diyen en son arkadaşıma benimde seninle konuşmaya niyetim yoktu sen konuştun mecburen dinledim daha fazla mecburiyete gerek yok selametle deyip gitmiştim..
"üzgünüm" diye başlayan cümlelerde genelde üzülen tarafın bir olduğu gibi.. Bende kullanırım, orta yerde bir problemle karşılaştığım zaman; genelleme yaptığımda kullanırım. Sadece "sizi" olarak çoğul kullanırım. Buradaki niyetim herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getirsin, aslında herkes üzerine alınsın ama kişiselleştirmesin diye önünü kesmek için bir cümledir benim için.
İnsanlar hep aynı kalıplaşmış cümleleri kullanıyorlar. Anlamı falan yok , sadece bahane. Hangi nezaket olsun diye söylenen : "Nasılsın?" vardır ya onun gibi buda. Sanki gerçekten nasıl olduğunu bilmek ister gibi ya da kötü olsa ilgilenecek gibi halbuki hiçte öyle değil gerçekte.
Bunu söyleyene bağlı olarak, niyeti değişebilir. Gerçek bir dost söylerse, bunu bizim iyiliğimiz için yapıyor ve ilerde daha büyük zarar görmemizi istemediği içindir. Kırılsakta, üzülsekte bu iyiniyetli bir davranıştır. Böyle bir dostta uyardığı için, teşekkür bile edilir... Bunu söyleyen sıradan bir arkadaş ise, bizi ezmek, rencide etmek, hasetlik gibi nedenlerden dolayı yapıyor, güya gerçek niyeti o değilmiş gibi kılıf bir cümle seçiyor... "yersen"
"Niyetim seni kırnak değildi" cümlesi sahte ve bir okadar samimiyetsiz bir cümledir seni seven kişi zaten seni kırmaz ha istemeden kırsa bile bunu bir cümleyle açıklamaya çalışmaz kendini affettirmek için herşeyi yapar davranışlarıyla gösterir.
Niyetim seni kirmakti demek aslında pişmanlığını dile getiriyor ama sonra aynı hatayı bir daha yapıyor sürekli güven sarsıyor bence oynuyor başka bisey olamaz adam olan kırmaz adam gibi davranır bir de yok mu kendini övenler... boş kafa bence
Niyetim adil davranmakken kırdığım çok oldu. Adaleti sağlamak amacı ile ettiğim sözler karşısında kırılması gerekiyorsa bir insanın, haketmiş demektir. Ektiğini biçti demektir. Acımam beter olsun.
İnsanları çok fazla takmamak gerekiyor, herkesin kendine göre bir kafası, hayatı, planları var. Herkes birşeylerin peşinde, hiç kimse birbirine güvenmiyor. Böyle bir ortamda niyet okumaya çalışmak da pek mantıklı değil.
seni üzmek istemiyorum, seni kırmak istemiyorum diye başlayan bir cümle duyduğunuz anda bilinki üzülen, kırılan sizsiniz.. Amaçları kırmak, üzmek, mahvetmek ama en etkili teselli sözlerinden birini kullanıyorlar...
Maşallah yorumların çoğu uzun 😅 az ve öz yazmayı tercih edip yazıyorum. Hiçkimse kendi niyetini söylemez. Benim niyetim kötüydü der mi? Ben kötüyüm der mi? Demez
Niyeti seni kırmak değilmiș.. Kelime dağarcıği dar olduğu için belki de kendini tam anlamıyla ya da eksik ifade ederek senin yanlıș anlamanı saglamistir
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Aslında kırılacağını biliyordum ama bunu bana yansıtmadan can kırıkların içinde kalsaydı daha mutlu olurdum. Niyeti kırmak olmayan kişi sonucundan emin olmadığı cümleler kurmaz.
anamızı *ikip bir kenara koymak zaten karşımdaki beeeni kıracak kadar ağır konuşyosa ya bun ubilereek yapıyodur beni tanıdığı için ya da beni tanıamdan yapıyodur zaten tanımıyosa banada o kadar koymaz
Aslında amaçları sadece kendi istediği șeyi yapıp karşıdakini bir çöp misali umursamamak. Kısacası bencillik etmek. Ama yaptıkları iş tepki görünce "Çık izir dilirim. Sini kırmak istimimiștiim" olur