Her duygu eninde sonunda biter mi? Sonsuza kadar sevmeler, minnetler, sonsuz nefret ya da mutluluk, mutsuzluk, hissizlik gibi kavramlar. Aklınıza ne gelirse.. Bitmeyen ve sürekli beslenen bir duygu olabilir mi bu hayatta? Varsa nedir?
Hayatta her duygunun bir ''son kullanma tarihi'' var mıdır?
Her duygunun yok. Örnek vermek gerekirse sevginin yok mesela. Bizler hayatta olduğumuz sürece aynı kişilere duyduğumuz sevgiyi sürdürmesek dahi sürekli bir sevgi döngüsünde olacağız sevilip sevileceğiz. Onun dışında mesela mutluluğun sonu yok. Bizler yaşadığımız süre boyunca ne kadar kötü şeylerle de karşılaşsak iyi düşünebildiğimiz vakit her zaman mutluluğu bulabiliriz. Huzurun da sonu yok mesela baktığında. Ben şu an bir huzura sahip olmasam dahi gemişte bana huzur getiren bir şeyle karşılaşıp bir şeyi anımsadığımda için yeniden hatırladıkça huzurla dolacaktır ve bunun da sonu yoktur ölmediğimiz sürece. Aslında çoğu duygunun sonu yok. Hissettiğimiz ve bize hissettiren kişiler değişse de insanın temelinde yatacak olan duyguların çoğu kalıcı. Bizler 2-3 yaşında da öfke duyup öfkeyi hissederken 80 yaşında da öfke duyup hissedeceğiz. Hayat duygulardan oluşuyorken bizler nefes aldığımız müddetçe nasıl bitebilir ki duygular?
Biz duygularımıza son vermeyi istemedikçe ve müsade etmedikçe bitmezler. Özellikle "gerçek" aşkın sonsuz olduğunu düşünüyorum. Özellikle sevgilerinin bittiğini ve ilişkilerine bu sebeple son vermek istediklerini ifade eden insanları oldum olası ciddiye almadım. Gerçek aşk bitmez ve sonsuzdur bana göre.
Sizleri bilmem ama ben sevgiye aşığım.. Her duygum özenle ince ince işlenmiş gibi her zerremde.. Duygular ölmez.. duyguları kendi elimizle ya kaza sonucu belki öldürürüz ya da sakat bırakırız))
Sadece iki şekilde son bulur. Birincisi, Duygular sömürüyle ölür, onları öldürmemeye çalıştıkça ruh tükenir, yaşlanır. İkincisi, ölüm anında ruh çekilir, geriye koca bir beden kalır.
Her duygunun değil ama çoğu duygunun sürekli olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. İnişli çıkışlı duygularımız var. Ne zaman, ne şekilde son bulacağını kestiremiyoruz.
Sadece aşk sonsuza kadar sürmez. Bütün diğer duygular ebedi olabilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bazı insanlara duyulan sevginin sonu yok... Bir annenin evladına duyduğu sevgi gibi. Bir kadının ve ya bir erkeğin 40 yıllık karısına/kocasına duyduğu sevgi gibi. Bitmiyor bazı duygular bir ömür ben buna inanıyorum... Herkes inanmak istiyor...
Ask ve sevgi bitmeyen bir duygu. Bir insana, muzige, kitaba, spora, belki bir hayvana, gokyuzune, cicege. Insan her seye asik ola biliyor. Kisaca Aşkin kullanma tarihi yoktur
Mesela sevgi bir zaman sonra bitebilir, tabi istisnacıklar. Dolayısıyla bazı duygular bitebilir. Son kullanma duygusu olsaydı merhametler bitmezdi. İnsan o kadar vicdandan yoksun ki...
Biter bence Aşk dedikleri sevgiye dönüşüyor nefret bir yerden sonra yerini hissizliğe bırakıyor süresi ne kadar bilemem ama bazı duygular sonunda unutulup gidiyor
Ollaki oluyor ya. Kötü seylerin de güzel seylerindw illaki sonu oluyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok şükür 14 yıllık evliliğimiz iniş çıkış olsa bile hep mutluyduk bazen arkadaşları bana eşimi sinirli diye şikayet eder, şaşırırım sen millete nasıl davranıyor da şikayet ediyorlar diye. Sevgi bitmez, dahada çoğalır kollara ayrılır, çocuklar farklı heyecen ve enerji katar