Kırgınlıklar, gurur, yapılmaması gereken şeyler... Olur ya, bazen insan karşısındaki insana ne kadar da değer verse onun yaşattığını kendine konduramıyor. Böyle bir durumda o insandan vazgeçer misiniz? Yoksa sırf değer verdiğiniz için yola devam mı edersiniz?
Birini affedemeyeceğinizi düşündüğünüz zaman ondan vazgeçer misiniz?
Evet, vazgeçerim. Affedemeyeceğim ve içimde sürekli ona karşı tamamlanmamış şeyler olması açıkcası ben istemesem de benim o kişiye olan tavrımı etkileyecektir. Affedemediğim şeyi anımsatan durum ve olaylar mahiyetimizdeki keyfi kaçıracağından hayatımdan çıkarmam en doğrusu gelir bana.
Gelmiş geçmiş kim ve ne varsa içsel bir huzur için biraz bağışlayıcı olmakta fayda var. Neden derseniz bazı soruların cevabı olmadığı kadar, bazı davranışlarında bizde karşılığı olmuyor. Bu da zihnin sürekli o iş ile meşgul olmasını ve "neden bunlara maruz kaldım" sorusunu geri plandan sürekli bize tekrarlamasını sağlıyor. İşte burada içsel yani kişinin kendi refahı için bağışlaması bir nebze bunları görmezden gelmesini, bu olaylarla artık meşgul olmamasını sonucunu doğuruyor. Dolaylı yoldan aslında bu affedişte bir vazgeçmek sayılabilir.
o kişi affedilemeyecek şeyler yapmışsa devam etmek hata olur, yaşamış güzel şeyler geçmiste bırakalım öyle iyi hatırlansın onların hatrına yeni kararlar almak bilinçsizce yapılmış kararlar olabilir çünkü ilişinin içine yanlışlar hatalar girmiştir çoktan bunu düzeltmeye çalışılmamali her iki birey kendi hayatına bakabilmeli..
Eğer bu kişi sevgilinse bir kaç kere tolere edebilirsin, eğer kocan ise yaşadığınız sorunları oturup çözmeye çalışmanız gerekir. Ama hiç kimse için kendi karakterinizden odun vermeyin çünkü ben ne kadar odun verirsem o kadar kullanildigimi farkettim dostlukta dahil.
Kolay kolay vazgecen biri degilim ancak o iliskide degerli hissetmiyorsam, vazgecerim, kim olursa olsun kimse beni ikna edemez ve pismanlik da duymam. (Vazgecmekle kalmiyorum)
Bana yaşattığı şeye göre değişir asla vazgeçmem diyemem ama bir tartarım bana yaşattığı olumsuz şeyler mi daha ağır yoksa olumlu şeyler mi ona göre değerlendirmemi yapıp kararımı veririm.
Normalde evet affedemedigim insanla konuşurken eskisi gibi hissetmem , heyecanlanmam , sevinmem. Ama ben herkesi affeden bir canım olduğum için sıkıntı yok
Affedemediğim bir insan olmadı henüz. Ancak affetmiş olmam, onu hayatımdan çıkarmayacağım anlamına da gelmiyor. Bir insanın hayatından çıkarmanın en güzel yoludur onu affetmek.
Affedemiyosam büyük bişey yapmıştır sırf seviyorum değer veriyorum diye hayatımda tutup surekli kiriliyosam uzuluyosam affetmenin hiç bı anlami yok B12 eksikligim var zaten 3 gün sonra adını bile unuturum 😂
Evet çünkü onu affetmeyip konuşmaya devam edersem sürekli onun yüzüne vurabilirim ki bu eminim istemsizce olur. Ya da benim sürekli aklıma gelir. İki bireyin de iyi hissetmesi için vazgeçerim.
şu an bu durumdayım affedemediğim için vazgeciyorum vazgecmek zorundayım bazen tuttuğn ip elini keser o yüzden vazgecmn gerekir elin daha fazla kesilmesin diye..