"Japonlar kırılan eşyalarını tamir ederken kopan veya kırılan parçanın yerini altınla doldururlarmış! İnanışa göre, bir eşya ya da insan hasara uğramışsa, acı çekmişse o bundan sonra bir hatıraya sahiptir, ders almıştır ve artık olduğundan çok daha değerlidir..."
Acılarınız birer boşluk mu bırakıyor yüreğinizde yoksa daha değerli parçalar mı ekleniyor yerlerine?
Güzel soru, acılar yerini boşluk mu yoksa altınla mı doldurur? Hm bana sorarsanız edebiyatı felsefeyi seveyim hala koskocaman bir boşluk var dolmayacak hiçbir zaman hep oradan yeller esen kapkaranlık acı bir boşluk. Yürekte yerlerini alıyor acılar yepyeni delikleri bekliyorlar usulca ama inanış gereği bizim de kırıldığımız yerden paha artmamız gerekiyor doğru acı çektiğimiz kadar yaşanmışlıklı ders sahibi oluyoruz. Gece gece iyi saçmaladım neyse gidem.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir aşk yüzünden bir hayat ne kadar berbat edilebilirse ettim, inanılmaz acılar çektim, zamanla gördüm ki çektiğim acılar beni büyüttü, onun da yaptıkları yanına kalmadı... Sonra çok daha parlak bir insan tanıdım ondan, körkütük aşık değilim bu kez tabi... Öğrendiğim ve bildiğim tek şey, yaraların zamanla iyileştiği ve ilahi adaletin var olduğu...
Her acidan güç kazanıyorsun yaşanılanlar birer deneyim oluyorlar hayata devam ederken birer basamak yol haritası bence. İnsan hayatta olgunlaşma evreleri geçirir bunlarda acısız olmaz insan vardır isyan eder yenilir insan vardır sabır gösterir kazanır. Kisiye göre değişir kimine göre ceza kimine göre ödüldür yaşanılanlar.
Acıların her birinden ders almaya bakarım. İnsanı olgunlaştıran yaşadıklarıdır aslında. Ben de kişiliğimi olgunlaştırmaya devam edeceğim hayatım boyunca.
Şarkıda diyor ya "acıyı sevmek olur mu?" Diye.. Evet yaşarken hiç birimiz sevmiyoruz can yangılarımızı, lakin acıdan dersimizi alabilirsek aslında İnsan kalabilmek adına ne kadar değerli olduğunu da anlıyoruz. Acı adamı insan, insanı adam eder.. yeter ki dersimizi alalım. Eğer ki acı diye bir şey olmasa, hali hazırda yoldan çıkmış insan çokluğu yüzlerce kat fazla olurdu.. bakmayın bir yerlerde iyiler/iyilikler varsa bunlar aslında acının adam ettiği insanlardır..
Acı insanı güçlendirir, kendine getirir, farkındalık olusturur. Her duygunun insana yeni bir parça eklediği gibi acı duygusuda tabiki insana birşeyler ekler. Tabiki birşeylerin ekleyip eklememesini insan kendi karar verir. İnsan ben bu acıyla yaşamak istemiyorum diyorsa eğer ders çıkarır. Ben bu acıyla yaşamak istemiyorum fakat elimden birşey gelmiyor diyorsada alışmaya. Ben bu acıyla yaşayamam diyorsa ölüme sürükler kendini. Acı insanın karar vermesini sağlar. Acı iyidir ya.
Ne Tatli ne hoş naif bir inanış ve de çok mantıklı yaşadığımız her şey deneyim ve tecrübe olarak kalıyor elbette bir yara kapandığında bile hatırası bir iz mutlaka kalıyor hatta ne kadar derinse o yara o kadar derin bir izi oluyor