İnsan kendini nasıl sever? Lafta herkes kendini sever, kendimi seviyorum demek kolay ama bunu eyleme dökmek.. O zor işte. Nasıl olur kendini sevmek? Sana bahşedilmiş vücuda bakarak, zihnini doldurarak, kendini değersiz hissettiğin yerde kalmakta ısrar etmeyerek, yapman gerekenleri erteleyip, kendini zor duruma düşürmeyerek, insanları severek, kimseyi kendinizin ötesine koymayarak. Benim kendini sevme anlayışım budur. Peki siz kendinizi seviyor musunuz?
Bu tweeti gecen ben de görmüştüm, Yıldız Abla dogru söylüyor.😄 Kendimi severim ve zaten kendini sevmeyen baskasini hiç sevemez kafasindayim. Kendimi nasıl sevdiğime gelirsek; kendim için kurdugum ve gerçekleştirmek istediğim her hayal, kendimi mutlu hissetme adına giydiğim her kıyafet, beni negatif yönde etkileyen insanları kendimden uzaklaştırma, karşındakinin bana verdiği değer kadar ona göstereceğim değer ya da geçirdiğim her vaktin kendim için anlamlı olmasını saglamaya çalışma gibi örnekler çoğaltılabilir.
Tüm kusurlarımla kabul ediyor ve değiştirmeye çalışmıyorum. Hatalarımı kabul ediyor ve şuanki beni oluşturduğunu düşünüyorum. Beni üzmelerine izin vermiyorum. Anı yaşıyorum. Millet mutluluğumu görsün diye orada burada paylaşmıyorum. Birileri beğensin diye birşeyler yapmıyorum. Tek başıma mutlu olabiliyorum.
Lafta seviyorum sanırım. İçten içe kendime saydırdığım olur. İşin özü; benim için kendini sevmek, çok sevmek, daha da sevmek mühim değil. Kendimden nefret etmiyorum ya o benim için yeterli.
Kişilik olarak hem oturup düşündüğümde hemde etrafimdaki insanların tepkilerine göre iyi sayılırım. Fiziksel olarak şöyle bir örnek vereyim bu yaşıma kadar bazı basit fiziksel komplekslerim oldu bazıları hala var ama aynanın karşısına geçip kendime bakmayi seviyorum buda kendimi seviyorum demek olur heralde👍🏿🤔
Kendini seven insan verdiği değerden anlar. Verilen değer ise bedenine ruhuna sağlığına iyi bakması dikkat edip özen göstermesidir. Kendini seven insan okur okudukça oturmasını kalkmasını konuşmasını sabrını tahammül sınırlarını görür öğrenir. Hayatın sorunlarına karşı gülmeyi mücadeleyi, güzelliklere karşı ise şükür etmeyi iyi bilir.
Seviyorum sevdiğimide şöyle anlıyorum kendimi olduğum gibi kabullenip seviyorum. Hatalarımın farkına varıyorum ama pişman olmuyorum çünkü ben yaptım öyle istedim her türlü seviyorum kendimi
Narsist picin tekiyim. Baskasi sevmesin Ben severim, Simartirim Ilgilenirim. Akıl veririm. Ama anlasamadgmz nokta var diyorum bu sana uymaz bunla isin olmaz dedikce inadina yangina körükle gidiyo. Sona geliyo yine bana agliyo tamam bidaha yapmicam diye😅 Akil verdikce , Kendim yaşamadan ayni tecrubeyi bilemem diyo. Seviyoruz saygi duyuyoruz guzelde kurallarimiz var dikkat ediyo bakalim bu aralar.
Kendimi seviyorum mutsuz huzursuz olduğum ve kendimi değersiz hissettiğim hiç bir yerde ve kimsenin hayatında durmam kendime en büyük saygım bu ÖNCE BEN ❤️
Kendimi seviyorum ama insanları sevmiyorum 😄 şaka bir yana kendimle barışık olduğumdan mıdır bilmiyorum çok moral bozan can sıkan durduk yerde sataşan insanlar varken biraz zorlaşıyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aynanın karşısına geçip off çok yakışıklıyım be yerim kendimi falan diyor musun?😅