Gülmek bedavadır. Fakat gülecek sebepler genelde parayla alakalıdır.
Arkadaşlık bedavadır. Fakat arkadaşlık geliştirmek için emek harcamak gerekir. Öyle ki, bazen parayla bile ölçülemez sana arkadaşının attığı kazıklar :)
Uyumak bedavadır. Fakat uyuyacak yer, Kira, Elektrik, Gıda bunlar parayla olduğu için rahat rahat uyuyamazsın. Hep bir dert olur içinde. Çözemezsin.
Sarılmak bedavadır. Fakat sarılacak kimsen yok ise bedava da olsa kolların boş kalır.
Aşk bedavadır. Asla kabul etmiyorum bunu. Bir kadın veya bir erkek olun, asla aşk bedavaya yaşanmaz. Aşık olmak bedavadır, fakat aşk yaşamak için karşınızdaki insanın sizi maddi manevi kabul etmiş ve aynı sayfada yer alıyor olması lazımdır. Kimse fakir ama gururlu genci sevmiyor artık.
Aile Her şeydir. Fakat aileni seçemezsin. Kötü, şiddet uygulayan, psikolojik baskı uygulayan aileler herşey değil, tam tersine herşeyin berbat gitmesinin sebebidir.
Mutlu olmak için bunca sebep var iken neden mutsuzuz? Çünkü mutlu olmak için bunların hayatında olması yetmez. Bunların sende olması lazım. Yoksa mutsuz oluyorsun. Sarılacak insan, Arkadaşlar. Gülmek için sebepler, AŞK.
Yoksa mutsuzsun :)
Güzel yorumun için teşekkür ederim :)
güzel değildi yorumum. gayet negatif yaklaşıma sahipti :D
Her türlü bakış açısına saygım var :D
Vallahi bunun sebebini ben de anlayabilmiş değilim açıkcası. Hani karakter meselesi. Kimisi acıyı çok güzel karşılayabilirken kimisi acıyıla baş edip sindirmekte iyi değildir. Ya da kimisi hayattan birçok beklentiye sahip olup beklentileri de gerçekleşmediğinde tepki olarak mutsuzluğu çıkarır. En basiti de hayatlarında sahip olmadıkları şeyleri mutsuzluğa çeviren insanlar.. Bizler beklenti içerisinde olsak dahi beklentilerimiz karşılanmadığında üzülüp mutsuz olmak yerine başka bir şeyler denemeliyiz. Ya da hani sahip olmadıklarımız için üzülmek mutsuz olmak yerine sahip olduklarımızla kendimize yeni fırsatlar yaratmalıyız. Mutluluk bir insana, bir nesneye bağdaştırılamayacak kadar kolay hissedilebilen bir duygu. Yalnızca bakış açısıyla alakalı bir şey bu. Güzel bakar güzel düşünürsen ve her zorlukta dibe inmezsen daim mutluluğa erişirsin..
Önemli olan mutluluğu nerede aradığındır diyorsun yani
güzel şeyler bedava da o güzel şeylerin tadını kafa rahat çıkarmak da bir yerde maddi imkanlara bakıyor. bak ben aralık ayından beri işsizim üç kuruş işsizlik maaşı alıyorum eylülde o da bitiyor. eeeeeeeeeeee..
hadi bakalım güzel şeyler bedava tamam da evi kim geçindirecek çocuğun masrafları ne olacak...
romantiklik güzel de arkadaşım ben gerçekçiyim biraz.
Cevap
16Cevap

Güzel soru, Orhan Veli'nin şiirindeki gibi soruda söylediğin gibi herşey bedava iken neden böylesine mutsuzluktan yakınırız ki tamamen saçmalık. Tamam hiçbirimizin hayatı güllük gülistanlık değil, aması hangimizin derdi sıkıntısı yok ki? Hayat buna rağmen inadına gülümsemektir inadına mutlu olmaktır. Hah tabi gülünce adına delilik diyorlar orası ayrı, napalım yeni moda delirmekse uyalım gitsin bida mı geleceğiz dünyaya vur patlasın çal oynasın.
Ask karin doyurmaz derler.
Ezop masallarindan guzel vir fabl vardi cocukken okudugum. Şahin bülbülü yakaliyor, tam yiyecekken, bülbül "benim etim ne budum ne, disinin kovuguna yetmem ama sesim cok güzeldir. Karnini doyurmam ama ruhunu doyurabilirim" demis. Bunun uzerine şahin "benim karnim ac, ne yapayim senin muzigini, ruhun gidasini falan" diye karsilik vermis. Ve fablarin ozelligidir ozlu sozu alta yazilir. Kelimeai kelimesine hatirlamasam da su sekil bir şeydi
"Karın açlığını giderememis olanlar, ruhun acligiyla ilgilenmezler"
Ben bu görüşe katılmıyorum. Ruhu doymuş bir insan açlıkla her türlü baş edebilir.
Degil. Hatta bu Marlow muydu neydi onun intiyaclar hiyerarsisi var. Fiziksel ihtiyaçlar once gelir. Onlari karsiladikca diger seylere vakit bulursun. Borc icinde oldugunu ve odeyecek tek bir yol bile bulamadigini dusun, gulebilir miydin, uyuyabilir miydin, huzurla oturabilir miydin? Bu sadece bir ornek ufak huzursuzluklar bile bayagi keyfimizi kacirabiliyor.
Cok ornek verebilirim boyle.
Mesele saydığın şeylerin bedava olup olmaması değil. Ona bakarsan ağlamakta bedavadır, kırmakta/kırılmakta. Tabi kimse ağlamak için ya da birilerinin kalbini kırmak için para vermez ama anlatmak istediğim şey parasız satın alınan şeylerin de beraberinde mutsuzluk getirebileceği. Her arkadaşlık dostluk getirmez, düşmanlık getireni de vardır. Haliyle mutsuz olursun. Aşk sana sonsuz mutluluk sunmaz. Yarım kalan hikâyeler de bir hayli fazla vs vs. Derinlemesine düşününce mantığını çözebiliyorsunuz.
Bu tamamen insanın ne istediğini bilmemesi ile alakalı bir durum olabilir. Belki de ne istediğimi biliyor olduğumuzu düşünüyor da olabiliriz. Sanırım doyumsuzluk burada ön plana çıkıyor.
Az ile yetinip mutlu olmak var iken mutsuzluğu mu seçiyoruz?
Şu giflere bayılıyorum! 😄 Hayatta mutlu olunabilecek şeyler aslında çoktur fakat insanın bakış açısı ya da istekleri bunu zorlaştırır. Doğru açıdan bakılırsa illa ki mutlu olunacak noktalar bulunacaktır.
Saydığın şeylerin hepsi bedava değil aslında 😃
Hangisi mesela :D
Hepsinde var aslında 🙂
Evet var zaten olmadığını iddia etmedim :D
Öyle yaniğğ
Çünkü hayatın önemini kavrayamamış Gerçek mutluluğu bulmak yerine nerde bir sıkıntı olsada nasıl mutsuz olsam bir çekirdekte olsa insan mutlu olmalı insan aslında mutsuzluk insanın hayatından ömür bir çok rahatsizligada neden olabilir Vede bir çok insanın mutluluğunda çomak sokabilir işin en acı tarafı
Güldüren olmadıktan sonra gülsen ne olur
Gerçek olmadıktan sonra bir sürü arkadaş ne ise yarar
Zihnin dinlenmedikten sonra uyusan kaç yazar
O samimiyet hissetmedikten sonra sarsılsan ne faydası olur
Karşılıklı olmadıktan sonra aşkın ne anlamı var
Arkanda durmadıktan sonra ne yapayım ben aileyi
Çünkü insan fıtratı böyledir. Eline ne geçerse geçsin yetinmezsin ve daha fazlasını istersin. Örneğin elindeki telefonun bir üst modeli çıktığında beynin sana "Onu elde et yoksa mutsuz olacaksın" mesajı verir. Aslında böyle bir şey yoktur onu elde ettikten sonra bir değeri kalmayacak ve bu sefer çok daha üstün şeyler isteyeceksin. Çünkü bizi mutlu edecek şeyi para sanıyoruz. Fakat bizi mutlu edecek şeyler maddi değerden çok daha fazlası. Mutluluk aramakla bulunacak bir şey değildir mutluluğu kendimiz inşa ederiz. Umarım etrafınızdaki güzel şeylerin farkına varır ve kendi mutluluğunuzu kendiniz oluşturursunuz. Musmutlu günler dilerim :))
1-) Gülmekle başlayayım, güldüğüm konular öyle bıçak sırtı gerçekleşiyor ki bazen kalbim çıkacak gibi oluyor,2-) arkadaşlıklara gelince aynı dünyaya baktığım bir kişiyi zor buluyorum, ya populer kültüre kaynaşıcam ya da böyle kalıcam.3-) yapacak işlerim var uykumda bile ya bana acı veren kişiler rüyama giriyor ya da biraz olsun rahatladığım anılar (tadı damağımda kalıyor).4-) sarılmayı bırak konuşacak kimsem yok (dinleyen de götüyle dinliyor).5-) Beğendiğim bir kişi bile beni beğenmedi şuana kadar.6-) anne babam hayatımın içine sıçtı bana aile deme...
İnsan her seyden zevk almalı. En ufak şeylerden bile güzellikler çıkarmalı. Nefes alıyorsak saglikliysak sevdiklerimiz yanımızdaysa bundan daha büyük mutluluk olamaz. Her zaman bardağın dolu tarafını görmeliyiz. Saniyorum ibadet eksikliği bizi mutsuzluğa itiyor.
Çünkü hep ulaşılmaz olanın bizi mutlu edeceğini zannediyoruz. Elimizin altında olanları görmezden geliyoruz.
Aşk bedavamı? Şaka yapıyor galiba aşk bedava olsaydı çoktan yaşamıştım ve ve 5 senelik sevgilim olurdu
2 ve koymuş bu klavyenin
Popüler kültüre uymak zorunda değilsiniz
Popüler kültüre uymuyorum ki iyi kalpli birisi olarak söylüyorum sevdiğim kızlar ayaklarıma bakarak sevgilim var dedi engelli birisini kabullenemiyorlar
O konuda gerçekten haklısın insanlara sorsan severim derler ama gerçeklerle yüzleşemezler. Umarım her şey gönlünce olur ve gerçekten seveni bulabilirsin dostum
İnşAllah. Allah herkese iyi kalpli, dürüst, saygılı bir eş nasib eylesin
Herkes küçük şeylerle mutlu olmayı beceremiyor çünkü. Hırs, insanı emelleri uğrunda canavara dönüştürüp en sonunda küle dönüştüren kötü bir hissiyattır. Ve insanoğlu nefes aldığı müddetçe bu hissiyatın kölesi olup kaybetmeye devam edecektir.
Bedava olan şeylere kolay ulaştığımız için bize mutluluk vermiyor. Ulaşılmaz, zirvede olanlara odaklanıyoruz onları elde edemeyince de mutsuz oluyoruz. Halbuki elimizde olanların kıymetini bilip anı yaşasak mutlu olacağız
Bedava olan şeylere rağmen herşeyi para gördünüz için bence fakir itici , ay kıyafetine rökuş bak , şekerim botoks yaptirmalisin , bir yemek ismarlamaya parası yok...
Daha niceleri hayatımızda parayı öyle bir yere koymusuz ki snaki onsuz hic bir şey yapamaz gibi hissediyoruz oysa para olması sadece insanlık olsa nasıl olurdu
Mutlu olabilmek için mutsuz olmamız gerekir aslında mutluluk dediğimiz şey bana göre kötü giden hayatımızdaki şaşırtan sürprizlerdir ve herkes bilir ki hiçbir sürpriz sonsuz değildir
Çünkü komşunun davığı bana kaz görünüyor.. Hep daha fazla daha iyi daha çok istiyoruz. Herşeyin bku çıkcak illa.
Elimizdeki sağlığın bile kıymetini bilmioz takii kaybedene kadar. Bence bu hayatın her alanında bele.
Hem boşuna mı ressamlar bile ölünce kıymete binio çizittirdikleri..
İnsanların ne yaşadığını bilmiyoruz. Bedava olan şeylerden çok gerçekten o şeyin sana iyi gelip gelmedigine, o an ne hissettigine, hayattan ne beklediğine, ne koşullarda olduğuna bağlı değişir bence.
Hayattan ne beklediğimiz bilmiyor oluşumuz yani belirsizlik bir mutsuzluk sebebidir.. birde benim gibileri var tabi kendi duygularinda boğulup hayata tutunamayanlar..
Ailem yok ailem olmadığı için mutluluk da yok mutluluk olmadığı kadar insanlarla laka lukamyok ama aşk hayatım aslında hep mutsuzuz
Bedava dediklerinizin hepsi bende de var, aile, sarılmak, gülmek sık-sık "yardımıma koşanlardandır"
Hepsini yapiyosun sonra ay sonu geliyor faturalara bakiyorsun, haberlere goz gezdiriyosun ruhun yeniden karariyor 😀
Kıymetini bilmiyoruz hapisde ki biri en çok dışarda özgürce dolaşmayı ister dışarda ki araba ister araba da ki içmek ister vs
Çünkü bedava olanı değilde ulaşılmaz olanı ister insanoğlu..
Mutluyum sükür nefes alıyorum cocuklarım yanımda kafam rahat daha ne istiyeyim
Gereksiz, zor, sacma, pahali seyler dikkat ceker ve ici fostur saygi deger KizlarSoruyor uyesi.
Saydığın şeylerin bedelini ödüyoruz. Sonra insan da heves kalmıyor
Belki de o bedava olan şeylerin kıymetini zamaninda bilmediğimiz için üzülüp mutsuz oluyoruz..
İnsan elindeki olanlardan çok olmayanlarla ilgilendiği için mutsuz.
Yine de birçoğunun bedeli olabildiği gibi şartlara, kişilere, zamana vs bağlı olarak da değişiyor..
Bu saydığın şeyler her zaman bedava olamıyor maalesef, bazıları pahalıya patlıyor...
bir de bu başlıkların derinlerine inmek gerekiyor öyle yazmakla olsa keşke her şey
Insanin ruhu huzur bulmalı ilkki mutlu olabilsin buda ibadetle olur
Çünkü biz insanız ve insanlar mutlu olmaktan sıkılıyor
Insanoglu cok nankor. Elimizde olan hic birseyin kiymetini bilmiyoruz
Sabah sarılmakla doyur kendini öğlen az aşık ol akşama da arkadaşını yersin
Oh mis :D
Arkadaşım sen bunları yapabiliyorsan zenginsin.
1-Paran yoksa gülemezsin.
2-Arkadaş edinmek için egolu olman gerekir.
3-Hayatta yaşadıklarından sonra uyuyamazsın bile.
4-Sarılacak bir dostumuz yok.
5-Aşk için kaç yıldır çalışıyorum biliyor musun?
Diyorum ve susuyorum.
Çünkü insan oğlu bedava olanı değilde egolarını tatmin etmek için kimsede olmayanı ister onun içinde ciddi miktarlar harcarlar
Mutluluk parayla lunaparka falan gidersin mutlu olursun aile parayla aileni bakmak zorundasın yoksa aile sayılmazsınız ilaç masraflari felan aşkta parayla onu mutlu etmek için dondurma felan alırsın.
Bedava olsalar da paylaşamayınca bi anlamı kalmıyor malesef.
görmeyeli pollyanna olmuşsun tekbrikler
Tekbiiiir
Amiin :D
Niye hep pikaçu açıklama yap 🤣
Polat uyumaya gitti kanka togi onlayn ondan :D
balbazar kanka :D
totodile vereyim :D
Tamam artık toto diye bağırcan :D
Kanka bu en enerjik ve sevimli pokelerden :D
Togi kendini seviyor kanka polat sevmiyor jklghlkg
Tek derdimiz o olsun be :D
nasıl bedava ya?
açken gülüyor musun?
üşürken gülüyor musun?
Karakter de bedava birçok erkek bu şekilde gezdikçe biz kızlar mutsuz olmaya devam edeceğiz.
Çünkü biz insanız ve insanlar mutlu olmaktan sıkılıyor
Yav boş duyar kasma sende hayatta ki tek gercek ve mutluluk paradir gerisi hikaye bye
Bu saydıklarınızdan bir uyku var elimde onu da depresif halde uyuyorum sjsjd
Bilemedim niye mutsuzuz biz 😃
Çünkü en işe yaramaz en kötü şeyler bedava olur
Bedava ama belki stok bitmistir
Zengin değiliz ondan fjshwh
Sevdiğim gibi sevilemediğim için mutsuzum ben.
Çünkü elimizin altındakilerin değerini bilmiyoruz.
Ben mutluyum çünkü pikayım
Parayla değil ya ondandır. 😃
Hayatımız istediğimiz gibi değil de ondan😒
Doyumsuzuz çünkü sarı civciv
Mutluluk bulaşıcıdır fakat kimse paylaşmaz
Mutluyum.
Uzaklaşmak sana mutluluk getiriyor sanırsam
İyi yolcular ne diyeyim :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?