Kimisi için umut güzel bir tebessüm iken kimisi için güneşin doğuşu demektir. Kimisi için kocaman anlamlar taşıyor iken kimisi için minicik bir anlamı vardır umudun...
Umut uyanık insanın rüyasıdır (Aristoteles)...Sizin için umut nedir?
Aristoteles ne kadar güzel söylemiş demek ki uyanık olacağız rüya bile dese yine de şimdiki zamanı esas alıp, şu anda adımlar atacağız. Sürekli bir şeyler yapan, her şeyin güzel olacağına inanan, zihnini güzel ve iyi şeyler adına hareket ettiren ve aktif bir yaşam süren her kişi umuduna erişir. Bugün olmaz ise yarın kesinlikle olur.
"Umuttum, umudumu kaybettim. Umudu ararken, umudu olduklarımı körelttim. Soldum sarardım delirdim paslandım, sonun da anladım, umut bendim." 95 yılın da yazmıştım bu şiri 16 yaşın da. Biz varsak, umut var, çünkü umut biziz.
Umut oturup beklemek değildir; umut yıkılan hayallere, bozulan morallere rağmen, eyleme geçmek için harekete geçmektir. her durum ve şartta umudunuzu koruyun dünyadaki en güzel duygu olasılıkların sonsuz olduğunu, kötü giden bir şeyin hep böyle devam etmeyeceğini bilmektir belki de.
Hani çok sevildiğin bir kitaba yeniden başlarsın, o çok sevdiğin sayfaya ulaşmak için hızlı hızlı okursun ama o sayfa bir türlü gelmez ya. Umut da böyle bir şey benim için. Bir türlü gelemeyen sayfa gibi.