Soruyu tekrar vurgulama gereği duyuyorum. Hemcinsinden kıskanmak değil. Hemcinsini kıskanmak. Yani bir erkeği bir başarısından veya yakışıklı oluşundan dolayı bir erkeğin kıskanması veya kadının güzel bir kadını kıskanmaması tarzı. :D
Bence maddi veya manevi olsun daha alt bir konumda iken senden daha üstün bir insanın sadece başarısı değil fiziksel görünüşü, maddi durumu vs.. kıskanmayıp rahatsızlık hissetmeyip tebrik edebilmektir gerçek olgunluk.
Yani direkt olarak olgundur demek doğru mu olur bilmiyorum açıkcası. Bir insanı başarısından, güzelliğinden, sahip olduklarından kıskanmamak en doğrusu ki bu da mantık işi. Hani bir insanın sahip olduklarını kıskanmak yerine sahip olduklarıyla yetinmek, güzelliğini kıskanmak yerine kendini iyi hissettirecek şeyler yapmalı. Hani zaten bunun bilincinde olup hemcinsini kıskanmıyorsa da mantıklı ve doğru yolda olan biridir. Başarılıdır, çabalıyordur, sahip olduklarını değerlendiriyordur ve özgüvenlidir. Bu özellikler de birine olgun diyebilmemize yetecekse olgundur.
olgunlukla ilgisi yok, özgüvenle ilgisi var. bugüne dek hiçbir kadını benden daha güzel olduğu için kıskanmadım. aksine güzel insanları görmek hoşuma gidiyor ve fırsatım varsa bunu o insana söylüyorum 🧁
Kıskançlık psikolojik bir hastalık seviyesinde olacaktır ki başarılarından kıskanasın. Bu tip insanları hemen hemen her gün her yerde görebilirsiniz. Bu durumun olgunluk ile bir ilgisi yoktur.
Güzel falan degilim, baya koca gtlü sisko bir sey oldum evde yatmaktan. Ama bir arkadasım her seyimi kıskanıyor ve aşırı belli ediyor. Umarim tez zamanda olgunlaşır.
Ben kimseyi kiskanmam. Bu tam bir eziklik gibi geliyor bana
Aynen öyledir. Kimseyi kıskanmam ama imrenebilirim. Ben o değilim o da ben değil. Ben değerliyim o da değerli. Benim sahip olduklarıma da o sahip değil. O zaman no problem.
Hayır hemcinsini kıskanmamak umursamazlik belirtisi olabilir. Aman banane naparsa yapsın gibi bir rahatlık belirtisi yoksa herkes kiskanir ozellikle kizlar arasinda cok var