Kimisi duygularını göstermeye zayıflık olarak baksa da kimileri ise duygularını göstermemenin zayıflık olduğunu düşünür. Sizce duyguları göstermek zayıflık mıdır? Göstermemek korkaklık mıdır? Bende seni Scarlet
Duyguları göstermenin hiçbir zaman zayıflık olduğu kanısında değilim ben. Asıl bence duyguları göstermek olan zor olandır. Hissettiğimizi direkt olarak aktarıp direkt olarak karşıya göstermek ve bu konuda şeffaf olmak zor. Saklanması kanısında değilim. Ben iyiysem iyiyim kötüysem kötüyümdür. Hani iyi değilken iyiyim demenin bir mantığını göremiyorum. Bizler asıl duygularımızla yüzleştiğimizde ve onları şeffaf bir şekilde dışarı vurduğumuzda onları gerçek manada hissedip yaşıyoruz. Üzgünken üzgünlüğü mutluyken de mutluluğu yaşamak gerekiyor aksini değil.
Zayıflık değil aksine güçtür, duygularınızı ifade edebiliyorsanız kendinizi tanıyorsunuz demektir. Ne istediğinizi, ne istemediğinizi biliyorsunuz ve bunu karşı tarafa aktarabiliyorsunuz demektir.
Ben duyguları mı gösteririm sorun yok fakat çoğu zaman kendisini kurnaz sanan bir kaç kişi bunu kullanmaya çalışıyor o zaman kötü oluyor eğer güçlü değilsen tamam saf düşüncelerle duygularını açığa vuruyorsan karşı taraf bunu kendisine koz olarak kullanabiliyor ve daha sonrasında artık zayıf görünmemek adına ya da oyuna gelmemek adına duygularını bastırıyorsun maalesef!
Bu durumun zayıflık ile bir ilgisi olamaz, çünkü insan sevilmek ve sevmek ister. Zayıflık yaşayabilecek tek kişi vardır, duygularınızı anlamayan insandır.
Elbette zayıflık değildir, aksine cesaret örneğidir. Çoğu insan duygularini belli edemediği için istemedigi durumlarda kalabilir, sevdiklerini kaybedebilir. İnsan duygularını belli edip hissettirdigi sürece var olur.
ben asla kimsenin önünde ağlamam çünkü bence zayıflık göstergesidir ve seni sevmeyen insanlarda sen ağladıkça mutlu olur seni zayıf görürler çok nadir başkasının yanında ağlarım eğer kendimi tutamıyorsum bir odaya kapanır tek başıma ağlarım ama KESİNLİKLE AĞLAMAK ZAYIFLIK GÖSTERGESİDİR...
Aslında olması gereken birşey duygularımızı göstermek. Bazen bu bizim zararımıza olabiliyor. Hangi duygunun ne zaman açığa çıkması gerektiğini iyi ayarlamak lazım sadece...
Dürüstlüktür duygularını göstermek, göstermemekde bazen akıllılıktır. Bir insanın duygularıyla oynanılmamalı ama oynayanlar var hala, ben onlardan olmak istemem. Ve kendi duygularımla da oynanılmasını istemem.
Duygularım genelde kontrol altında. İstersem gerekli olduğunu görürsem gösteririm zayıflık olarak da görmem. Sadece karşı koyamıcak derecede bir şeyler hissetmem gerekiyor kontrolümü kaybedebilmem için.
Duruma göre değişir. Bazen duygularını gizlemen gerekir bazen açığa çıkarman. Bunu doğru zamanda yapan kişi gerçek olgunluğa erişmiş kişilerdir bana göre.
Duygular olumsuzsa gostermemye çalış karsindakini kirmamak icinOlumlu ise göster bir kere karsindaki ayni duyguları beslemiyorsa ısrarın anlamı yok sadece
Yerine göre evet yani ben pek sevmem herkesin içinde ağlamayı mesela onun yerine gülmek daha mantıklı biri kalbinimi kırdı gül akşam ağlarsın böyle böyle biriktirip toplu şekilde üzülüorum 😂😂
Kalbini açmak, İncinenilir tarafını göstermek çok büyük bir güçtür bana bunu yaparsan canım acır dersin yapıp yapmamak kozunu karşı tarafa versisin. Canını yakmayı tercih ederse de kendini iyileştirmeyi bilirsin. Zaten kendini iyileştirme gücün olduğu için kalbini açarsın. Bu çok büyük bir güçtür ♥️☺️
Cesaret ister bu. Ama cahil cesaretine uygun basit bir durum değil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aslında cesurca bir harekettir ama karşı taraf nedense sizi zayıf, güçsüz görür. Kalkanları kaldırılmış incenebilir gibi. Bu yüzden de asla göstermem. Özellikle haketmeyenlere.
Duygularını belli eden insan dürüst ve güçlü insandır. Çünkü bazen duygularımızı belli etmek olumsuz tepkilerle karşılaşmamıza neden olabilir. Eğer kişi bu tepkilerden kormayıp, duygularını istediği belli ediyorsa o güçlü bir yapıya sahiptir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Zayıflık değil ama karşı taraf için bir koz olabilir