En zayıf anınızdan faydalanıp sizi kinle, öfkeyle doldurup insanların üzerine salan kişiler oldu mu hayatınızda? Bir sözünüzle mi insanları kırdınız, bir davranışınızla mı o insanları yıktınız? Sizi nasıl bir yanlışa sürüklediler?#Captivating
İnsanların dolduruşuna gelip ne gibi yanlışlar yaptınız?
Geldim keşke gelmeseydim. Pis şeytanın vesvesesine kandım. Ama önce arkadaşımın vesvesesine kandım sonra şeytanın vesvesesine kandım. Bana arkadaşım o çocuk seni üzer gibisinden şeyler söyleyip dolduruşa getirmişti. Kafamı karıştırmış. Ona karşı bir kafamda önyargı oluşturmuştur. Söyledikleri aklımı kurcalıyor ve ayrılmamıza sebep olmuştu.
bir kişinin söylediği şeye göre hiçbir zaman çewreye sarmam. Çoğunlukla inanmam da. Önceden söylenilen şey hakkında emin sayılacağım birşeyse söylediğinde düşüncemi onaylamış oluyor ona inanırım. Ama inansam da kimsenin yüzüne çarpmaya bile uğraşmadım o konuyu
Dolduruşa demeyelim, bir uyarıya istinaden bazen tavır alıyorsun. Direk suçlarsan önyargıyla hareket etmiş oluyorsun, karşı tarafı dinledikten sonra mevzuyu değerlendirip, söylenmesi gerekenleri söylemek daha isabetli olur...
Bunun gibi durumlar ile aile içinde çok karşılaşıyorum ve babama karşı tepki almak asabi tavırlar sergileyen bir insan olmak gibi yanlış içine düştüğüm de insanları kıracak şekilde davranışlar içinde olduğum çok olmuştur.
İnsanların dedikleriyle hareket etmem, kendi bildiğimin dışına çıkmayınca sorun yaşamıyorum. Bir kişi birine gıcık ise birine rahatlıkla gaz verebilir, başkasının sorunu yüzünden kimseyle tartışma yaşanmamalı.