Üstüne vazife olmayan konuları veya başkalarının özelini merak eden insanlardan hiç hoşlanmam. Onun dışında bir ders veya kendine yarar sağlayacak bir konuyu araştırıp aklına takılanları merak edip soru soruyorsa bu durumu sorun etmem. Elimden geldiğince yardımcı olurum.
Sevmiyorum öyle insanları. Örnek bir tane yengem. Her geldiğinde dolapları karıştırıyor gizli gizli. Evimden okula okuldan staja giden bir kızken bir anda dağınık annesine yardım etmeyen kız diye dedikodum yayılmış sayesinde.
Merakın insanın başına bazen dert açacağınını ve istemeden sorumluluk altına sokacağını bilirim. Bu yüzden merak faydasız konulara değilde, ilim, bilim, felsefe gibi faydalı şeylere olsa daha iyi olur
Gereksiz sorular sorulmasından aşırı rahatsız olurum. Olur olmadık şeyleri sorup insanın canını sıkan tipler var. Öylelerinden uzak durmakta fayda var.
Her şeyi merak eden insanlar severim çünkü ben de öyle biriyim ama kişi nerde nasıl davranmasını bilmeli sırf merakı yüzünden kişiyi rahatsız etmemeli ve çok fazla bunaltmamalı.
İnanılmaz saçma gelen ve algılayamadığım bir durumdur. Niye bir insan özel bir bağı olmadığı kişilerin hayatını , yaşantısını , şusunu , busunu merak eder. Çünkü boşlar.
Kendini yetiştirmeye dayalı bir merak varsa olsun efendim istesin öğrensin. Ancak başkalarının hayatlarına burnunu sokmaya magazine bir merak varsa kişide pek hoş değil.
Herşeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter. Şaka bir yana bilinmesi gereken şeyler ayrı bilinmemesi gereken şeyler ayrıdır. Özel olmayan şeyleri paylaşabilirsin bence.