Çok korkuyorum. Bu dünyada en çok delirmekten korkuyorum. Ergenliği kolay atlatıp erkenden olgunlaşmış birisi olarak paranoyak olduğumu kabul ediyorum. Pek çok kuruntum vardır ama birazdan anlatacaklarım kuruntu değil. Ben sıkıcı bir insanım. Ya da böyle olduğumu düşünmemi istiyorlar. Sanalda ya da gerçekte ne kadar çok insanla tanışırsam tanışayım hepsi benden eninde sonunda sıkılıyor. Ben ne yaptığımı bilmiyorum, hep aynı davranıyorum. Bazıları birkaç saatte bazıları birkaç ayda sıkılıyor ama sonuçta sıkılıyor. Karşımdaki kişiyi, özellikle sevdiğim insanı sıkmamak için bir şeyler arıyorum. Bu sorunun benden mi yoksa bencil insanlardan mı (buna ben de dahilim) kaynaklandığını merak ediyorum. Bu sıkıcılıktan nasıl kurtulacağım, bir çıkış yolu arıyorum.
Cevabın nedir?
''Ergenliği kolay atlatıp erkenden olgunlaşmış birisi...''
Genelde hep öyle olur zaten. Şu yaşımızda bi. okmuşuz zanneder, karakterimizde ve kişiliğimizde asla değişmeyecek sabit ve doğru şeyler var sanırız.
Hani, insana bildiğini öğretemezmişsin ya, seninki de o hesap.
Şu an sadece bir balıksın ve denizden başka bir şey yok sanıyorsun..
Ama dışarıda hayat denilen bir şeylerin toplamlı var ve senin evren sandığın denizlere her türlü bin takar; yok yok çünkü içinde..
Ben de 16 yaşımdayken, tüm dünya ve insanlar gözümde bitmişti mesela. Doğruyu - yanlışı - iyiyi - kötüyü seçme algoritmam çok basitti..
Ama işte öyle değil o işler.
Ama yine de zeki bir kızsın; bunu sorgulama şeklinden anlayabiliyorum.
En azından, yaşıtların gibi mal değilsin..
Aslında dolu dolu, sıkmayan bir insansındır da, kişisel vitrinin kötüdür sadece..
Çok güzel bir kadının aynaya bakıp, kendini çirkin sanması gibi bir şey vuku buluyor şu an sende..
Bir de, sana sıkıcı diyenlere bir bak bakalım, genelde ortalama Türk insanıdır işte..
Bazılarımız, ortalama Türk insanına fazla, karmaşık veya anlamsız gelir zaten..
Hatta Cem Yılmaz esprilerini bile çözemedi bu milletin %50'si..
O yüzden, kendini standart beyinli insanların seviyesine indirgemeye ve onların değer yargılarıyla yargılamaya çalışma. Çünkü senin gibiler, sadece kendi gibilerle arkadaşlık edebilir ve birbirlerinin yanında sıkıcı olmaz.
Bedelini belki yalnızlıkla ve acıyla ödeyeceksin ama, farklı bir kızsın işte..
Belli her kelimenden..
Sıkıcılık adı altındaki verilen reçetelere de itibar etme..16 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir laf ettim çünkü erken olgunlaştığımı düşünüyorum ve aksini kabul etmiyorum. Hayat bana çok fazla şey verdi zamanında ama daha da fazlasını aldı. Bu algı, ergen adı verilmiş kişilerin sürekli değişen duyguları ve ben bilirim havalarına karşı oluşmuş olabilir ama burada yalan söyleyecek değilim. Belki de beni anlayan insandır sıkılmayacak olan.
- +1 yıl
Son cümlen, yazdığım şu yazının komple bir özetiydi.
Olgunlaştım diyorsan olgunlaşmamışsındır, emin ol..
Çünkü olgun insan, bu hayatta yaşayarak öğrenilecek şeylerin asla bitmeyeceğine inanan, dertsiz ve tasasız; hatta umarsız insandır..
Ama bak, sen de hala evham var bu konu ilgili. Yani, hala olgulşamamışsın tam olarak. Ha, bir-iki basamak çıkmışsındır belki, ama daha dur bakalım..
Şimdi gerçeği öğrendin, git güle oynaya takıl hadi..
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Kısaca insanlar fazla sıradan.
Düşünsel yapıdan çok fiziksel aktivite yanlısı.03 Yorumla
+1 yılBen bu hisleri en son 13 yaşında hissetmiştim. Çok kötü durumdaydım ve hala ara sıra böyle hissettiğim, düşündüğüm oluyor. Nasıl mı aştım? Ben yazarak aştım bu problemi. Her gün yazıyordum, günlük tutuyordum, ama günlüğüme o gün neler yaptığımı falan değil, neler hissettiğimi ve akıl sağlığımın derecelerini yazıyordum. Sonra bir gün oturdum ve bu yazdıklarımın hepsini okudum, bir yıl boyunca yazmıştım. Kendimle konuşuyor gibi oldum, terapi gibi geldi. Sonra dedim ki, kuruntuymuş, bunlar deli bir insanın düşüneceği şeyler değil. Şimdi bu haldeyim. Arada bir yokluyor beni bu problem ama artık nasıl aşacağımı biliyorum. Umarım sen de aşarsın. Bol şans :)
02 Yorumla- +1 yıl
Belki de. :)
Kişilik & Karakter konusunda 543 cevap paylaştı. fazlasıyla empatik biri misiniz? bu özellik genelde insanın kendisinden götürür menfaat güdüsü yaşayanlarla muhataplığında.
010 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
27Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir kere bir kızla çıkmıştım 1 hafta sürmüştü oda çok sıkıcıydı muhabbeti sağlam değildi pek konuşmazdı beni glüdürmeyi başaramazdı güzel kızda hakkını yememek lazım ama inanılmaz derecede sıkıcıydı sonrası malefes yürümedi
Birini sıkmamak için yapılması gereken 3 adım
1. Karşındakinin sevdiği konuları kullan
2. Karşındaki kişinin güleceği eğleneceği ve aynı zamanda seninde hoşuna giden konulardan bahset
3. of-puff gibi kelimelerden kaçın aynen ya da hmm gibi kelimelerdende kaçın asla kısa yazma
4. somurtma yalandan gül ben öyle yapıyorum
son olarak hangimiz akıllıyız sen deliresin011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbelkide yaptığını zannediyorsundur birde şöylede yapabilirsin verdiğin cevap karşı tarafı harekete geçirmeli mesela bir cevap verdiğinde o cevap karşı tarafın ilgisini çekmeli aynı zamanda cevabın soru şekilnde olabilmeliki karşı taraf bu cevaptan bir cevap çıkarabilsin muhabbet olduktan sonra kim sıkılırki belkide seni anlıyan insanları bulamıyorsundur herkesin kafa şekli farklı istersen sana şöyle bir şey önerebilirim sahte bir hesap kur facebookta bir başkasıymış gibi davranıp farklı tanımadığn insanlarla konuş kendini ve karşı tarafı dene işe yarıycaktır
Cevap sahibi+1 yılbu yüzden yapmalısınya sana göre olan şeyler sana sıkıntı veriyorsa sana göre olmıyan şeyleri yapmaya başla
Cevap sahibi+1 yılbir şeyde sıkıntı duyuyorsun neden ona katlanasınki değiştirebilir yeni şeyler bulabilir kendini farklı biri yapabilirsin
Cevap sahibi+1 yılsevmediğin bir şeyi sevilebilir bir hale getirmek yine senin elinde
Cevap sahibi+1 yılaslında çoğu şey aslında her şey bizim elimizde ama bunu farketmiyoruz ya da farketmemek için çabalıyoruz sürekli birilerinin gelip bizi kurtarmasını bekliyoruz sürekli işlerin yolunda gitmesi için umut ediyor ama işlerin yolunda gitmesi için çabalamıyoruz ama malesefki kimse gelmiycek ve çabalamadığımız sürece hiçbirşey yolunda gitmiycek hayat denilen bu oyunda çabalamadan oyunu iyi oynamadan hayatta kalamazsın kalamıyorsun keşke birileri gelip bize ne yapmamızı söylese ama o kişi aslında biziz bunun farkına varmalısın
+1 yılBu dünyada en çok delirmekten korkuyorum.
17-18 yaşlarımda kendimle en baş başa kaldığım dönemlerde özellikle en kötü beklentilerimden birisiydi. Delireceğimi düşünüyordum. Velakin öyle olmadı. Çünkü ne delirtecek kadar kötüydü imkanım, ne de çok kendimi aşmıştım.
Sıkıcılık değil de belki sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyorsun karşındaki kişi için, beklemese bile?020 Yorumla- +1 yıl
Peki olan sorunları çözemediğin için mi, çözmediğin için mi?
- +1 yıl
Kafanı dağıtıp da sorunlarla öyle uğraşmayı denedin mi?
- +1 yıl
O halde hayatında yer edinmesini sağladığın şeylerden bazıları fazlalık?
- +1 yıl
Atamıyorsan azalt.
Bence hayatının boşluğunda yer edinin şeyler oldukça kafa kurcalayıcı, faydasız ve zarar verici şeyler.
Yani bir denge yok.
Hadi onlar olsun, yanına seni dengeleyecek iyi ve faydalı şeyler yok demek ki.
O dengeyi sağlamak gerekir. O denge sağlanmazsa tek odaklı şeyler de faydasız kalır. - +1 yıl
Üşeniyor, hareketlenmek için erken düşünüyor olabilir misin?
Bunları yaparken o malum zarar veren şeylerle de olabilirsin. O rutinin biraz dışına çıkabilirsin, ufak da olsa çıkış yapmayı denesen, en azından ruh halini sınarsın. - +1 yıl
Çıkış yolu da sunmak yetmiyor, yani çözüm önermek de faydasız.
Demek ki bir şeyler yapman gerekiyor. Hiç yoktan üşengeçliğinde yapabileceğin şeyler, bunlar kitap okumak olur, yakın arkadaşlarınla konuşmak, muhabbet etmek. Bir şeyi hedefine koyup peşinden koşmak olur (Standarta sığdıramayız bunu tabisi, kişinin kendi hayatında belirlediği şeylerdir).
Elde malzeme vardır, sende bu malzemeyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırsın.
Ben tabi bunları bahsederken sıkıntılı bir durumu basitleştirmiyorum.
Zira sıkıntın çok derinlerde, ki burada bir yabancının söyleyeceği sözler o derinlerde ki sıkıntılarına fayda etmeyecek. Ancak zaman içerisinde ayaklanmaya başladığın anda onlar kendiliğinden devrilecek.
Sıkıntıların yeni sıkıntılara miras olmadan zaman içerisinde bu problemleri ek çözümler üretmen gerekir, düşünce akışını değiştirmekten tut, başka şehire gitmeye varana kadar. - +1 yıl
Bazen kendini meşgul etmek gerek, zamana sabredebilmek için...
Bazen boş, bazen dolu...
Çünkü bazen ulaşmayı beklemek tam bir eziyet... - +1 yıl
Bu dönemlerde geçer hayırlısıyla inşallah. Geçecektir de.
Kimilerinin de yapabildiği en kötü şeydir. - +1 yıl
İşe yarar tabisi, kontrol sende olsun yeter ki.
- +1 yıl
rica ederim.
relax ol kaç yaşındasın?
şu yaşına kadar kaç insanı hayatından sildin attın?
Sana yanlış yapanı sil at...
Sana değer veren gelir senle konuşur zaten. Tama bu kadar. Gönlünün rahatlığına bak.
Sana değer vermeyen seni sevmeyen insanlara ne değer ver nede sev. Hak etmiyorlardır...038 Yorumla
+1 yılSıkıcı değilsin ki. Şahsen okurken tanışmak istedim desem yeridir. Akıl sağlığını yitirmene gelelim , aşırı düşünmek , takıntılı olmak insanı paranoyaklaştırır. Bu yoldasın. Bir şeyden aşırı korkman onu yaşamanı kolaşlaştırır. Ve insanlar senden sıkılıyorsa cidden tam kişiliğine uygun insanlarla dostluk kurmamışsın demektir. Senin gibi düşünen , senin gibi davranan insanları bulmayı dene. :)
014 Yorumla- +1 yıl
Nasıl biri o insan peki? Anlat.
- +1 yıl
O kadar da basit. Ama senin buna inanman gerek en başta. İnanmazsan nasıl bulacaksın ki?
- +1 yıl
İlla biri çıkıp ben burdayım demez zaten.
- +1 yıl
Evet o durumu biliyorum. Gel konuşalım desem bende de aynı durumu düşüneceksin. Ama bir yerden güvenmeye başlamazsan ilerde büyük güven sorunların doğacak. bundan dolayı insanlara şans vermen önemli.
- +1 yıl
İlerde çok büyük sorunlara yol açar bu durum. Örneğin seni gerçekten sevebilecek bir adama da güvenemezsin ve kötü biter bunun sonu... Farkına var böyle şeylerin.
- +1 yıl
Bencillik. :) Dediğin kadar varmış. :) Biraz da dik kafalılık ve önyargı var gibi. Neyse bunlar senin hayatın ve tercihlerin. :) Ben söyleyeceklerimi söyledim. :)
- +1 yıl
Rica ederim. :)
Paranoyak olduğun doğru.
Sorun değil aslında bu.
Ben mesela sanal ilişkilerden uzun süreli sanal konuşmalardan hiç hoşlanmıyorum.
Çünkü eninde sonunda suyu çıkıyo.
Bence sanal dünyada sıkılmayan problemli.
Sende gerçeğe taşı ilgisinden ilk etapta etkilendiğin kişiyi.03 Yorumlaİyide insanlarla otururken nasıl davranıyorsun onu anlatta yardımcı olalım. Bundan hiçbirşey çıkmıyor. İnsanlarla otururken nasıl davranıyorsun, hiç konuşmuyor musun? Susuyormusun ne yapıyorsun yani onu söyle ok?
010 Yorumla- +1 yıl
Orası öyle ama sanal ortam çok farklı bir ortam öyle ki sen sanalda herkez ve herşey olabilirsin kendini nasıl istersen öyle gösterebilirsin. Bu yüzden sanala kimse güvenmez yani artık güvenmez eskiden internet ilk yaygınlaşmaya başladığı zamanlarda farklıydı ortam ama artık öyle değil. Bu yüzden tecrübeli ve canı yanmış biri olarak real herzaman iyidir güzeldir ve sana tavsiyem iyi dostlarınla aranı kesinlikle soğutmaman özellikle uzun zaman geçirdiklerini.. ;)
+1 yılKURQN OKUDUN MU TÜRK ÇE MEALİNİ ORDAN KISSALARIN EN GÜZELİ YUSF SÜRESİNİ OKU ORDA YUSUF A. S. SENİN YAŞINDA NELER YAŞAI VE NEREDEN NEREYE GELDİ MÜMKÜNSE VİDEODAN BİLGİLİ BİR HOCADAN İZLE İSTERSEN LİNK ATARIM SANA
016 Yorumla- +1 yıl
İLLA MÜSLÜMAN OLMAN GEREKMİYOR KARDEŞİM ATEİZTE OLSAN İZLEYEBİLİRSİN SADECE KURANDA BİR KISSA BİRBAŞARI HİKAYESİ ZORLUKLAR NASIL MÜCADELE EDİLDİĞİNİ GÖSTERİYOR DİNİN MÜSLÜMANLIK DEĞİL DİYE BAKMAYACAĞIN DİYE BİR ŞEY YOK ya da OKUMAYACAIN İZLEMEYECEĞİN KİMSENİN DİN TAPULU MALI DEĞİL KAYBEDECEK BİR ŞEYİN YOK AMA KAZANACAK ÇOKMŞEYİN OLABİLİR YİNEDE SEN BİLİRSİN DENEMEKTEN BİR ŞEY ÇIKMAZ SIKILIRSAN İZLEMEZSİN
- +1 yıl
YA OLABİLİR burada İNANCINI KİMSENİN SORGULAMK NİYETİMDE DEĞİLİM SAYGI DUYARIM İLLA O KISAA YI DİNLEYİNCE BAK HAYATA NASIL BAKACAKSIMN YUSUF A. S. HAYATINI BİLİYROMUSUN BİR AYET DEİL KARDEŞİM BİR AZİM BAŞARI ÖYKÜSÜ
- +1 yıl
yusf a. s kuyudan nasıl çıkıp zindandan yıılar sonra çıkıp en büyük lider oldu ise belki sana azda olsa bir şey katar çok sırlı şeyler var bunları anlatıyor hoca sana umut ışığı oalcak müslüman olmana gerek yok sonuçta insansın benden farkın yok kaybedecek bir şeyin yok ama kazanacak çok şeyin olabilir yine de sen bilrisin
link atamıyorum ama kuranı terbiye diye bir site var orda yusf süresinianlatımı var - +1 yıl
denemeye değmez mi abdlülhamit kahraman yapıyor tefsiri beenemzsen çıkarsın zaten bherkesin sorunu olabilir ama çöüzümü nasıl olacağını anlatuıyor
- +1 yıl
yorumunu bkliyorum ayrıca
- +1 yıl
kardeşim sen hayata umutla bakta yazmazsan da olur seni bu karanlıktan az olsa ışık yakarsak ne mutlu bize
- +1 yıl
dur ya daha şifa bulmadın bir iyilieşme olursa o zamna dersin daha erken :I
- +1 yıl
eğer hayatında kum tanesi kadar etkisi olusa teşekkür etmen yeter :)
+1 yılKitap oku ve film izle. Gerçekten insanı geliştiriyor. Bence konuşcak bişey bulamazdım kimseyle mesela, arkadaşlar sohbet ederdi ben susup dinlerdim şu an işler biraz daha değişti herkes beni dinliyor :D (Lafın gelişi)
04 Yorumla- +1 yıl
Akıl sağlığını yitirsen bu şekilde konuşuyor olamazdın, deliler deli olduğunun farkında değillerdir kanki fazla canını sıkma ;)
- +1 yıl
Rica ederim ben, az biraz sevindim. =)
all cevap
https://vocaroo.com/i/s0R09IOfQPEP12 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel söylemişsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılSıkılmak aslında biraz olgunluk ile ilgilidir, ben sahsen ergenlık donemınde oyleydım herseyden herkesten sıkılırdım yasım ılerledıkce bu durumdan eser kalmadı
018 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılergenlikten yaş olarak çıkması demek akıl olarak çıkması anlamına gelmiyor her insan olgunlaşamaz ki bazıları 30 yaşında zor olgunlaşır bu insanın yaşadıkları ve tecrübelerine ya da daha basiti olgunlaşmak istemesine göre değişir.
Cevap sahibi+1 yılaynen fakat olgunluğunun verdiği sabır ile sabretmeyi de bilmen gerekir.
Cevap sahibi+1 yılrica ederim. Ayrıca fazla takma kafanda biriktirme bunları bazen bırakmak gerekir zamana akışına o yolunu bulur her vakit yeri ve zamanı geldiğinde istediğin ya da doğru olan şekline girer
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi sabretmen gerek, sabır zor bir şey fakat sonunda meyvesi çok tatlıdır
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum, son yaşadıklarımdan sonra umut etmek saçma gelmeye başladı sabretmek ve hayatına odaklanmak bu işleri kendi haline bırakmak daha mantıklı gibi gelmeye başladı ve bu yolda ilerliyorum inan yaşadıklarım yeni olmasına rağmen hiç üzüntü duymuyorum
Cevap sahibi+1 yılNe kadar tecrüben var bilmiyorum fakat, zamanla tecrübe (darbe ala ala ) ede ede güçleniyorsun, artık seni etkilemiyor
Cevap sahibi+1 yılfazla da yüklenmemeye çalış, sonuçta bünyen ne kadar kaldırır bilemezsin, psikolojini kötü etkileyip hayatının ilerliyen kısımlarında seni zora sokabilir
Cevap sahibi+1 yılpeki o zaman Allah yar ve yardımcın olsun, her şey gönlünce olması dileğiyle :)
Cevap sahibi+1 yılrica ederim :)
karşımindaki sıkılmasın diye çırpınırsan o da bunu anlar ve seni basit güçsüz biri olarak görür. kimseyi eğlendirmek zorunda değilsin içinden geldiği gibi davran. kimseye muhtaç da değilsin
011 YorumlaBir hobi edin
Biraz konuşkan ol mesela nasıl anlatayım
bir cümle yerine aynı şeyi uzun uzun anlat01 Yorumlaher insan zaman zaman benzer şeyler düşünür yalnız değilsin öncelikle ancak unutma ki hep böyle sürmeyecek :)
013 YorumlaÇok konuşkan biri misin? Senden neden sıkılıyorlar sordun mu hiç
042 Yorumla- +1 yıl
Evli veya akrabaysan aranı iyi tutmanın yolunu birlikte aramalısınız. Nikah bağı olmayan D uygusal ilişkiyse de yine konuşun mümkünse anlaşın. Ama o seni istiyorsa bunun çözümünü o da istemesi lazım. Yani seni sıkıcı bulan herkes için geçerli; şu sebepten sıkılıyorum, şöyle yapsan daha iyi olur demeli insanlar. Veya senle birlikte olmaktan mutlu değiller ve istemiyorlar da
- +1 yıl
Sadece en sevdiğim insan mantıklı bir açıklama getirdi benden sıkılmasına. Abartıyorsun dedi, her şeyi abartıyorsun. Çok fazla bağlanıyorsun bana ve bunu istemiyorum dedi. Bir insan neden sevgiyi elinin tersiyle reddeder ki, sevilmek bu kadar güzel bir duyguyken neden istemez?
- +1 yıl
Fazla sevgi ve ilgi sıkar. Ben de bana fazla ilgi gösteren beni abartan insanlardan uzaklaştım zamanında. Akraba ve erkek arkadaşlarımdı bunlar. Insana hakettiği değeri ve ilgiyi göstermek lazım. O da sana gösterir, karşılıklı gelişir zamanla tek kanatlı ilerleme olmaz. Mesela yolda biriyle çarpışsan hep ilk özür dileyen tarafsan öyle yapma, kendine de değer ver başkalarına verdiğin gibi
- +1 yıl
Fazla değer verdiğin kişiyi kaybedersin bu böyle. Kendine de değer vermelisin. Karşıdakini fazla sevmeye zorlamak gibi oluyor. Doğal akışında gelişen sevgi artar. Istersen kendi bildiğini doğru kabul edebilirsin. Ben bildiklerimi ve çok kişiden duyduğum gördüğüm şeyleri anlatıyorum, senin bildiklerini de dinlemek isterim. Çünkü yanılıyor da olabilirim
Sende mi sorun yok fazla ilgi her zaman insanı sıkar dozajı iyi ayarlamalısın
05 Yorumlasenden sıkıldıklarını nasıl anlıyorsun ki?
kendileri mi söylüyor06 YorumlaBirak yaa bizdende sıkılıyorlar cunku kelimelerine anlam veremiyorlar ama bu sorun sende degil espiribyapsan mal mal bakan o millette
07 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 335 cevap paylaştı. radikal bir değişiklik lazım ruhunda. çok çalışman gerekebilir ve profesyonel bir yardım alman gerekebilir.
011 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendini bazen yok gibi düşünüp kimsiz gibi hissediyorsun hayallerin hep uçuk noktada ve bazen kendi kötülüğüge yoruyorsun hasta olsam şöyle olur vs vs vs aslında çok şey biliyorsun ama bildiklerini soyleyeyorsun yalan ya da yanlış diyecekler diye
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYok aynı durumda değiliz sadece sorunun çözümü bende..
Cevap sahibi+1 yılNasıl sorunun cvb bir kerede verebilecek olsam bu sorunla ya da diğer psikolojik sorunlar var olmaz. Bana 15 20 gün sure ver seni istediğin duruma getirim
Cevap sahibi+1 yıl:) senin inanıp inanmaman önemli değilki zaten inanacak olsan kendi başına düzelirsin Zaten
Cevap sahibi+1 yılGizliliğini kaldır sana mesaj yazacam nick na ile başlıyor kaldırdığında buradan haber et
Cevap sahibi+1 yılNasıl istersen
+1 yılİnternetten tanıştığın kişilerle ciddi düşünüyorsan zaten olgunlaşmamışsındır.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsaçmlama her insan skıcıdr. btün sevgilierim skıcıydı
11 Yorumlaseni böule kabul edecek birini bul biri gelir elbet
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Pek çok kuruntum vardır ama birazdan anlatacaklarım kuruntu diil" acayip heyecanlandırmıştın bu cümleyle ama hayal kırıklığı oldu..:D
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYok canım estağfirllah..
Ayahuasca bir araştır derim...
01 YorumlaSen onlardan sıkılmıyor musun aynı zamanda?
016 Yorumla- +1 yıl
Bir şeyleri değiştirmenin vakti gelmiş demekki, hep aynı şekilde davrandın bu zamana kadar hep aynı yalnızlığı tattın kendini başkalarıyla konuşurken yavaş yavaş değiştirsen kendini işe yarayabilir belki.
veya bir beklenti içine girme her konuştuğunla sadece konuş onu senin hayali arkadaşınmış gibi resmet istediğin yönde ilerle muhabbetinizde
la bir sakin ol sen önce heyecanlısın belli.
09 Yorumla
+1 yılBen bile sıkıldım senden.
11 Yorumlaspor yap. enerjini spora ver.
04 YorumlaKanka psikolok lazımmı?
02 Yorumla
+1 yılbunu kım okur ya şimdi
03 Yorumla- +1 yıl
yorgunum valla ama yarın sirkette söz
+1 yılRahat ol sikinti yap ma
05 Yorumla- +1 yıl
Elinde hersey sakin ol
- +1 yıl