Yaşadığım ömürde gördüm ki; yaş ilerledikçe sorumluluklarda artıyor ama sakinliğini daha çok kontrol edebiliyor düşüncelerine daha çok hakim olabiliyorsun.. Aslında örneklerimiz çok, Alimlere bilgelere ve Bilim insanlarına baktığımızda yaşı ilerlemiş insanların tehammül ve sabırları çok daha dirençli.
25 yaşındaki halimi düşündüğümde ben bugünlerde yaşanan bazı olaylara seyirci kalamaz şiddet ya da kaba bir tavırla müdehale olurdum. Ama şimdi o olayları gözlemleyip daha çok nasıl bir faydam olur onu düşünüyorum.
Evet akıl yaşta değil baştadır. ama Tecrübede Başta değil Yaştadır.
İnsan yaş ilerledikçe aldığı sorumluluklar da farklılaşabilen bir canlıdır. Yaşamsal deneyimler; geçmişte yaşanmış hikayeler gelecekte ne kadar sabırlı, güçlü, korkusuz, sabırlı olup olmadığımızı şekillendiren unsurlardır. Benim şahsi görüşüm daha olgun ve sabırlı olduğum yönündedir. Bu birazda karşılaştığımız olayların olay olma nedenlerine de bağlıdır. Bazı olaylar karşısında kayıtsız kalabilmek sabırlı olduğumuzu gösterse de, duruma göre şekillenebilirde.
Yaş ilerledikçe tahammül sınırlarını zorlayacak şeyleri evvelce kestirip hayatından çıkarabiliyorsun. Dolayısıyla pek fazla tahammül etmen gereken bir şey barındırmıyorsun. Ama sorunun asıl cevabına gelecek olursak elbette azalır. Çünkü eski saflığının, acemiliğinin yerini artık sorgulama ve muhasebe almıştır.
Onca yaşanmışlığın verdiği bezginlikle kesinlikle azaldı sürekli kendinden ödün vermek ve alttan almaya çalışmak belli bir süre sonra karşındakini iyice arsızlaştırıyor edindiğim en büyük tecrübelerden biride budur..
Tahammül edemediğim şeyleri artık hayatıma almıyorum. Kendimi bu tür durumlardan ve insanlardan uzak tutma konusunda daha deneyimliyim. O yüzden tahammül seviyem azalsa da, geçmişe kıyasla daha gelişmiş stratejilerim olduğu için daha huzurluyum.
genel olarak artar. çünkü, hayatta tecrübe kazanıldığı için, mantıklı düşünürsün , neyin ne olduğunu bilirsin. dolayısıyla, mantık olunca sabırda olur.
şuanda hala aynı, cahillere ve trollere ya da rolcülere tahammülüm yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O degisiyo ya. bazı şeyleri tecrübe ettikçe o konuda tahammülsüzlük edip yanlışlar yaptığımı gördüm duzeltmeye uğraştım. Bazı konulardada çok tahammülsüz oldum.