Hayata 1-0 önde başlamak doğuştan ya da bazı nedenlerle birlikte avantajlı doğmaktır. Bu avantaj kişiden kişiye değişir. Örneğin bir insan sesi güzel olarak doğmuş ise bu onun hayata 1-0 önde başladığını gösterir. Hiçbir iş yapamasa bile şarkı söyleyerek bile ekmeğini bulur ve bunun için bazıları yıllarca çalışsa da sırf sesi güzel diye avantaj sağlar. Bkz: İbrahim Tatlıses
Bir insanın ailesi milyarder ise çocuğuna her imkanı sunar. Elden gelenlerin daha fazlası ile çocuğu eğitim görür. Yani ailenin zengin olması da yine 1-0 önde başlatır kişiyi... Daha bunlara çok örnek verebiliriz.
Doğarken ailenizi seçemiyorsunuz ve ben bu konuda şanslıyım, 1-0 önde başladığımı düşünüyorum. Şanslı olduğumu, hayatımın her alanında hissederim, şans mı yoksa doğru plan mı tartışılır.
Her insan şanslı olmuyor bu bir gerçek, her şey gönlünüzce olsun.
Evet inanıyorum. Akranlarından ve yaşça büyüklerinden önde olmak demektir. Her anlamda olabilir tabii. Örneğin ;varlık olsun , fikir , bilgi , düşünce olarak gibi. Herkesin bilmesi gereken ancak bilmediği şeyleri bilmek veya onlara sahip olmak. Benim için anlamı bu.
Iyi insan olmak bunun için yeterlidir Icini doldurmak Vicdan merhamet sahibi olmak Yardımsever olmak Açık şeffaf net hesap veren hesap vermeyi onurlu bir yasam olgusu olarak gören bir insan olmaktan yolu gecer