Net örnekler vermek isterdim size ama özelimi fazla anlatmak istemem. En basiti şöyle anlatayım. Mesela arkadaşlarım uyuduktan sonra gece sitede yalnız kalınca çok aşırı olgunca ve ciddi yorumlar atmaya başlıyorum. Yalnız kalmadığım sıralarda hep eğlence peşinde komik şeyler yazıyorum. O an ki yalnızlık beni bu tür olgun düşünmeye yönlendiriyor...
En basiti şöyle anlatayım. Mesela arkadaşlarım uyuduktan sonra gece sitede yalnız kalınca çok aşırı olgunca ve ciddi yorumlar atmaya başlıyorum. Yalnız kalmadığım sıralarda hep eğlence peşinde komik şeyler yazıyorum. O an ki yalnızlık beni bu tür olgun düşünmeye yönlendiriyor...
Ben yalnız kaldıkça yalnızlığın bana yaramadığını öğrendim, deliriyorum yapamıyorum. Konuşmam lazım anlatmam, saçmalamak susmamak. Olgunluk bana göre şeyler değil bilmiyorum nasıldır fakat yalnızlık benim açımdan öcüdür. Soruya geçersek haklısın yalnız kaldıkça olgunlaşır büyürsün sanırım.
Yalnızlık insanı olgunlaştırmaz. İnsan yalnız kaldıkça düşünmek için zamana sahip olur. Kendi içindeki bitmek bilmeyen sorunlarla bırseyleri mukayese eder. Olgunluk her zaman kişinin içinde yatar. Bunun böyle oluşunun nedeni ise çoğunluğun iyiliği adı altında kendi mutsuzluğunu başkalarına enjekte edip notrlestirmemek için ertelediginden kaynaklanıyor.
Yalnız kaldıkça kendimi daha da dibe çekiyorum. Tabi ki bazen yalnız kalmaya ihtiyacım oluyor ama bu sürekli olursa ruhsal anlamda çöküyorum. Yalnızlık insanı biraz da yoruyor, tek olunca eğlenmek zor oluyor.
Yalnız kaldığında uzun uzun düşünüp hayatını, hatalarını, amaçlarını, hedeflerini, sorguluyorsun. Eğer cevaplarını doğru şekilde bulup, uygulayabilirsen senden iyisi yok.
Olmasaydı (ki zaten mutlak yalnızlık yoktur, istediklerimizden mahrumluğa diyoruz biz buna) kıymet bilmezdik belki de
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kişiye göre değişiyor. Ve yalnızlıktan kastın ne mesela? Ona da bağlı. Tek başına Sosyal medya özentisi de olabilirsin, insanlara ve hayata karşı düşüncelerin de değişebilir.. Bu tamamen kişiye bağlı.