İnsan kendini ne kadar bilebilir ki? Herkes kenidini iyi bilse idi, Dünya'da bunca gözyaşı ve zulüm olmaz dı. Konu bunun ile lgili değil belki ama ilişkili biraz. İnsan oğlu kendini başkaları kadar yanıyamaz çünkü, alşk indanın gözünü kör eder. Ben ce herkes kendisine aşık ve o yüzdrn kendisine kör. Onu, ondan daha iyi tanıyanlar, o aşk için hayatlarındalar. Çok derin konu, mevzu da bu değil. Çok şükür hayatımda 20, 30 yılı aşkın dostlarım var. Ve iyi tanırlar beni. Hatalarımı söylerler ilk, ben de, "eyvallah" diyebilenlerdenim. Bu soru çok düşündürücü ve güzel bir soru. Teşekkürler.
Bazı zamanlar bunu kendime söylerim ve sanırım benden iyi tanıyanlar var ki ahkam kesmekte üstlerine yok. Oysa ben bile kendimle çekişirken ve geçmişle gelecek arasında kendimi sıkışmış bulurken "sen bu'sun" diyenleri anlamış değilim.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Beni benim kadar bir başkasının tanıması mümkün değildir. Hepimiz içimizde kendimize özel bir dünya saklarız. Ona kendimiz bile bazen yabancı kalırız yani kendimizden bile saklarız. Bu sebeple; bir insanı onun gerçekliği ve kendisini bize sunduğu kadar tanıyabiliriz.
Beni izin verdiğim kadarıyla tanırlardı. Ama son zamanlarda biri daha yeni tanışmışken beni öylesine tanıyor ki, içimdeki en küçük parçayı bile biliyor.
Bu yine idare eder ama düşünmeye zorlamıyor insanı. Ben yalnız yaşayan birisiyim beni anlamaya veya tanımaya çalışan kimse olmadı. Ben bile kendimi tanımıyorum bazen.
bir arkadasim var, beni her seyime kadar tanidigini o kadar iddia ediyor ki sasip kaliyorum dogrusu. ancak yaniliyor. ben kimseye kendimi o kadar acip teslim olmam.. cok bilmislik her zaman zararlidir.