Mizantropist hastası olduğumu düşünüyorum uzun zamandır psikologa da gidiyorum daha kendimi tam ifade edemedim psikologuma karşi.
Çünkü tam emin değilim sadece bu hastalığa sahip başka kişilerde varsa yorumlara yazsınlar bazi seyler sormak istiyorum.
Çünkü tam emin değilim sadece bu hastalığa sahip başka kişilerde varsa yorumlara yazsınlar bazi seyler sormak istiyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İnsanlardan hoşlanmamak ve toplumdan uzak durmak seni normal kılmayabilir ama sen doktora hoşlanmadigini ya da sevmedigini nitelemelisin
Evet yarın bunu yapacağım
Yapamazsan yine gel çözüm buluruz
İnsanları sevmeme tarzı birşey miydi yanlış mı biliyorum?
Evet
Tamam şöyle bir gözden geçir hayatını, sana hiçbir zararı olmamasına rağmen sevmediğin sebepsiz nefret ettiğin birileri var mı.
Ya da sana ne yaparlarsa yapsınlar hoşuna gitmiyor mu insanlardan gelen davranışlar, annen babana karşı bile soğuk musun?
Şüpheleniyorsan şüpheni psikoloğunla paylaş, o en doğru şekilde tespit eder zaten.
Şöyle ki her insandan nefret etmiyorum ama bazen birinin nefes alması bile onu öldürme hissi uyandırıyor ve ya insanların dediği herhangi bir kelime bile annem ve babamla da durmadan tartışırız çünkü çoğu kişinin hal ve harrketleri beni rahatsız eder insanlarla göz teması ve normal temas bulunmak rahatsız ediyor bilemiyotum bu zamana kadar bana normal geliyordu ama normal insanlar böyle değilmiş
Bu daha çok takıntı tarzı birşey gibi geldi bana, dediğin hastalık biraz daha üst seviye bir nefret diyebilirim.
Okb gibi bir durum olabilir, dediğim gibi psikoloğunla biraz daha ayrıntılı konuş o uygun tedaviyi uygular, baya hafifler ve rahatlarsın.
Bende öyle düşünüyorum bir rahatsızlığım var ama bu mizantropi seviyesinde değil bence çünkü kendimi kontrol edebiliyorum bu hafta konuşacağım inşallah
Hadi bakalım, umarım en kısa zamanda halledersin.
Çok zor gerçekten, psikolojik her hastalık insanın ruhunu yaşlandırıp mutluluğunu sömürüyor.
Aynen öyle
bu ülkede yaşayıpta insanlardan nefret etmeyen canlı kaldı mı?
Şöyle ki bu tarz yorumlar bana biraz cahilce geliyor benim bahsettiğim şey hastalık kısmı mesela bazen çok çok sinirlendiğinde insanları öldürmek istersin ama bu seni psikopat yapmaz aynı sekildede ülkedeki kötü olaylar seni mizantropist yapmaz çünkü bu genelde insanın dogasindan gelir
Ben sana katılmıyor, hatta seni eksik analizle suçluyorum... Daha geçenlerde bir günde 300'ün üzerinde intihar vakası raporlandığı söyleniyordu. Bir insanın ümitleri bitmeden intihar edebilir mi? yaşadığı herkesten ümidi kesmeden tiksinmeden? trafikte sırf kornaya bastığı için insanlar birbirlerinin yüzünü dümdüz ediyor. ya da birbirini vuruyor. sen şimdi diyeceksin ki bu insanların tehammüllerinin tükenmesiyle alakalı... bende biraz sokrates'çi yaklaşıcam olaya şöyle; aslında bir çok hastalık vücüdumuzda bulunur. fakat gün yüzüne çıkmak için bizim direncimizi yitirmemizi, ya artık üstesinden gelemeyeceğimiz kadar güçlenmeyi bekler. bu tehammülsüzlük olarak nitelendirdiğin şey; insan ahlakının çürümeye başlayıp, altta bulunan toplumun omurgasını oluşturan id merkezli iskeletten başka bir şey değil. bir şeyi hastalık olarak ele almak için, gündelik hayatını olumsuz etkilemesi gerekmekte diye biliyorum. mizantropist insa, n insanlardan nefret etsede, metrobüse binebilir. mecbur kaldığında konuşabilir. ama gelip KizlarSoruyor gibi iğrenç ve maskeli fikirlerin paylaşıldığı platformlara üyelik açıp zaman harcamaz. ben cahilce böyle düşünüp üstün körü bir yorum yaptığım içinde özür dilerim kardeşim.
Umarım bir gün herhangi bir hastalığa yakalanıpta herhangi iğrenç ve maskeli platformfa bulunmazsin bazı şeylerin net olmadığını düşündüğüm ve benim gibi olan insanlarfan bilgi almak için yazmıştım yazdığın yazı hoş ama bos göstermelik dediklerin birbiriylr bir alakası yok eğer cahil kelimesinr takılipta klavye de çok bir bilgin varmis gibi davranmani sagladiydam özür dilerim kardeşim iyi geceler
oyy kardeşim, bana cahil demene takılmadım. çünkü benim egom senin kibrinin çok daha üzerinde. ayrıca benim aldığım eğitim senin belirttiğin yaş grubuna eğitim vermek üzerineydi. =) o sebeple takılmadım, sadece söylediklerimi anlayabileceğini düşünmüştüm. Belki bir 40 kütüphane hatmettikten sonra, malum bu ülke, dünyayı değiştiren marxa, kanta da boş işler diyenlerin ülkesi. sanıyorumki sen sokağa çıkmaya çıkmaya, bu ülkeyi unutmuşsun. insanı hasta eden şartlardır, insan yaşantılarının ürünüdür. yaşadığın fil dişi kuleden çık. ve etrafa bak. sokağa, bu internet camiasına değil. gerçek olana bak. gülen kaç insan var, neşeyle mırıldanan, ve yahut gözlerini bulutlara dikmiş bir sırıtışla kaç insan izliyor gökyüzünü.. insanlar gerginler... bıkkınlar, bu ruh hali insanın içerisinde gizledikleri nefreti, öfkeyi, ödeşme arzusunu tetikliyor. neden ateist nufusu artıyor sanıyorsunuz? Çünkü din bazı cevapları vermiyor. artık insanların içine o rahatlatan suyu vermiyor. neyse uzatıp anlatmaya çalışmayacağım daha fazla, senin bardak zaten yeterince dolu. tek demek istediğim mizantropi hastalık değildir. hümanizm gibi bir dünyayı kabulleniş biçimidir. ikincisi, sen mizantropist değilsin. üçüncüsü özel ya da herkesten çokta farklı bir görüşe sahip değilsin. hepinizden tiksiniyorum demek, mizantropi değildir. bla bla...
ayrıca;
"Umarım bir gün herhangi bir hastalığa yakalanıpta herhangi iğrenç ve maskeli platformfa bulunmazsin"
üzgünüm bu dilekte bulunmak için geç kaldın
Güzel kardeşim benden büyüksün büyük ihtimalle yazdıklarını pek okumuyorum çünkü çok uzunlar sonda yazdığın şey galiba hastasın belki ben yanlış anladım bilemiyorum kibirli bir insan hiç değilim hem de hiç umarım hastaysanda iyilesirsin ne diyeyim seni seviyorum kendine iyi bak
Bu bir hastalık değil. Tıpkı hümanizmin bir hastalık olmaması gibi.
Bence buna psikoloğunuz karar versin daha sağlıklı olur
O ne ki
Mizantropi sözlük anlamıyla "insanlardan nefret etmek, ürkmek veya sevmemek " anlamına gelir. Bu görüş ve düşüncelerin etkin olduğu kimselere ise mizantropist denir.
Bazı insanlardan bende
O ne ki
Mizantropi sözlük anlamıyla "insanlardan nefret etmek, ürkmek veya sevmemek " anlamına gelir. Bu görüş ve düşüncelerin etkin olduğu kimselere ise mizantropist denir