Başkalarına hayatınıza karışma fırsatı veriyor musunuz? Doğru bildiklerinize karışmak isteyip sizi o doğru yoldan saptırmak isteyenlere nasıl tepki gösteriyorsunuz?
Sizi doğru yoldan saptırmak isteyen insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Yolun doğru yol olmadığını bilemeyen insanlar da var, misal ben genelde o kişilere doğru yolu gösteren kişi olduğum için madalyonun diğer yüzüne bakmakta fayda olduğunu düşünüyorum, yoksa kendimize kalsa kimse bize dokunmasın, kötü bir şey yapsak da biz böyle iyiyiz diyoruz.
Kendi hayatım kendi kararlarım, ve artık kendi düşüncelerimi oluşturacak bir insanım, kimsenin buna karışmasına izin veremem, sanırım bu kadar basit, ben nasıl onlara saygı gösteriyorsam aynı saygıyı kendimin de hak ettiğimi düşünüyorum
Nasıl ki herkesin kendine göre bir doğru yolu var, benim de doğru yolum var ve o yolda gitmekten beni kimse alıkoyamaz. Saptırmak isteyen olursa eğer, başarılı olmadığı gibi bir de kendini yolundan sapmış biri olarak bulur :D
Genel anlamda fikirleri dinleyip muhasebe etmeye açık olsam da bazı konularım ve değerlerim vardır ki bunları eleştiren insanlarla çok fena yolumu ayırabilirim.
Hep şunu düşünürüm yürüdüğüm yol öleceğim yoldur ve ben bu yolda yaptıklarımın hesabını tek başıma verecem madem o zaman yanımdaki insanlar bana yolumu göstermek için değil en fazla fikir vermek için varlar o yüzden dinlerim almam gerekeni alırımm ama bildiğimi okurum en azından pişman olmam