Ah başlığı bir türlü bulamadım gitti. Kafam karman çorman bugünlerde. İki kelimeyi bir araya getiremiyorum o yüzden. AğlamakHerkes muhakkak yalnızken ağlamıştır belli sebeplerden... Peki ya bir başkasının yanında... Birinin yanında ağlamak zayıflık mıdır?
Eskiden tasavvuf ehlinin duasıymış "Allah gözyaşı ve duadan ayırmasın" derlermiş. Vakti zamanında çok zengin bir Yahudi varmış. Bir gün zamanın peygamberinin önüne çıkıp "sana bir şey sorabilirmiyim" demiş. "Ben her türlü kötülüğü yaptım, her seferinde başıma bir felaket gelebileceğin den korktum ama ben hiçbir felaketle karşılaşmadım neden?" Allah o peygambere haber gönderir; "Git söyle o kuluma, ben ona dünyada ki en büyük felâketi verdim onun haberi yok. Ben ondan gözyaşı ve duayı aldım." Göz yaşı insanın kalbini yıkar, katılaşmasını önler yumuşak burakır ama araç edinen gözyaşı değil, mahsuniyetin göz yaşı. Dualara güç verir, bir çocukta düşer, bazen bir mazlum da, dünyayı bile sarsar mesela açlıktan ölen bir çocuk "cennette doğucam ve hepinizi Allah'a şikâyet edeceğim dediğin dediğin deki anın göz yaşı korona diye bir hasytalık olur onun açlığına vesile olanların ülkelerin de, 1 milyondan fazla can alır. Mazlumun ahı ile Allah'ın arasın da perde yoktur. O mazlum, dinsiz bile olsa. Göz yaşı mazlumun en güçlü silahıdır. Asla acizlik değildir.
Ağlamak zayıflık değildir. Ağlayabilen insan vücuduna ve psikolojisine karşı direnç göstermez. Aslında bu nedenle daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bir takım duyguların içinde birikmesine izin vermek yerine, göz yaşlarıyla onları serbest bırakırlar. Rahatlatıcı bir etkisi olduğu da kesin. İnsan ağladığı için utanmamalı.
Maalesef toplum olarak ağlamayı zayıflık olarak görüyoruz, o halde gülmekte bir zayıflık olmalı. Ağlamak en az gülmek kadar önemli. Daha da önemlisi stresin vücudumuzda yarattığı tüm biyokimyasal tepkileri etkisiz hale getirir. Bu sebeple, ağlamak istiyorsan ağlayacaksın.
İnsan ağladığı için zayıf değildir, çaresiz olduğu için ağlayabilir insan, umutsuz olduğu için. Ölen bir yakını için üzüntüden ağlayabilir, diploma aldığı gün sevinçten ağlayabildiği gibi. Ağlamak aslında o zayıflık diye ifade edilen durumdan kurtulmaya atılmış ilk adımdır, rahatlatır insanı. Ağlamanın sonlarına doğru insanlar her şeye daha mantıklı daha umutlu yaklaşabilmektedirler ''olsun'' derler kendilerine ''bu da geçer'' derler. Ağlamaya başlandığında içinde bulunulan karamsar ruh hali, ağlamanın bitimine doğru her şeye pozitif bakabilen, rahatlamış, üzerindeki baskıdan kurtulmuş bir ruh haline dönüşür. İnsanlara verilmiş en güzel özelliklerden birisidir ayrıca, evet ağlamak güzeldir, ağlatmak ise çirkin.
Ağlamak zayıflık mıdır? bunu okuyanlara sormak istiyorum ben olduğum her an yaşadığımı yansıtan insanım insanlar derki başını dik tut ağlama ben hep derim ağlayabildiğini gösteren insan daha güçlüdür ama kimden? insan üzülünce ağlamamak için kendini tutuyor görmesin istiyorlar maske takıyorlar o insanlar güçlü sanarken kendilerini korkaklardır insanların dediklerini umursamıyorum diyen bu tipler aslında içten içe onlar alınır. ağlamak kimi zaman evet zayıflık olabilir ama sinirden ağlıyan bir kadın sonunuz olabilir.
Değil. Ağlamak doğal bir şey. Ama çoğu erkek zayıflık olarak görür kendisi açısından ve kadının ağlamasını duygusal sömürü olarak görür. Sinir olanı bile var)) gerçi duygu sömürüsü için ağlayan kadınlar da yok değil şimdi. ağlamanın bile samimisi aranılan dünyada yaşıyoruz.
Zayıflık değil bence hassas bir duygu boşalması. Kimisi öfke nöbeti geçirir kırar geçer, kimisi küfür eder saygı yerlerde, kimisi sessiz kalır sırt çevirir... Ağlamak kimseye zararı olmayan içindeki öfkeyi, üzüntüyü, duyguları göz yaşıyla akıtmaktır.
hayir kisilerin ic dunyalari ve duygusal yapisi yasadigi olaylar ve olgulardan etkilenir... insan denilen biyolojik turun anatomisindeki bir sey aglamak... konusmasi.. yurumesi.. tutmasi.. vs gibi eylemidir... sahsen ben galayan bir insanim mertce aglarim ve bana cok yakisir aglamak...
Bana göre ağlamak zayıflık değil aksine birikmişliklerin patlamasıdır. Bir başkasının yanında ağlaman başkaları tarafından zayıflık olarak görülebilir ama bence bir başkasının yanında asla göz yaşı dökme gizliden gizliye ağla içine de atma
zayıflık olarak görmüyorum öfkeme yenik düştüğümde bile ağlarım ben her zaman üzüntüden ağlamaz insan sonuçta zayıflık olarak görmüyorum herkesin içinde de ağlayabilirsiniz kenarda köşede ağlamanıza da gerek yok
Hayır ağlamak blokajların çözülmesi duyguları baskılamamaktır insan belki tek başına ağlasa daha iyi olur diğer insanların onun ağlaması dan zevk almasını kimse istemez Ve erkeklerde ağlar tabiki bu toplumsal baskıyıda yıkmaları gerekiyor
Selam abla, bir insan durduk yere ağlamaz yaşadığı olayda zayıf düştüğü için ağlar onun için agalamak zaten zayıf düşmekten meydana gelen bir eylem olduğu için aglamak zayiflama belirtisidir.