+1 yılEvet bende Ocak-Nisan arası böyleydim. Asosyal biri değildim fakat yalnız hissediyordum kendimi. İzmir'de üniversite okuyorum, İzmir'de okumak demek sosyal olmak, faaliyetlerde bulunmak, gezmek dolaşmak eğlenmek demektir. Ama hiç bir zaman o kafaya ulaşamadım. Yakın olduğum 3-4 arkadaşım vardı, onlarla nadiren buluşurdum onun dışında okulda derste denk gelirdik, bu dönemde kendimi soyutlamıştım, o yakın arkadaşlarımla da görüşmüyordum pek fazla. O zamanlar hayatımın en zor günleriydi, en zor sınavıydı. Biraz şanssız, kadersiz bir insanım o yüzden de yalnızım, karşıma anlaşabildiğim, görüştüğüm pek az insan çıktı. Lisede ki en yakın dostlarım bile üniversite bitince beni sildi. Ben biraz fazla duygusal, insana fazla değer veren bir adamım o yüzden çok üzülüyorum, acı çekiyorum, yalnızlık çekiyorum ve bu yüzden boşluğa düşüyorum. Arada sırada oluyor bana boşluğa düşüyorum, hayattan hiç bir beklentim yok, hiç bir ümidim yok. şu an o kadar boşlukta olmasam bile, içimde anlamlandıramadığım, şeyler var. Yani kısacası, duyguların varsa, duygusal biriysen düşersin boşluğa. Umarım bu durum tekrarlamaz, sık yaşamazsın
12 Yorumla- +1 yıl
Samimi yorumun için çok teşekkür ederim. Yüreğine sağlık.
- +1 yıl
Rica ederim ne demek
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 609 cevap paylaştı.
+1 yılDün Freud'un kısa bir özgeçmişini okudum ve vay be bu herifte neler yaşamış dedim.
Demem o ki o koca Freud bile bir çok kez saçmalamış ruhsal olarak. Bir sürüde saçma tez sürmüş ileri. Yani oluyor. Bende bir haftadır böyleyim. Benim ki ama yalnızlıktan. Bu pandemi ile birlikte çok içime çekildim. Üstüne iş yoğunluğu. İnsanız nihayetinde. Dua et bol bol.11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle haklısın. Sabah namazından sonra biraz buna zaman ayırdım ve ferahladım elhamdülillah.
Yüreğinize sağlık kardeşim.
Güzel yorumdu.
Yaşamı, yaşamayı seven bir insanım ve hep öyle oldu. Boşluğa düştüğüm durumlar olmadı değil elbette. En son 2 yıl önce böyle bir ruh haline bürünmüştüm. Her şeyin anlamsız geldiği bir kafa yapısı. Yemek yemek bile anlamsızlaşmıştı, oradan anlamıştım bir şeylerin yolunda gitmediğini. :)
13 Yorumla- +1 yıl
Şu an iki gündür bende bu durumdayım. Mesela Sorularınıza geliyorum ama toparlayamıyorum. Kaldı ki yardım sorularında hep bu tip sorunlara el atıp, yorum yapan ben, kendi söküğümü dikemiyorum.
Cidden beni bu sıralar mazur görün.
Ve teşekkür ederim, samimi yorumun için. Hayırlı geceler kardeşim. - +1 yıl
Allah razı olsun🙏
+1 yılBoşlukta gibiyim zaten. Ait hissedememe sorunu var bende. Bazen herkese, her şeye yabancı hissediyorum. Tek başıma dalıp dalıp gidiyorum, ordayım aslında ama sanki yok da gibiyim. Karman çorman bir şey.
84 Yorumla- +1 yıl
Kendimi sizde dinledim resmen.
- +1 yıl
Umarım iki günlüktür. Alışkanlık yapınca peşini bırakmıyor.
- +1 yıl
Umarım iki gündür bu haldeyim, sabaha nasıl olurum bilmiyorum ve nedendir bilinmez tahammülsüzüm.
Teşekkür ederim🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. Bazen bana da oluyor. Sebepsizce olması da en fenası nasıl düzelteceğini bile bilemiyor insan.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAra ara beynin ve ruhun resetlenme ihtiyacı duyduğu zamanlar da yaşanır bu haller..
Gerdekleşen yeni bir olay yoktur-geçtiğini zannettiğimiz geçmiş olaylar boşluğa sürükler , ne olduğunu hatırlamazsın sadece ruhunda hissettirdiği duyguyu yaşarsın..
Boşluğa bakarsın uzun uzun, doldurur o boşluğu hüzünlerin
Gülmek istemez -avaz avaz bağırmak istersin sadece o boşluğa
Bıraksan kendini deli gibi koşmak istersin -söve söve durmadan koşmak..
Nefesin kesilene kadar/kalbin göğüs kafesinden çıkana kadar..
Bir kaç gün ruhun bedenini terketmiş gibi yaşarsın, sonra kendine tepeden bakarsın
ve gördüğün manzarayı kendine yakıştırmazsın!
Tekrar gülümsersin aynaya ve silkelenerek tüm geçmişin tozlarını üzerinden -kaldığın yerden devam edersin💪🏻☺️16 Yorumla- +1 yıl
Harikaydı, çok güzel ifade etmişsin ve tamda böyle bir haldeyim.
Yüreğine sağlık. 🦋 - +1 yıl
Hislerin vücûd bulduğu bedenler başka sadece arkadasım , zor olmadı sadece aynaya baktım🥺🙄
- +1 yıl
Yüreğin dert görmesin. İyi geceler 🥺
- +1 yıl
Dert artık uzak kalsın..
Gülümsenin kahkahaya dönüştüğü anlar bizi bulsun 😶 - +1 yıl
Amin Can🦋💞
- +1 yıl
Amiinn..
+1 yılİnsan, devamlı aynı gerilimi, aynı hazzı, aynı mutluluğu yaşayamaz. Kendinde bu hali, fazla büyütmezsen, problem olmaz. Kısa zamanda geçer Allah'ın izniyle... Bende böyle haller, dünyalık sıkıntıları ayrı tutarsak, manevi boşluk olduğu zamanlar yaşıyorum ve ister istemez yerini huzursuzluk alıyor... geçici bir durum endişeye gerek yok...
21 Yorumla- +1 yıl
İnşaallah canım ağbim. Haklısın da. Umarım dediğin gibi kısa zamanda geçer. Teşekkür ederim.
Zaman zaman böyle hissetmeniz normal, önemli olan bunun sürekliliğe doğru gitmemesi, bu pandemi sürecinde kimseyke yakın olamamakta bunu etkileyen faktörlerden biri, bir çiçek yetişitrebilirsiniz, odanızın şeklinde minik değişiklikler yapabilirsiniz ve bu sıralar bol bol inşirah suresini okuyun gönül yorgunluğunuza iyi gelecektir
11 Yorumla- +1 yıl
Oda değişikliği ve inşirah suresi evet haklısınız. Şimdilerde iyiyim, yüreğinize sağlık🙏
+1 yılBoşluğa iten insanlar sağ olsun oradan çıkmamızı pek istemiyorlar.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen kardeşim. Hoş geldin🙏
İnsan, hayatında her gün aynı şeyleri yaptığında monotonlaşır ve sıkılır. Benim öyle hissettiğim çok zaman oldu ama hemen kurtuldum. Tavsiyem; asla yapmadığın bir şeyi yapman ya da hiç deneyimlemediğin bir şeyi deneyimlemen. İşe yarıyor.
24 Yorumla- +1 yıl
Şayet hafta sonuna kadar sürecek bir süreç olursa bu deneyeceğim. Teşekkür ederim. 🦋
- +1 yıl
Bunu deneyeceğim. Yapmadığım bir şeyde kalmadı ya hoş, bakalım 🤔
- +1 yıl
Muhakkak, yüreğine sağlık. Cidden bu hafta sonunu iple çekiyorum.
+1 yılEvet zaman zaman yaşıyorum bu durumu sebepsiz yere herşey boş ve anlamsız geliyor.
117 Yorumla- +1 yıl
Çende mi 🤭
- +1 yıl
Bu ara iyiyim 🥴 seni de o moddan çıkaralım 💫
- +1 yıl
Çıkarın çabuuuk 🙏
- +1 yıl
Künefe yollasak 🥳
- +1 yıl
Essah mı..
Bak hele ki işin ustası yapıyorsa oof... 💞
Hemen çabuk çabuk🙏 - +1 yıl
Birde antepte yesen varyaaaa🤤🤤
- +1 yıl
Ayıpsın sen iyi ol yeter 💫
- +1 yıl
Can'sın sen ya. Eminim ki imkanlar dahilinde olsa ellerinle hazırlarsın.
Yüreğine sağlık 🙏🦋 - +1 yıl
Valla yaparım canım da çekti hee 🤤
- +1 yıl
Bak ya, eğer Mardin'e geçersem uğrarım valla. 🙏
Hadi yapta yarın sorunu o görselle paylaş🌸 - +1 yıl
Sorumda gömdüler yaptığım zaman 🥴 nereye uğrayacaksın antebe mii
- +1 yıl
Hım neden olmasın🤭
Geçerken camdan sallarsın 🤣 - +1 yıl
Ama ben Bursa'da yaşıyorum o nasıl olacak 😅
- +1 yıl
Allah senin🤣🤣🤣
- +1 yıl
@Sun_shine_ Tatlımm ben yaparım sana künefe yeter ki iste sen 😍
- +1 yıl
Mekan ve memleket tutmuyor 😅
- +1 yıl
İkinizinde koca yüreklerine sağlık🙏
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıl
Hepimizin bu şekilde belli dönemleri oluyor/olabiliyor.
Kimi zaman farkında olmadan göz ardı edip üst üste biriktirdiğimiz nedenler, en ufak bir olaydan etkilenip, bizleri derin boşluklara sürükleyebiliyor.24 Yorumla- +1 yıl
Belki de haklısın. Görmezden geldiğim onca şeyi hesap edince, belli bir birikim sonucu olabilir. Haklısın ve ne zamana kadar bunu yaşarım bilmiyorum.
- +1 yıl
Evvela sorunların ile yüzleşerek başlayabilirsin.
Konu her ne olursa olsun, o anda yaşa ve bitir. Tartışmalarını, sevincini, hüznünü yaşa. Duygu ve hislerini, düşüncelerini içinde tutmamalısın.
- +1 yıl
Bu içten yorumun için ve fikirlerin için teşekkür ederim. Yüreğinize sağlık.
- +1 yıl
Rica ederim. 🙏🏼
+1 yılBiraz zaman ver kendine:) olur ara sıra insanın boşlukta hissettiği zamanlar. Dinlenmeye çalış sevdiğin bişey vardır muhakkak onu yap. Müzik dinle kitap oku ya da uyu sadece. Ne hissediyorsan dibine kadar yaşa sonra çıkarsın ordan.
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim, son satır yaşanmadı gereken esas olan şey sanırım. Haklısın da. Yüreğinize sağlık.
- +1 yıl
Sevgiyle kal 🦋🦋🦋
- +1 yıl
Sizde 🦋
+1 yılÇoğu zaman ve son zamanlar sıkça yaşadığım bir durum, sanki hayatta yapacak bir amacım kalmamış gibi o derin boşluk bak şu an hissedebiliyorum o derinliği o kadar acı ki
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen de öyle idi, çok şükür ki bu sabah biraz iyiyim.
Hayatin anlamını bilsem de Dünya'ya geliş sebebimizi sinavlarimizi bilsem su son zamanlarda hep boşlukta hissediyorum her şey çok zor aynı zamanda geçici ve bı anlık geliyor🙄
12 Yorumla- +1 yıl
Umarım düzelir, teşekkür ederim bizimle paylaştığın için.
Evet, yani bende bazen böyle hissediyorum. Bunu atlatmanın yolları da bana göre var yani bende işe yarıyor. Mesela dizi izle, kitap oku, film izle, yemek yap yapamıyorsan uğraş, müzik dinle ne bileyim arkadaşlarınla buluş. Ha tabi şöyle dersen "Hissizim yapamıyorum. İçimden gelmiyor" sadece denemen gerekiyor. Bir başlarsan bu hissizlikten de keyifsizlikten de kurtulacaksın. Bende işe yarıyor umarım sende de işe yarar fazla kafana takma :)
11 Yorumla- +1 yıl
Yüreğinize sağlık içten yorumunuz için. Film olabilir bak! 👌🦋
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende aynıyım hissiz keyifsiz umursamaz yakında dolar boşlukların geçici bir durum
14 Yorumla- +1 yıl
Umarım, teşekkür ederim.
Cevap sahibi+1 yılNasıl olacak
- +1 yıl
Ne nasıl olacak?
Cevap sahibi+1 yılBu gidişat
+1 yılZaman zaman duygusal boşluktan mütevellit olabiliyor..
20 Yorumla
+1 yılEvet zaman zaman bana da oluyor. Hic bir şey keyif vermiyor. Suratıma yansıyor direk.
20 Yorumla
+1 yılEvet hayatta insan her zaman mutlu huzurlu olamıyor bazen boşlukta bazen hüzünlü bazen karmaşık bu şekilde geçiyor ömür
12 Yorumla- +1 yıl
Muhakkak öyle, bugünlerimize şükür. Teşekkürler yorumun için.
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılGeçmişte çok sevdiginiz bir insan oldu ise bazı şeyler yarıda bırakıp gitmiş iseniz bu boşluk oluşur geçmiş teki o aşk den kaynaklı bir alınamamış intikam özgüven kaybı sürekli ara ara ya da bu boşluk hissi olur ama anlayamazsınız nedir bende oldu ben geçmişteki o kafama taktıgım çocugu buldum bir güzel oynadım onu kendime aşk ettim ben bıraktım inan kuş kadar hafif oldum işlerimde güzel gitti hayatımda öyle neymiş o agırlık ya of çok kötü his
10 Yorumla
+1 yılIkizler burcu olduğum için bana her gün olabiliyo öyle şeyler ama neyse ki çabuk atlatıyorum darısı size.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler.
+1 yılBende bu ara bu durumdan muzdaribim hesabı kapatıp gitmek istiyorum emeğime acıyorum.
Geçer belki diye beklemedeyim...11 Yorumla- +1 yıl
Yok o derece değil, birazcık uzak durdum toparlar gibiyim şimdi.
Kapatmayın!
+1 yılBen de aynı şeyleri hissediyorum.. bazen o kadar şey biriktiriyoruz ki içimizde o tuttugumuz şeyler yalnız kaldığımız da boşlukta hissi veriyor..
14 Yorumla- +1 yıl
Sanırım haklısınız. İlk defa böyle hissediyorum. Baktım ki benden de kötü durumda olanlar varmış ama...
- +1 yıl
Duygusal insanlar bu hissi daha çok yaşıyor ama
- +1 yıl
Sanırım bizde o kervandayız. 🥺
- +1 yıl
Evet 😊
Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. Çoğunlukla yaşadığım bir şey bu, böyle hissediyorum.
10 Yorumla
+1 yılBunun sebebi alıştığımız ve her gün yaptığımız şeylerin artık sarmamasından kaynaklanması, o kadar laçkalaştı ki hayatımız daki bir çok şey, yatıp kalkıyoruz aynı şeyler değişik hiç bir şey yok. Değişiklik yapmaya çalışıyoruz ama yine aynı yere geri sarıyoruz.
00 YorumlaMevsimsel depresyondasınız malesef. Enerji düzeyi, uyku süresi, iştahı, sosyal yaşamı kısacası herşeyi dibe çeken bir durum :( Atlatmanın tek yolu eve hapsolmamakken bunu bu dönemde nasıl başarırsınız bende bilemedim...
10 Yorumla
+1 yılAh sebebini bir ögrensen ilacını dermanını bana da söyler misin?
11 Yorumla- +1 yıl
Olur, olur🤭
- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılBugün bende evde dinleniyorum bende de aynısı oldu. Belirsizlik sanırım beni buna sürükledi...
14 Yorumla- +1 yıl
Aynen hani bir yerim kesilse kanım akmaz o derece bir tuhafım.
- +1 yıl
Şu korona belirsizliğinden doğru düzgün düşünemiyoruz bile..
- +1 yıl
Aynen, psikoloji alt üst oldu.
- +1 yıl
İnşallah geçecek hocam bilinçle demiyorum vaziyeti gördün, yasaklar ile geçecek bu iş..
Benim de son birkaç gündür hiçbir şey yapasım yok. Yapmayı en sevdiğim şeyleri yapamıyorum, yapmak istemiyorum. Bütün gün yatıp uyusam daha mutlu olucam gibi. Ama alışmamaya çalışıyorum
10 YorumlaAslında bana olmuyor. Fakat mantıken düşündüğümüz zaman insanız ve de duygularımız var. Bundan ötürü çalkantılar yaşayabiliyor ve keyifsiz hissetme durumuna düşebiliyoruz. Bence keyif almaya çalışacağın yeni hobiler edinmeye odaklanmalısın.^.^
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın, bir şeylerle uğraşmayın yeni hobiler edinmenin zamanı gelmiştir belkide.
+1 yılBazen oluyor. Kendimi hiçbir şey yapasım yokmuş gibi hissediyorum bazen. O anlarda bir şeyler yapsam da keyif alamıyorum.
10 Yorumla
+1 yılBu aralar bu dipsiz kuyudan çıkmak için debeleniyorum, çabalıyorum, düşünüyorum vs ama yine aynı sonuç💎dipsiz kuyu!
10 Yorumla
+1 yılZaman zaman değil aslın da çoğunlukla bazen bu dünyadan olmadığımı bile düşünürüm her şey yabancı gelir bana.
10 YorumlaHissetmiyorum. Herşey olacağına varır
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen de öyle...
Rabbim sizleri dertlerden uzak eylesin.
+1 yılKaç aydır böyleyim keşke zaman zaman olsa...
16 Yorumla- +1 yıl
Sen mi 🤭
- +1 yıl
Evet?
- +1 yıl
Bakma arada neşeli oluyom sonra çöküşe geçiyorum
- +1 yıl
Bende bakalım, ilk defa oldu bu.
Mevsim rüzgarları çok erken esti☂️ - +1 yıl
Geçer İnşAllah şükret haline beterin beteri var
- +1 yıl
Şükürler olsun🙏
+1 yılSon 8 Yılım böyle zaten. içimdeki sevgi boşluğu yüzünden yaşamaktan keyif almıyorum
10 YorumlaGenel ruh halim. Hiç bir şeyden zevk alınmıyor eskisi gibi...
10 Yorumla
+1 yılZaman zaman hissediyorsun ancak çıkmak çok zor olmuyor.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılZaman zaman oluyor evet kocaman bir boşluk ama kendini o boşluğa fazla kaptırmazsan geçiyor
10 Yorumla
+1 yılEvet, oluyor 😊 Eksiklerimiz var ve boşluğa buruşturulmuş kağıt tıkıyoruz hahaha 😂
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 304 cevap paylaştı. Önümde amaç , iletişim ve yapacak bir şey olmadığında zaman zaman hissettiğim bir duygu
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Tamda öyle. 😔
https://www.youtube.com/embed/xswIviU_nB820 Yorumla
+1 yılO boşluktan çıkabilirsem, aralıklarına sonra bakacağım djejsh
10 Yorumla
+1 yılBiz buna psikoloji bozukluğu diyoruz. Bazen olur bende de.
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir dünya da yaşayıp da hissiz olmak çok normal bence. Duygularımızın katilisiniz lan.!
10 Yorumla
+1 yılEvet oluyor benim düşüncem yaa uzun zamandır biriyle düzenli ilişki kurmadın veya birinden ayrılıp depresyona girdin buna depresyon denir :d
11 Yorumla- +1 yıl
İkiside değil, duygusal bir enkaz ya da ilişki kaynaklı bir şey de değil.
Ama depresyon olabilir..
+1 yılAynen bana sık sık oluyor fazla ortam adamı değilimdir
10 Yorumla
+1 yılSu an o halde olmayi cok isterdim hatta hergun o durumda olmayi cok isterdim cunku insanin kendisiyle dhaa fazlq ilgilenmesini ve daha ozel olmasini sagliyor eger daha aciklayici bir sekilde dinlemek isterseniz hesabimda bununla ilgiliz uzuun bir yazi yazdim bakabilirsiniz
00 YorumlaTam olarak şuanda öyleyim oturup ağlama hissi var içimde ya da sinirden biryerleri yumruklama hissi var ya da bagira bagira aglayabilirim ama ben duygusuzlugumu koruyayak oldugum yerde oturuyorum bu daha da sinir bozucu bir durum bence
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet böyle mal gibi hissediyom nefes alisverisim bile boş geliyor hayattan soguyom haşa
00 Yorumla yaniii.. herzman dolu olamayız.. bazan herşeyin anlamsız geldiği oluyr..
10 Yorumla
+1 yılBabam ve korona sayesinde çok boş durmak zorunda kalıyorum korkuyorum
10 Yorumla
+1 yılO boşluk hiç dolmadı dolmayacak, çünkü en iyi biriyim, ve iyiler o boşlukta yaşamayı bilen cesur yürekli yanlız insanlardır
10 Yorumla
+1 yılBazen bakıyorum hiç bir derdim sıkıntım yok nedense anlamsız bir sıkıntı ve darlık var içimde dayanamiyor insan boşu boşuna üzülmeye
10 YorumlaTabi ki zaman zaman bende kendimi boşlukta hissediyorum genelde depresyonda iken ve üzgün müzik dinlerken boşlukta hissederim.
10 Yorumla
+1 yılHissetmiyorum diyeni dövüyoruz
12 Yorumla- +1 yıl
Yani demek ki dayaktan sıyrıldı😎
- +1 yıl
😃😂
+1 yılEvet. Zaman zaman boşlukta hissediyorum. İçinde bulunduğun durum geçici bir durum. Hemen geçmesi dileğiyle 🌸
10 Yorumlaevet bana da oluyor, aşırı kötü bir şey, sadece uyumak istiyorum ve mutsuz insanlar devamlı uyumak ister..
10 Yorumla
+1 yılArada banada oluyor berbat bir his
14 Yorumla- +1 yıl
Bence de🥺
- +1 yıl
Zamanla neşeniz yerine gelir inşallah ne diyim bilemedim 😊
- +1 yıl
Teşekkür ederim, yüreğine sağlık.
- +1 yıl
😊🙏
Zaman zaman değil
Her zaman boşluktayım🤦♀️13 Yorumla- +1 yıl
Sende mi🥺
- +1 yıl
Ben hiç böyle hissetmemiştim. Garip bir durum cidden. İnsan kendini bir yere koyamıyor. Umarım düzeliriz. Yüreğinize sağlık 🙏
- Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılBazen olur ama sonra geçer 🤗
14 Yorumla- +1 yıl
Umarım...
- +1 yıl
Geçer geçer 😄
- +1 yıl
Neler neler geçmedi ki.. 🤭
- +1 yıl
E tabi 💁😄
+1 yılBende öyleyim yaa niye acaba 😏
11 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum, tek bana özgü değilmiş demek ki.
Ben hiç böyle hissetmemiştim. Hatta his cümlesi bile fazla gelir halimi anlatmaya...
+1 yılBende kendimi ara ara boşluktayım gibi hissediyorum ve hayat benim için daha da zorlaşıyor
10 Yorumla- Devamını Gör (80)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat