Bana kalırsa hatayı kabullenmek bir erdemdir. Hata yapan insan duracağı yeri bilmeli, özür dilemeli ve hata telafi edilirse oraya yönelmeli. Önemli olan kabullenmek. Peki siz hatalarınızı kabullenir misiniz?Akılı insan hatasını kabul eder..
Hata yapmaktan da ve kendimi bağışlamaktan da asla vazgeçmem. İnsanlar yaşadığı süre boyunca türlü işlere imza atar, hayatı idame etmek adına çalışmak mesela... İş yerinde olsun, gündelik yaşamımızda olsun hatalar yapabiliriz. Doğamız gereği olması gerekende bu. İnsanlar az öncede bir yorumda bahsettim; hata yapmaktan korkmak ya da bunun sonucunda kendimize haksız eleştiriler yapmak bence çok yersiz. Hatta ve hatta hatalar bizi olgunlaştırır ve odak noktamızı sağlamamız için gerekli kusurlardır. Dediğiniz gibi bir erdemdir. Yalnızca kendimize yersiz ve gereksiz haksızlık yapmamak kaydıyla.
Hatalarımızı, gerçek hayatta söylediğimiz gibi kolay kolay kabul etmeyiz. Gurur yaparız, bazen de kendimizi haklı çıkarmanın yollarını ararız. Tabii bu tür çabalar doğru değil. En güzeli hatalıysan hatanı kabul etmek. Ben de, bazen zorlansam da özür diliyorum...
Bazen oluyor o an kabullenemiyorum, ama oturup detaylıca düşününce bakıyorum ki benimde hatalı olduğum konular var , genel konuşmak gerekirse sonradan da kabul ediyorum evet
Kime sorsan hatayi kabullendigini soyler ama hata ne onu nerden bilecegiz. Herkes kendi dunyasinda kendi cevresinde donuyor empati eksikligi oluyor. Hatami kabullenmiyorum ben ama hata yapmamissamda susuyorum ve genel olarak affediyorum. Olacaksa zaten oluyorsa neden yaptigim birseyi kabullenip kabullenmeyeyim ki? Zaten olacakmis o O oldugunda ben onu oyle kabul edebiliyorsam bir kabullenme olmazmi?
Bu durumları yaşayan çiftler, sendeleme vede büyüsünü yitirir o ilk başlangıcı bu yüzden hatalar ortulmeli kapatılmalı, görünmemeli dile getirilmemeli , Elma yarısı, benim eksik yönlerimi pozitif olarak kapatan olmalı,
Tolstoyun mükemmel bir sözü vardı unuttum şimdi, hatalı olduğunu herkes bilir için için ancak özürü gururuna yediremez kimileri. Bence hatalı olduğunu bilmesine rağmen özür dilememek daha büyük gurursuzluk.
Genelde yan çizerim kabullenmeden önce ufak tefek şeyleri :P ama ciddi bir hataysa kabul eder pişmanlığımı dile getirirm kendimi affettrmek için ne gerekiyosa yaparım. Allah telafisi olmayan hatalar yaptırtmasın 🙏
bana göre hata olmayan sey baskasina göre hata olabilir ama ben hata olduguna eminsem kabul ederim. ben hata olarak görmüyorsam iyiki de yaptim ettim söyledim falan derim🤷♀️
Sinir hastasıyım bir anda gözüm dönüyor ve yeri geliyor Annemi bile kırıyorum istemsizce. Ama bir kere bile o durum için özür dilemedim benim eşşekliğim ama diğer hatalarımda özürlerimi dilerim.