"Kendini başkalarıyla kıyaslayan insan ya mutsuz olur ya da kibirli". Her zaman sizden iyi ve kötü insanlar vardır. Peki kendinizi hiç başkalarıyla kıyasladığınız oldu mu?Sakın kendinizi kimseyle kıyaslamayın.👌
Kıyaslıyorum ama ne mutsuzum, ne de kibirli. Kendi eksiklerine, başkalarının fazlalıklarına kafayı takmış biri mutsuz olur. Benim takıntı haline getirdiğim yok. Çevremdeki insanların kusursuz yönlerine imrenirim sadece. Onların sahip olup da, benim sahip olamadığım şeyler için kendimi yiyip bitirmem.
Kendimi hiç başkaları ile hiç bir konuda kıyaslamıyorum. Hepimizin yaşam şartları farklı, tarzları farklı, genleri farklı, kişiliği farklı. Farklılıklar güzeldir. Ben kendi ile barışık insanım. Hayata dair hiçbir kompleksim de yok. Kıyas yapan insan kibirli de olur, kıskançta. Üzülüyorum öyle insanlar için. Hiç bir zaman kendileri ile barışık olamayacaklar..
Şükürler olsun öyle bir sıkıntım yok. Allahü teala, herkese ayrı ayrı güzellik vermiş. Her bir insanda ayrı ayrı sanatını nakşetmiş. Buna binler teşekkür edilir... Belki şu yapılabilir, bir işte daha mükemmel nasıl yapabilirimin gayreti, yarışı olabilir...
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Şimdiye kadar ne kendimi nede başkasını kimse ile kıyaslamadım. Her insan bir diğerinden farklıdır ve her insan kendi içinde farklı güzellikler ve becerilere sahiptir.
yok yapmiyorum. surekli kendini baskasiyla kiyaslayan insan kesinlikle mutsuz insandir. kac para kazandiginiz, yakin arkadaslarinizla olan iliskiniz, sevgilinizle olan durumunuz, nasıl beslendiginiz falan herseyinizi kiyaslar. baskalarinin mutsuzlugundan beslenir. onlar mutsuz oldukca, basarisiz oldukca oyle insanlar huzurlu oluyorlar
Evet kıyaslıyorum. Akademik başarı açısından çok hem de. Hatta kıskandığım da oluyor. Çünkü okul hayatım boyunca akıllı olup maddi durumdan ötürü onlar daha iyi yerlere gelince. Onların babalarının maddi ve manevi desteğini görünce kıskanıyorum. İsterseniz kibir diyin ya da eziklik diyin bu duruma ama bazen hakettiginiz hayatı sırf iyi aileye doğdular diye kolay elde ettikleri zaman ve aileleri gelip bizim kız buraya atandı peki sen ne yaptın dediği zaman üzüntüden ölürsün. Ha şöyle bir şey var hiçbir zaman çelme takmadım ya da hile torpil yapmadım. Yine de yılmadım ayagimdaki yırtık ayakkabı ile taa yurtdisina gidip kendi alanımda calistim kendi kendime dil öğrendim ama dershane için borç para istediğim zaman babamın attığı o dayağı kaç yaşıma gelirse gelsin unutamam. Evet ÇOK KIYASLADIM ÇOK.