Arkadaslar 2 senedir isim gucum hep ters gidiyo cok kotu seyleri ust uste yasadim hayatimi hala duzene sokamadim 2 senedir bosluktayim her gece dua ediyorum Allah im bana kapi ac diye dualarim kabul olmuyo hep daha kotuye gidiyorum zaman gectikce hersey daha kotu oluyor. Sizce dualar neden kabul olmaz artik duaya inancim kalmadi dua etmeye devam ediyorum ama gerceklesmicegini biliyorum. Neden sizce?
Cevabın nedir?
Hayatımın ne kadar zor geçtiğini ben bilirim. Bence haline şükretmelisin. Soruna gelince...
Bir evliyanın sözüdür:
Allah duamı kabul edince 1, etmeyince 10 seviniriz, çünkü birincisi benim isteğimdir, ikincisi ise Allah'ın.
Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz. (Al-i İmran Suresi, 139)
Ne elinizden gidene, ne de başınıza gelene üzülmeyin (Al-i İmran Suresi, 153)
Allah sevdiği kuluna dert verir. Hiçbir insan evladı peygamberler kadar dert çekmemiştir.
Hz. Muhammed S.A.V. efendimizi taşladılar da sabretmekten başka bir şey yapmadı 1 kez dahi isyan etmedi. Allah'ım niye bana nimet vermiyorsun, niye beni aç bırakıyorsun diye sormadı.
Sopayla kilimi dövenin gayesi kilimi dövmek değil,
Kilimin tozunu almaktır.
Allah sana sıkıntı vermekle kirini tozunu alır.
Niye kederlenirsin?
Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz.
Yüzük olmayı dileyen taş;ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır.
- Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi
Ve unutma ki bazen istediklerimiz bizim için en hayırlı olan şeyler değildir.
Biz bilemeyiz, Allah bilir.
Hayırlı nurlu geceler :)33 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim.
- +1 yıl
benim Allahtan 2 dileğim var biri hastalığım için. diğeri akademik kariyerim için. 2si için dua ediyorum çalışıyorum. şükrediyorum.. beklemeye aldım.. akademik kariyerim hakkındaki duam kabul olursa çok mutlu olcak. hastalığımla ilgilide; eğer geçmeyecekse bazı şeyler Allahım sen bana sabır ver diye dua ediyorum. sabır verki intahar etmeden ecelimle ölim diye dua ediyorum.
En İyi Cevaplar
Her dua kabul olsaydı nolurdu halimiz bir bilsen. Buda senin imtihanın kaç yaşındasın bilmiyorum ama tahmini bir yaş söyleyip misal vereyim 25 yaşındasın diyelim 2 yıldır işlerin ters gidiyormuş ve sen bu durumdan şikyetçisin her gece dua ediyosun peki ya ondan önceki 23 yılda yolunda giden hayatın ve işlerin hangisi için her gece Allah'a şükür ettin. Bence oldukça az her birimiz gibi. Allah kullarının sevabı azalınca onlara dert verir dua ettirirmiş sen namazını kıl duanı et sevabın arttıkça o dertler birer birer azalıcak elbet. İnancınıda sakın kaybetme inancını kaybedersen ateşe gidersin dikkat et. Birde şu varki bazen hakkında hayırlı sandığın şey hayırsızdır ve Allah bunu nasip etmez çünkü o bilir ve bazen istediğini vermez çünkü zamanı gelince daha iyisini vereceği içindir bunu düşün yapacağını yap tevekkül et sen. Yaradan da derdi veren de oysa elbet dermanıda yakında gelir.
20 Yorumla
dua etmenin de usulü vardır.başta yaşantını düzelt, sakın isyan etme.Dua nın kabul olduğu zamanlar vardır.mesela yağmur yağarken veya cuma vakti edilen dua, kandil akşamları edilen duaların kabul olma olasılığı daha yüksek.hep hayırlısını istemekte fayda var.ama dedğim gibi insan başta kendine dikkat etmeli.kusurlarını düzeltmeye çalışmalıdır.akrabanı ziyaret ediyormusun, evinde necis hayvan var mı.bunun gibi şeylere de dkkat etmek gerekli.Dua nın kabulü için 66 defa Allah u Ekber, çekip salavatla birlikte dua edersen kabul olunabilir.Bunlara dikkat etmek gerekli
01 Yorumla
Soran+1 yılBunlari bilmiodum saoalsin. Akrabalarla gorusmuyorum hepsi arkamdan kotu konusuyolar bende oyuzden 1. derece akrabalarim dahil kimseyle gorusmuyorum.
dua imanın teyididir ! ve ALLAH katında kabul edilmeyen dua yoktur! ama bazı duaların karşılığını ALLAH ahırette fazlasıyla verecektir.ALLAH insanlara mallarından rızkından sağlığından azaltarak imtihanlar yapacağını bildiriyor ve sabredenlerin isyan etmeyenlerin kazanacağını söylüyor.ALLAH hep doğruyu söyleyendir.kardeşim inan bende senelerce çok sıkıntı çektim hemde çok ama hep umut ettim dua ettim ALLAH a! inşallah herşey düzelecek. sen dua etmeye devam et ve sabırlı ol
012 Yorumla
Soran+1 yılşu an nasil peki durumun?
Soran+1 yılHaklisin ama ben artik en kisa zamanda toparlamak
İstiyorum. Gucum kalmadi artik intihar etmeyi dusunuyorum cok
Ciddi olarak.
Soran+1 yılBuyuk sikintilarim var abi. 2 senedir hocbisey yapamiyorum evle aram bozuk surekli kavga ediyoruz beni nerdeyse evden kovucaklar param yok hayata inancim yok artik.
- +1 yıl
bir mesleğin varmı? işmi arıyorsun? büyük sıkıntı dediğin kredi kartı borcu falanmı? anne baba her ne şartta olursa olsun senin bu kadar sıkıldığını bilirse sana yüklenmez! onlarla otur konuş hatta burada yazdğın gibi konuş ama sert değil içinden geldiği gibi! sana destek olacaklardır! bu yaşta senin sıkıntıların çok fazla değildir belki sana fazla geliyordur belkide! inan bir çözüm bulunur! istersen bana mesaj at! derdini söyle!
Soran+1 yılMeslegim yok. Uniye gidiodum okulu biraktim 2 sene once. Ailem sorunlu abi duzgun konus en ufak seyde bagiriyolar tersliyolar. Borcum harcim yok hocbiseyim abi. Sadece cok bunaldim yasadigim hayattan. Hayata karsi bir hedefim bir amacim kalmadi artik bosa yasiyorum sanki oyuzden hersey daha kotu oluyo zaman gectikce intihar etmek cozum degil biliyorum ama psikolojim cok bozuldu gun icinde 3 5 defa intihar dusunceleri geliyo aklima.
- +1 yıl
anlıyorum seni.bu gençken hep olan sıkıntılar ama inan gençkende senin yaşadıklarından çoookkk kötülerini yaşadım 17 yaşındayken annemi kaybettim babam hastaydı eve ben bakmak zorunda kaldım.kendine tezgahtarlık pazarlama falan gibi bir iş bul.parası az olsada fark etmez oyalanırsın ve en azından kendi ihtiyaçlarını karşılarsın. hayata güzel bakarsan hayat çok güzel olur. sakın olaki intihar falan düşünme! bir kız arkadaşın olur birşeyler paylaşırsın ve bir amacın olmaya başlar! en önemlisi kendine bir amaç edin. ben bunu yapıcam de.ve onu yapmak için çalış çabala.pes etmek yok.istanbuldamısın?
Soran+1 yılEvet abi istanbuldayim. Abi dogru soluyosunda bunlari bende dusundum eksiden hep hersey guzel olucak dedim ama olmuyo biturlu iste.
- +1 yıl
hiç bişeyi kafana takma inan bunların hepsi geçecek.çok gençsin bu çok güzel bişey.bunun kıymetini bil. ve ALLAH ı hiç unutma.hem dua et hemde yarından itibaren kendine bir iş ara.efendi kendini bilen bir delikanlı heryerde bir iş bulur ve güler yüzlü ol insanlarla iyi ilişkiler kur.sosyalleş.her yerde sevilirsin ve bütün kapılar açılır.boynuna bir cevşen al tak o da seni ALLAH ın izniyle bütün kötülüklerden korur.ayetel kürsü oku bol bol.sırasıyla herşey düzelecek inşallah. tamammı güzel kardeşim:)
Soran+1 yılSaolasin abi. Umit ederimki hersey guzel olsun.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
10Cevap
+1 yılMerhabalar,
Ben küçüklüğümden beri kuran kurslarında okudum. Kendimi çok da iyi yetiştirdim. Kendimce son 5-10 yıla kadar ibadetini fazlasıyla yerine getiren, kötü hiçbir alışkanlığı olmayan, iyilik yapan, sadaka, kurban vs daha birçok iyi şeyi yapan biriydim. Ben de onca dua ederdim. Hem de küçüklükten beri... Yani günahsız bir dille. Ama bir türlü belalardan, huzursuzluktan, borçtan kurtulamadım. Dualarım hiçbir zaman gerçekleşmedi. Çevremdeki insanlara baktım, sorun acaba sadece bende mi diye? Hayır ya, arkadaşlar kimsenin özellikle istediği bir duasının gerçekleştiğini görmedim. Şimdi bana şunu demeyin: ev için dua ettim, araba için dua ettim, meslek için dua ettim de bak gerçekleşti demeyin. Yani arkadaşım adam maaşla çalışıyor, kredi çekiyor karşılığında evini alıyor. Dünyadaki her insan maaşıyla birikim yapıp zaten evini alıyor. İlla ki müslüman olup dua etmesine gerek yok ki. Çevrenize bakın nerde dolandırıcı, hırsız, namussuz, şerefsiz varsa onların da evi, arabası, parası var, sanki onlar sürekli dua mi ediyor. Mesela köyden dışarı adımını atmamış yaşlı annem var. Kendi annem olduğu için demiyorum, sanki Melek. Her türlü iyi şeyi ve ibadetini yapar. Sürekli bağ bahçe çalışır. Ve sürekli dua eder. Ne sağlık ne maddiyat ne mutluluk hiçbir şeyi yok. O zaman arkadaşım soruyorum, kimin duası kabul oluyor.
Hani insan dünyada ne yaparsa onun karşılığını almadan göçmezdi. O yüzden mi bütün kul hakkı yiyenlerin, milleti dolandıranlarin, her türlü pisliği yapanların her şeyi var da bizim neden olmuyor.
Ben artık inancımı kaybetmek üzereyim. Dua ile olan bir şey yok. Çalışan çalışmasıyla kazanır, çalan hırsızlığıyla kazanır. Dua etmeden de bir şeyler zaten dünya yaşantısı gereği gerçekleşip oluyor. Dua edip etmemenin bence bir yararı yok. Sadece kendini olumlu yönde , aa bak Dua ettim olacak diye teskin ediyorsun. Bu nedenle Dua ile gelen bir şey yok.
Mesela "İlmi de parayı da istediğine verir:" sözünden de yola çıkılacağı üzere bakıyoruz da bütün parayı da ilmi de nedense Yahudi ya da Hristiyanlarına veriyor.
Örnek vereyim: Türkiye'de: bütün yaşlısı genci, çoluğu çocuğu, hocası hacısı... her kesim insan nasıl dua ediyor. Allah'ım vatanıma, milletime zeval verme, müslümanları düşmanlarına karşı koru, bizlere sağlık sıhhat ve refah ver diye... Yani şimdi bir tane bile inancı tam olan kimse mi yok içimizde... Yani bir tane bile Allah dostu mu yok... Hangi duanın karşılığı var ya... Hiçbiri yok, hiç kimseye yok. Biz fakir gariban kimseler dualara sığınıp bekliyoruz ama olmuyor işte... Gariban, fakir aza şükretsin ki fazlasına bakmasın, o zaman üsttekiler daha fazlasını çalıp zenginliklerine zenginlik katsinlar.
Yeter artık bunaldim, sıkıldım. Yaşamaktan da nefret ediyorum. Ben gelmek istemezdim bu dünyaya. Şimdi istemediğim bir yaşam için neden bunları yaşamak zorunda kalıyorum ki.52 Yorumla- +1 yıl
Şöyle bir söz duydun mu hiç bilmiyorum. "Allah sevdiği kuluna dert verir, sevmediği kulunaysa mutluluk." zira Allah, sevdiği kulunun hep sesini duymak ister. Ona dert verir, dermanını kendinde aramasını ister. Sevmediği kulunaysa ne isterse verir, zira onun sesini dahi duymak istemez. Senin şu an ki durumun, sabırda kaybetmektir. Ben de çok istedim, aylardır istiyorum ama olmuyor. Olsun, diyorum. Olmuyor. Ancak umudumu kaybetmiyorum. Hâlâ sabr ediyorum. Ben inancıma tutunuyorum, sense gerçekler sandığın yalanlara tutunmuşsun. Ayrıca bu dünya gelip geçici, gözlerini kapatıyorsun ve bakıyorsun ki yaşlanmışsın. Sonra ölüyorsun, değil mi? Sonraki sonsuz hayatın güzel geçecekse, bu kısacık hayatının kötü geçmesi büyük bir sorun teşkil etmez. "Geçecek." de. Zira geçecektir. Hiçbir acı, hiçbir dert sonsuza kadar sürmez. Bir gün elbet biter. Bir gün gelir ve elbet gülersin. Bir gün gelir, derdinin dermanı da gelir.
- +1 yıl
+1 yılSınanmadığın Ne Malüm?
Eğer Her Dua Anında Kabul Görse, Sınav Olur Mu Dünya Hayatı?
Zoru Başaramadan Üstesinden Gelir Mi?
Benimde Çok SIkıntılı Dönemlerim Oldu Senin Gibide Düşünmedim Değil Ama Sonra Herşey Düzeliyor Ve Sonra Farkına Varıyorsun..
Güzel Günler Gelecek İnan..!07 Yorumla
Soran+1 yılİnsallah umit ediyorum
Oyle olmasini , ama inancim
Kalmadi hic.- +1 yıl
Sen Bilirsin Ama İntiharın Eşiğinden Dönmüştüm İnan Geldimi'de Hepsi Peş Peşe Geliyor...
Soran+1 yılEvet hersey ust uste oluyor gercekten. Bende şu an cok ciddi dusunuyorum intihar etmeyi
- +1 yıl
Edersen Kaybedersin Unutma..!
Soran+1 yılYasamak icin umudum yok ama artik. Boyle hep daha kotuye gidecegine yavas yavas oluceme gercekten olmek istiyorum.
- +1 yıl
Açık Konuşmam Gerekirse Bende Öyle Düşünüyordum bir Ara Ve Kendimin Şimdi Değerleindiğimde O An İçin Bir Salak Olduğum Kanısındayım, Sende Şimdi Salak Rolüne Sakın Girme İlerde Kendini Eleştireceksin Yoksa..!
Soran+1 yılBilmiyorum valla. Saoalasin kardes.
Allah sana sağlık vermiş çoğu kişide olmayanı vermiş aile ev yatak kimin istediği kimin hiç olmadığı şeyleri vermiş vb. Bide sen dahada istiyorsun pekii sukrediyormusun? Allahın senden istediklerini yapiyormusun mesala NAMAZ.. "not sana özel bir yazı değil sakın yanlış anlama"
Allah yardımcı olsun kardeşim. .00 Yorumlakardeş bide şunu dene Allahın o güzel esmalarından senin sıkıntını giderebileceğini düşündüğün esmasını seç ve onu her gün onu zikir et bak 21 gün içinde sıkıntısını duyduğun şey gidecek.
www.sanalalemci.com/.../allahin-99-ismi-ve-anlamlari-ve-faziletleri-kac-defa-okunur01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim saolasin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelkide dualarını inanarak etmiyorsundur ALLAH duanı kabul etmezse sana daha iyisini daha hayırlısını layık gördüğü içindir sıkıntılarının sonunda belkide duanın kabulü saklıdır sadece sabret ve inanarak istediğin şeyin hakkında hayırlı olmasını iste :)
06 Yorumla
Soran+1 yılinancim kalmadi gercekten. Acaba diyorum cok dua ediyorum ya ondanmi kabul olmuyo? Nasi desem belki ayda 3 ayda 1 dua etsem kabul olurmu? Biseyi cok istersen uzerine dusersen olmaz ya ondan? Nasil desem kardesim benden hergun para istese vermem ayda 1 istese mesela veririm onun gibi demek
İstedim yani?
Cevap sahibi+1 yılbenim küçüklüğünden beri gerçkleşmesini istediğim bir hayalim vardı hayalimin ne olduğunu söyleyemm herzaman öyle içten ediyordum ki duamı 18 yaşındaym düşün dua etmeyi öğrendiğimden beri bunu istyrm diyebilirim bazen olmuyr allah kabul etmyr diyordum kendime ama duam geçen sene öyle bir kabul oldu ki kurduğum hayal ettiğim dua ablamın karşısına birini çıkardı ablam evlendi hayırlı bir yuva kurdu ablamn kurduğu yuvayla bize resmen yeni bir yuva kurduk diyebilirm sonrada eniştmde hayalimi gerçklerştirdi öyle işte saçma gelebilir belkide duam sayesnde olmadı bunlar ama bn böyle inanıyorum eminim duan en güzel şekilde kabul olmuştur bile
Soran+1 yılİnsallah ama artik
Gucum kalmadi. Yasadigim hayattan nefret ediyorum herdakka intihar etme dusuncesi gelio aklima.
Cevap sahibi+1 yıltövbe de ne istiyorsan hayırlı olmasını isteyerek et duanı birde cumaya git yani
Soran+1 yılKabul olucagini hic sanmiyorum artik. İnancim sifirlandi.
Cevap sahibi+1 yılböyle düşünmemek elde değil ama inancın niye sıfır olsun ki inançsız dua ediyorsan kabul olmasını bekleme bence
komedisiniz la ,,,,
"Serüvene koşmak için
Trenler bekliyorsan,
Güneşini yakalayıp gözüne yerleştirmek için
Beyaz yelkenlerin gelip seni almalarını bekliyorsan,
Yarına inanmak için
Gün batımına,
İyi kalpli görünmek için
Zayıflığa,
Ve güçlü görünmek için öfkeye ihtiyacın varsa,
Demek ki hiç bir şey anlamadın”
Bertolt Brecht alsana cevabi bu iste00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbenim dualarım da kabul olmuyor. Ama istedikçe dahada imkansızlaşıyor. Diyorum, belki Allah istemiyordur. Ama karşıma sürekli pes etme, "Allah duada ısrar edenin hayalini nasip eder" gibi sözler karşıma çıkıyor. Bende bunları işaret olarak algılıyorum. Ama istedikçe zorlaşıyor. Allah'ım dayanamıyorum dedikçe zorlaşıyor. Artık sabrım takatim kalmadı. İnancımda kalmadı. Allah'ım sana havale ediyorum. Bana bir kapı aç diyorum yine olmuyor. Mum ışığı kadar bir umut olsa yeter. Bu kadar imkansızlık canımı acıtıyor. Bana bir yol gösterse, durmadan, pes etmeden istemeye devam ederim. Ama benim artık gücüm kalmadı. Hayal zorlaştıkça, imkansızlaştıkça benim dua etme isteğimde azalıyor. Pes edeyim diyorum ama elimde değil çok istiyorum. Aylarca sabrettim, mücadele ettim, karşılığı bu mu? diyorum kendime. Madem bu noktadan sonra herşey bitecek neden buraya kadar geldim diyorum. İki cihan bir araya gelse olmaz, artık. Tavisyesi olan var mı?
00 YorumlaAllah, mü'minin dualarına hemen icabet etmeyerek onu imtihan eder: “Duaya hemen icabet etmemem kulumu horlamak için değildir. Ona isteğini geç ihsan etmem onun faydasınadır. İhtiyâcı onu gafletten uyandırıp bana çevirdi, saçından tuttu çeke çeke benim tarafıma getirdi. Dileğini verirsem yine döner, o oyuncağa kapılır, gaflete gark olur gider..😊
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldua etmekten vazgeçme sadece sınanıyoruz. hepimizin kabul olmayan duaları var. kabul olucak belki ama zamanı vardır böyle düşün ya da hayırlı değildir sen hayırlısıyla kabul olmasını iste, öyle dua et ama sakın isyan etme etmemeye çalış..
06 Yorumla
Soran+1 yılArtik sabrim kalmadi :(
Cevap sahibi+1 yılbiliyorum işte burada sınanıyoruz pes etmemek gerekmiş bende her dualarım kabul olmuyo dediğimde bunu söylüyorlar bende dinliyorum onları
Soran+1 yılNeden sinaniyoruz peki?
Cevap sahibi+1 yılistediğimiz şeyi gerçekten istiyo muyuz? ne kadar çok istiyoruz? diye olabilir..
Soran+1 yılOalabilir ama inancim kalmadi gercekten. Acaba diyorum cok dua ediyorum ya ondanmi kabul olmuyo? Nasi desem belki ayda 3 ayda 1 dua etsem kabul olurmu? Biseyi cok istersen uzerine dusersen olmaz ya ondan? Nasil desem kardesim benden hergun para istese vermem ayda 1 istese mesela veririm onun gibi demek
İstedim yani?
Cevap sahibi+1 yılhahah onu bilemem ama istediğimiz şeyin en istemediğimiz anda umudumuzun kesildiği yerde gerçekleştiği kesin bir şey:) o yüzden çok istememek gerek galiba :))
sevgili gizli kullanıcı. şimdi ben senı takmasam sen çağırdıgında gelmesem senın ıstedıklerını yapmasam sonra senden birşey istesem yapar mısın?
ondan sonra isyan etme kendıne bir bak bugun onun için ne yaptın?00 Yorumlasenin degilde başkasının duaları kabul oluyorsa demek ki
06 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani?
Soran+1 yılAnlamadim
Bisey ama
Neyse.
Soran+1 yılOlabilir gercekten. Onun icin napmak
Lazim peki? Suphelendigim biri var.
imtihan imtihan imtihan.. şükür niyetle yapılır o kalp ki şükür ettiği zaman tüylerin üperir ve inancın artar duanın kabulu için ve unutma ki ALLAH duada ısrar edenleri sever..
00 Yorumlasen inanan birimisin.isteklerin kabul olsun diyemi inanıyorsun. yoksa inanmak içinmi istkeklerde bulunuyorsun önce bunu sorgulayıp kendine inan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de şu an aynı sıkıntıdayım ve burda buldum kendimi. Uzun zaman geçmiş iyisindir inşallah
00 Yorumla
+1 yılAllah c.c her duayı kabul eder yeri ve zamanı var demekki devam et duaya
01 Yorumla
Soran+1 yılEminmisin?
namaz kılmayan kulluğunu yapmayan kullarının duasını geri çevirirmiş ALLAH.
00 Yorumlaİbadetlerini tam yapıyo musun?
04 Yorumla
Soran+1 yılYapmiyorum 2 senedir cumaya bile
Gitmiyorum.
Soran+1 yılUzerimdeki sikintilardan dolayi yapamiyorum.
Duş almayi dene.
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026