Arkadaşlar ben 2 senedir bostayim üniyi bıraktım 2 senedir hiçbisey yapmıyorum evde oturuyorum önüme eskiden çok büyük fırsatlar çıktı hiçbirine değerlendiremedim :( 2 senedir Allaha hergün dua ediyorum bana öyle bir kapı açki Rabbim şimdiye kadar yaptığım hiçbisye pişman olmuyim ıyıkı böyle olmuş diyim diye ama dualarım kabul olmuo 2 senedir boşluktayım neden olmuyodur sizce namazda kılmıorum arada cumalara giderim ramazanda oruç tutarım sizce neden dualarım kabul olmuodur ?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yıls.a neler okuyorsun kardes dua olarak?
valla ben de 14 binden fazla salavat okudum
bir sürü ayeti biner kez okudum
313 ayetel kursı, neler okumadım kı
tık ilerleme yok ama ne yapalım, ölümlü dünya, gelip geçici bir oyun bir heves alanı
allah bunu layık gormusse bıze, elimizden ne geliyor?
egitimim de var, güzel de sayılırım
ne evlilik ne iş hiçbir şey olmadı bu odada böyle yaşıyorum
işin garibi, insanlar hayatındakı tıkanıklık yuzunden senı suclu goruyor
ben de cok fırsatlar kacırdım veya elımden alındı diyeyim
herkese çok kolay olan işler, bana gelince zehir zıkkım oluyor dua da ediyorum
ama bilmiyorum niye böyle
5 yıldır bu durumdayım ,sabaha kadar ayaktayım dua vs..158 Yorumla
Soran+1 yılBen hicbisey okumuyorum ne okumak lazimki ?
Cevap sahibi+1 yılyanı ayet sure vs okumaz mısın? belkı sende etkı eder, herkeste edıyor bı bana etmedı
dua forumlarına uye ol, dılekler ıcın 313 ayetel kursı, 16641 kez ya latif, 41 kez ya da 7 kez yasın suresi vs okunur, sen kolay olanı yap
bız onbınlerce okuduk yıllar ıcınde, bazı sorunlar düzeldi ama maddi pek ilerleme olmadı ,paran yoksa öl daha iyi...(kendım ıcın dıyorum )
Soran+1 yılAnladim ben bilmiodum bunlari . Senin durumun bendende kotuymus Allah yardimcin olsun valla
Cevap sahibi+1 yılbak bişi diyicem, misalen ınsan kaynaklı belaları, hakkını alamama filan
bazen duayı okursun 24 saat dolmadan hoop işin düzelir
çok şeyler oluyor bu yolla, ama baskasının kötülüğü için veya haberi olmadan bişi okuma
kendin için oku bir tek, yanı okudugun sey baskasının hayatına etkı etmesın
sen bana bakma, belkı benım kaderım boyle, belkı dualarım belayı savdı bılmıyorum ama durumum gerçekten bu
yine de okumaya devam ediyorum, kimler neler elde etmedi ki sure okuyarak..
Soran+1 yılAnladim birini seviyorsak hangi duayi okumak lazim peki ?
Cevap sahibi+1 yılO da seni seviyorsa -iznini alarak danısırsın izin verirse, beraber bir hayat kurmak için yasin okursun 41 adet 7 gun ıcınde
ama kızın haberi yok, izni yok okursun
biraraya gelınır ama ancak zina yapar ayrılırsınız, defalarca başkalarında gözlemledim
başkasının iradesini değiştirmeye yönelik haberi olmadan yapılan okuma, ancak şer getiriyor
çünkü haberi yoksa, bu iradesine ve kaderine mudahale ve allahın yazdıgını beğenmeme gibi oluyor
sen bir yanıt yaz, devam edemiyorum karakter bitti
Soran+1 yılOzman okumam oyleyse ya yanlis olur bence .
Cevap sahibi+1 yılokuma, nefsin dürter ama okuma
çünkü ben çok arkadaslarımda gordum, misalen oglan evlenme nıyetınde degıl ayrılalım dıyor
kız kalkıp bazı sure ve esmaları okuyup getiriyor oglanı
ama kaderde evlilik yok ya, ancak ayıptır soylemesı sevişme oluyor
tabi hamile kaldı, oglan ılgılenmedı parası yok ve ben bıle uyuyamaz oldum onun durumu yuzunden, baraber acı cektık :) ee okudugu sure hayır mı getirdi? yok.. ama okuma desen küsüyordu, şimdi perişan oldu ben de çok üzüldüm, yani gelir ama belasıyla
Soran+1 yılAynen gerek yok bence de oyleyse sonucta kalpler Allahin elindedir .
Cevap sahibi+1 yıldiğer tüm işlerinde oku, hem beladan korur
hem ımanın saglamlasır, cok fayda gorursun
ben fukaralık yüzünden belki dualara haksızlık ettim oyle yazarak
ama halan salavat okuyorum sana bunları yazarken de, islam gibi nimet mi olur
istersek açlıktan ölelim
yaşasın islam yaşasın dualar
Soran+1 yılPeki ben namaz kilmiorum ya oyuzden benimkiler kabul olmazmi ?
Cevap sahibi+1 yılkabul olur. cunku allah rahım ve rahmandır bu esmaların sırrı geregınce, gunahkarlara da hatta kafirlere de merhamet eder, duaları ısteklerı olur. ancak zaman ıcınde goruceksın kı namaz kılmak aslında bizim iyiliğimiz için, yanı hıcbırseyden korkmayan bırı halıne gelıyorsun çünkü bir kapı acılıyor sana goklerden namaza durunca...yastıyı kılmakla basla ya da hacet namazı ile, sonra kendin duramaz kılarsın bende oyle oldu
bazı şeyleri deneyimlemeden etkiyi bilemezsin mutlaka yap çok öneririm
Soran+1 yılTesekkur ederim benim tanidigim bir abi varda senin gibi isleri gucleri ters gidio yillardir hocaya gitmis hoca demis sana buyu yapmislar papaz buyusu bozdurman lazim oda papaz ario simdi bozdurmak icin sendede olabilirmi acaba ?
Cevap sahibi+1 yılkafanı karıstırmamak ıcın yazmadım, evet bende de var
şu ana kadar hep maddi durumum duzelsın dıye baska işler için okudum, bundan sonra büyü için okuyacagım arkadasına soyle papaza katiyen gitmesin, hem günahtır hem de onlar zaten bu işleri yapanlar? ona mı guvenecek? herhaldekı allahın ayetlerı onlardan gucludur.. ben bozarım allahın ıznı ıle.. önemsemedim hata ettim..ayetler yerle bir eder..
Soran+1 yılGitmedigi hoca kalmamis ama mezarliklara gommusler bunlarin buyusunu hersene yenileniyomus ? Allah yardimcin olsun ya benim tanidigim adam buyuden dolayi kac milyon dolar kaybetmis 2005 den beri var dio pantolonlarin cepleri bile delikmis hep dusun yani ?
Cevap sahibi+1 yılşimdi nere gömerse gönsün o adiler, allahın gücü herşeye yeter.. gömüldüğü yerde batıl eder allah onu, çünkü ayet var bakara 102, allah ıstemeden büyü de etki etmez sınavımız buymus isra suresi 81-82 yi binli okumayı dusunuyorum evet yeniliyorlar ben de onları yeniliycem artık helaklarını talep edecegim dua ıle.. bunlar hakketti arkadasa soyle papaza gıtmesın okuyalım şunlara
Soran+1 yılHmmm anladimmm soyledim ama gidicem dio dua da okuyamioruz biz fena buyu yapmislar dio bize
Cevap sahibi+1 yılbari o zaman hocaya gitsin papaza ne gidicek papaz kendisine bir iyilik yapmamıs?
kuran kursuna bir bağıs ya da allah rızası ıcın kurban kestirsin, eti deriyi versin hocalara rica etsin bunlara okusun ogrencıler onlar toplu olarak okuyor
üstlerine okutsunlar
Soran+1 yılAynen dogru soluyorsun ama cok hocaya gitmis bozamamislar iste konyaya bile gitti hocaya okunmak icin gecmedi karisida kendiside ayni 8 senedir . Her belleri agriomus muska yaptiriolarmis kayboluomus surekli cok etkili buyu yapmislar bunlara
Cevap sahibi+1 yılişte benim imkanım yok, param olsa bir kurban vs adak olmasın şimdi ama, kestirirdim, kurslarda bir sürü erkek cocugu derse geliyor, eti bağışlasın deriyi de, cocuklar okuyormus ben de bir imamdan duydum ama gerçekten maddi durumum yok, yaptıramadım
başkası okusa etki ediyor, onlar toplu olarak tek başına bitmeyecek sayıları okuyorlar ,mesela 500 yasin.. 50 cocuk olsa kursta..veya 5000 tuncına salavatı.. onlar hep ibadetle meşgul biz gibi değil ve cocuk oldukları icin duaları da makbul ..
Soran+1 yılDogru soluyosun insallah sende duzelirsin ... Benim neler okumak lazim peki sence kendim icin benimde maddi durumum cok iyi değil skntilarim vat cok ?
Cevap sahibi+1 yılişter büyün yoksa ne okusan genelde olur, 41 yasin, 1000 salaten tuncına, 4444 tefriciye, (bu sayılarda amaç ısrardır yoksa illam 4444 kez okumazsan olmaz babında değil, alimler böyle okumus biz de uyarız . 41 vakıa suresi, 12000 yunus duası, 1000 salavat-ı fatih, bunları aynı gun bıtırebılırsen anında şimşek gibi etki eder, ben okuyorum tık yok.bir de 100 bin hasbunallahu ve nimel vekil var.. arkadaşa o kurban işini söyle, es geçmezsin yoksa debelenir durur 500-600 tl vercek .bak benim halime
Soran+1 yılAnladim peki ben kuran okumayi bilmiorim bunlari normal turkce okusam sorun olurmu yazilisina gore ?
Cevap sahibi+1 yılben de latinceden okuyorum yanı hepsinin turkce okunusu var (mana degil sesletim olarak )
ben de öyle ezberledim, mesela fatiha suresi elhamdulillahi rabbil alemin boyle yazmıyor mu? bu metinleri bul öğren , link bu adamın kuran okuyusunu hepsini indirsin o arkadasın, evde sürekli açsın tv yerine, ben indirmistim ama hangı sıteydı bulamıyorum bir de ufak 20 tl lık mp3playerlar var alsın bunları yuklesın yolsa vs dinlesin hep
Soran+1 yılAnaldim teseekurler ben ne okuyim
Peki kendim icin ben kendim icin sormustum zaten ?
Cevap sahibi+1 yılne istiyorsun? yanı cesidi isteginin? iş mi rızık mı zenginlik mı saglık mı? evlilik mi?
ceside goredır dualar mana olarak
Soran+1 yılZenginlik olursa daha iyi olur
Cevap sahibi+1 yılokuyabilirsen 40 günde 100 civarı vakıa oku
ben baska okuduklarımdan zaman bulamadım, dertler bitmiyor
ya da hiç okuyamazsan gunde 5 adet oku, sevabını peygamberimize bağısla ama allah rızası ıcın okuyorsun nıyet bu olsun
bunu da yapamazsan gunde 100 fatiha, ya da 200 kez(gunes dogmadan ve battıktan sonra yaparsan daha ıyı ) subhanallahi ve bir hamdihi subhanallahil azim estağfirullah ve etubu ileyh oku--sonucu bildir bir iki güne
Soran+1 yılAnladim peki benşu anbostayim ya dua etki edermi bana oturdugun yerden para girmiki insana ?
Cevap sahibi+1 yılgelir..şöyle oluyor mesela ani bir iş cıkar, yanı part time hiç ummayacagın mıktar odeme yapılır.bir yerden ödedigin fazla para geri odenır, aileden bişey kalır.sımdı hıkaye gıbı gelıyor ama bunları ve arkadaslar yasadı bu duaları okuyan, sen nasıl gelicegini düşünmücen sen oku gor bak ne oluyor yanı allahu teala oyle bı olay örgüsü kurar oyle bir fırsat getirir ki kapına, senın aklın almaz yanı ınsan aklı bazen bu ıhtımaller karsısıda durur şaşırırsın gariptir-deneyimlemen lazım
Soran+1 yılAnladim cok tedekkur ederim istersen ben profilmi acayim eklemek istersen beni ?
Soran+1 yılOrdamisiniz ?
Cevap sahibi+1 yılevet.. sure okuyom buyur
Soran+1 yılYa ben 3 gundur o 200 tane olan duayi okuyorumda nezaman etkisi gorulmeye baslar ?
Cevap sahibi+1 yılhangısı? 200 tane olan bende hatlar karıstı evelsı gunden berı epeycene sure dua esma okudum hala da yatmadım desem ınanır mısın.. birazdan uyuyucam
Soran+1 yılSubhannalahi ve bir hamdihi gece uyumadan 200 kere okuyorum .
Cevap sahibi+1 yıltovbe var mı? oo bız 40 gun bıle okuduk bazı duaları bunlar zaten sunnet duaları gunahların da affediliyor bununla bır de kaza beladan korunuyorsun bu dua en buyuk zıkırlerden bırıdır belkı de en buyugudur
ama bazı dua bazı kımsede ıstenen acılımı- zahiri olarak yapmayabılır
bazı duayı okursun ıstedıgın oluyorsa ona devam edersın olmuyosa sureyı degıstırırsın
neler okudun su ana kadar? boy abdestı alıyor musun?
Soran+1 yılsubhanallahi ve bir hamdihi subhanallahil azim estağfirullah ve etubu ileyh bunu okuyorum 3 4 gundur gece yatmadan 200 tane boy abdesti almakmi lazim okumadan ben normal
Abdestde almiyorim okurken cunku ?
Soran+1 yılYa bide sen demistin ya okuyup faydasini goren arkadaslarim cok oldu diye , Allah demistin oyle bir olay orgusu kurar aklin almaz demistin . Arkadaslarin ne gibi olaylar yasadi biraz anlatirmisin dualari okuduktan sonra ?
Cevap sahibi+1 yılYa internet ortamı rastlar fılan, ozetle diyim calısmayan ve yası buyuk bı abla vardı yanı egıtımı fılan yok epey büyük, çok maddi sıkıntı ıcındeydı bakanı edenı yok bir ayet okudu yüzbn defa ama, ben yapamadım bak ,inanılmaz bir gelir kapısı acıldı kendısıne bana ayrıntı vermedı ama mutlaka oku dedı ben tamamlayamadım, yine bir bayan arkadas patik örüyordu işi yoktu, koca terketmişti bir esmalar verdim, inanamazsın yaz günü hiç tanımadıgı insanlardan siparis geliyormus ,kim patik giyer demi?
Soran+1 yılAnladim cok ilginc gercekten ya bana da soylermisin biseyler tam olarak nasil yapmam gerektigini tovbe boy abdesti falan demistin ya gecen gun tam olarak herdeyindetayli yazarmisin ?
Cevap sahibi+1 yılşimdi yap ya da yapma önce islamda farzları haramları öğren, bunları öğrenmek de aşırı sevaptır.İbadetlerin iş ve dış farzları vardır bu temelleri öğren, hergün olmasa bile haftada 3-4 kez boy abdesti al? yanı seyı anlamadım boy abdesti ,abdest alma biliyor musun? tam olarak neyi bilmiyorsun , bilmedigim için farazi konusuyorum, ha bir kadın da esma okumustu bir yere borcu varmıs, hergün bakıyormus faizi kac lıra oldu dıye, esmaları okuduktan sonra sistemden silinmiş borcu, kadın hiççç ses etmemi
Soran+1 yılYa boy abdesti almayi biliyorum dua okumadan once almamki lazim onu sordum sen demistin ya duadan once boy abdesti tovbe falan varmi diye onlari sordum nasil oluo diye ?
Cevap sahibi+1 yılevet temız olup emek ederek yapılan duada etkı ayrı oluyor, abdestini al, temiz bişiler giy
kıbleye karsı otur
7 kez ya da 100 kez işte ne kadar çok dersen o kadar kardasın estağfirullah el azim (tovbe ) de
7 ya da istedigin kadar salavat oku esselatu vesselamu aleyke ya resulallah.
sonra fatiha, ihlas ayetel kursı oku
daha sora, ne okuycaksan onu okursun misalen 170 ayetel kursı (hepsi besmele ile okuncak )
sonra tekrar salavat bikac adet, ya rabbi duamı kabul et dersin amin..
Soran+1 yılZengin olmam icin hangi duayi okuyim peki ?
Cevap sahibi+1 yılokuyup bakacaksın, vakıa suresi okuma sansın var mı? günde 3 ya da 5 kez
sen yenisin bu işlerde ,fazla sayı vermiyorum bıkma diye
Soran+1 yılTamam bu dualardan sonra 3 defa vakiami okuyim simdi ?
Cevap sahibi+1 yılevet vakıa abdestlı okuycan, subhanallahi ile başlayanı abdestsiz de okuyabilirsin
subhanallahi ile başlayanı imsaktan sonra güneş dogmadan okursan daha bir güzel olur tam sunnete uygun..
ben de şimdi namaza gidiyorum daha yatmadım sabah namazı
Soran+1 yılTesekkur ederim Allah razi olsun etkisini nezaman gormeye baslarim peki ? Bide duayi inanarak etmek lazim dimi ?
Soran+1 yılYa bide benim skntidan uykusuzluktan tipim bozuldu bunun icin ne dua etmem lazim ?
Cevap sahibi+1 yıltipin mi bozuldu? güzellik için dua vardı, bir de peygamber efendimiz iyiligi gorulen gayrı müslimlere şöyle dua ederdi, "cemmelekellah".. allah seni güzelleştirsin cemalden geliyor sanırım, bunu oku
Soran+1 yılAynen sivilce falan cikti cok yanaklarim coktu ne okumam lazim ?
Cevap sahibi+1 yılya sana dua yazdım gelmedi herhalde, görünüş için ala suresini 7 kez suya oku iç ellerine üfle vucuduna sur baska bilmiom, sende de büyü var bence kardeş
Soran+1 yılYok ya sanmiyorum kim buyu yapcakki ?
Cevap sahibi+1 yılvalla biz de kımseye bısı yapmamıstık 15 yıl sonra ogrendık, basımıza gelenlerden sonra..sen tebdiren su ayetlerı suya oku ıc bakalım
araf 117-118-119-120-121-122. yunus 81-82, taha 68-69-70 ihlas felak nas ayetel kursı fatıha ..sen de bişi var kardeş kusura bakma neden işe giremion?
Soran+1 yılİs falan aramadim hic ne bileyim okulu biraktim icimden hic calismak falan gelmio yani
Cevap sahibi+1 yılyahu iş de aramıosun olur mu?benim net gidicek bak sana yazamıcam belki yarın kapanır ya da salı gunu
Soran+1 yılTamam gelisme olursa haberdar ederim buradan seni
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah kuluna evet der istediğini verir
Allah kuluna hayır der en iyisini verr
Allah kuluna bekle der en iyisini verir...
Olmuyorsa vardır Rabbimin bir bildiği sonra anlarsın senin için yapılan iyiliği...duam kabul olmuyor diye düşünme sakın..ya dünyada ya ahirette ettiğin hiçbir dua karşılıksız kalmayacak..ettiğin her dua belkide seni birşeylerden koruyordur ama isteğin hayırlı değil olmuyordur..Bilemezsin...23 Yorumla
Soran+1 yılYa sadece bu bosluktan kurtulmak istiyorim artik
- +1 yıl
beni ekle istersen:)
Soran+1 yılEkledim
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
5Cevap
dua kabul olmaz dıye bırsey yok haşa ALLAH sesımızı her vakıt ısıtır ama bak bır bakalım dusun belkıde o dua senın ıcın hayırlı degıl boylede dusunmek lazım bırgun oyle bır olay gelısırkı hayatında o duanın kabul olmadıgına sukredersın
00 Yorumla- 00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılhele bir kalk bak bakalım kapılara açık mı.oturduğun yerden açılmaz
14 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani ?
- +1 yıl
dua etmekle ayağına serilmez nimetler çaba göstermelisin.sen çabalayacaksın ki sana yardım edeceği bir an olsun
Soran+1 yılAnladim yani istedigin kadar dua et caba sarfetmessen bisey olmaz diosun
- +1 yıl
kesinlikle
+1 yılOturdugun yerden dua ediyorsun arkadasim, hareket yok nasil kabul olsun, bir kapi acki Allah ta sana yardim etsin
10 Yorumlanamaz kılıp dua etmeyi dene.kalıcı şekilde aksatmadığın ve samimi olduğun namaz tabi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhristiyanlara da sormak lazım bunu. He said that asdff
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKalbin delik olabilir hacı bir doktora git!
oldugu kadar, olmadıgıda kader üzülme bekle sadece
00 YorumlaOlmuyorsa vardır bir hayır..
00 Yorumlainanarak etmiyorsun demek
01 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani ?
Kalpten istemiyosun demekki
01 Yorumla
Soran+1 yılKalpten isteyince kesin kabul olurmu ?
+1 yılbiraz sabırlı olman lazım bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldaha zamanı gelmemiştir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri