Küçük meselelerde aklını dinle, büyük meselelerde ise yüreğini.
Sigmund Freud
Sigmund Freud
birkaç şey söylemem lazım birincisi böyle bir paylaşımda tamamen aksi fikirler söyleyenin personasına kurban gidiyor genel algı şudur sigmund amcadan iyimi bileceksin
ikincisi bu tarz sözler bana muğlak geliyor küçük mesele denilen nedir büyük mesele denilen nedir
yoksa her kişi kendi algısına göre küçüklere aklıyla büyüklere yüreğiylemi yaklaşacak
son olarak bir köşeye akıl diğerine yürek gibi metaforlar yapınca mantık ve duygu ikilisinden kastediliyor olarak kabul ediyorum mesele küçük büyük iş veya ilişki ne olursa olsun sadece mantık veya sadece duygularla yönetilemez zaten bu tarz cümlelerin bir kalıba sokmasına rahatsız edici sanki söylenen ve tam tersi dışında bir ihtimali hayata sokmak mümkün değilmiş veya hem mantık hem duygular dengeli biçimde asla var olamazmış gibi alt metinlere sahip bu sözü sigmund freudtun söylediğini ise hiç zannetmiyorum açıkçası ben herhangi bir kitabındada rastladığımı hatırlamıyorum ki her dediğini bilmem mümkün değil ama az çok nasıl düşündüğünü bildiğim biri yineden yanılıyor olabilirim ama bu söze katılmıyorum herşeyden önce çok dar sınırlı muğlak bir söylem üstüne konuşmaya başlandığı ilk dakikada tamamen atıl kalacak bir söylem neyse çok dağınık oldu
Bu felsefeciyi de sözlerinde sevmem. Materyalist midir nedir insana türlü yakıştırmalar yapan ve Allah'ın varlığını çeşitli inkar teoriletiyle savunan ahmağın tekidir.
Bu benim için büyük meseledir. Aklın yolu birdir!
Insan iliskilerdinde aklini diger konularda kalbini ve aklini dinle
Şaşmaz👍
Cevap
2Cevap
parasız olduğunda kimse seni dinlemez
napolyon:DDDDDDD
Her meselede aklımı ve yüreğimi dinlemem lazim ve mühim konularda ortamdaki insanların görüşlerini de dinliyorum
true
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?